Türk Topraklarında Sözde "Kürdistan Alimler Buluşması"

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.10.2016 - 10:44, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Türk Topraklarında Sözde "Kürdistan Alimler Buluşması"

Daha önce 19 Nisan 2015'te bir araya gelerek PKK propagandası yapan Kürtçü molla ve 'alim'ler, "İkinci Kürdistan Alimleri Buluşması" için Diyarbakır'da toplandı. İlk olarak 19 Nisan 2015'te düzenlenen "Kürdistan Alimleri Buluşması"nda, Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) Dış İlişkiler Sorumlusu Abdussamed Yalçın, programa katılan 'alim'lere Kürtçe yaptığı konuşmada Laiklik ve Milliyetçiliği hedef almıştı. 'Kürt sorunu' adı altında PKK propagansının yapıldığı etkinliğin ikinci ayağı yine Diyarbakır'da gerçekleşti. İlk konuşmayı yapan Molla Abdulkuddus Yalçın, Cumhuriyetin kuruluş yıllarında Rus ajanlığı yaptığı için idam edilen Şeyh Said'den övgü dolu sözlerle bahsetti. Atatürkçü ve demokrasi yanlısı kişileri de hedef gösteren Yalçın, "kimileri de demokrasi ve özgürlük adıyla tüm kuvvetiyle, silahlarla gözlerimizin önünde mazlumlara saldırıyorlar. Onlara karşı mücadele vaciptir" ifadelerini kullandı. HUDAPAR KIRŞEHİR HESABINDAN SKANDAL PAYLAŞIM
Daha önce 19 Nisan 2015'te bir araya gelerek PKK propagandası yapan Kürtçü molla ve 'alim'ler, "İkinci Kürdistan Alimleri Buluşması" için Diyarbakır'da toplandı.

İlk olarak 19 Nisan 2015'te düzenlenen "Kürdistan Alimleri Buluşması"nda, Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) Dış İlişkiler Sorumlusu Abdussamed Yalçın, programa katılan 'alim'lere Kürtçe yaptığı konuşmada Laiklik ve Milliyetçiliği hedef almıştı. 'Kürt sorunu' adı altında PKK propagansının yapıldığı etkinliğin ikinci ayağı yine Diyarbakır'da gerçekleşti. İlk konuşmayı yapan Molla Abdulkuddus Yalçın, Cumhuriyetin kuruluş yıllarında Rus ajanlığı yaptığı için idam edilen Şeyh Said'den övgü dolu sözlerle bahsetti. Atatürkçü ve demokrasi yanlısı kişileri de hedef gösteren Yalçın, "kimileri de demokrasi ve özgürlük adıyla tüm kuvvetiyle, silahlarla gözlerimizin önünde mazlumlara saldırıyorlar. Onlara karşı mücadele vaciptir" ifadelerini kullandı. HUDAPAR KIRŞEHİR HESABINDAN SKANDAL PAYLAŞIM
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.