Türk Halkı, Suriyelilere Vatandaşlık Verilmesini İstiyor mu ?

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.07.2016 - 12:17, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Türk Halkı, Suriyelilere Vatandaşlık Verilmesini İstiyor mu ?

Bağımsız araştırma kuruluşu Metropoll’ün Mart 2016’da yaptığı araştırma Türk halkının ezici çoğunluğunun Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmesine karşı olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya katılanların yüzde 83'ü vatandaşlık verilmesine karşı çıkarken, taraftar olanların oranı yüzde 10'da kaldı. AKP'li olup Suriyelilere vatandaşlık hakkı verilmesine karşı çıkanların oranı ise yüzde 78 oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verileceği’ yönündeki açıklamasının ardından kamuoyundan tepkiler gelmeye devam ediyor. Metropoll araştırma şirketi yaptığı anketle Türkiye halkının ezici çoğunluğunun vatandaşlık verilmesine karşı olduğunu gösterdi. Metropoll’ün Mart 2016 araştırmasına göre halkın yüzde 83’ü Suriyeli sığınmacılara Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verilmesine karşı. Araştırmaya katılanların sadece yüzde 10’u bu uygulamaya taraftar oldu. AKP'LİLERİN YÜZDE 78'İ, MHP'LİLERİN YÜZDE 94'Ü KARŞI Metropoll’ün araştırmasına göre AKP’li olduğunu belirtenlerin yüzde 78’i Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmesine karşı çıkıyor. Suriyelilere vatandaşlık hakkı verilmesine karşı en çok karşı çıkan ise CHP tabanı. Araştırmaya katılan CHP’lilerin yüzde 97’si uygulamaya karşı olduğunu beyan etti. Yüzde 94’le MHP’liler de uygulamaya karşı çıkıyor. Araştırmada dikkat çekici bir sonuç da AKP’li olduğunu beyan edenlerin yüzde 78’inin Suriyelilere vatandaşlık verilmesine karşı çıkması. HDP’liler arasında uygulamaya karşı çıkanların oranı ise yüzde 69 olarak kayda geçti.
Bağımsız araştırma kuruluşu Metropoll’ün Mart 2016’da yaptığı araştırma Türk halkının ezici çoğunluğunun Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmesine karşı olduğunu ortaya koydu.

Araştırmaya katılanların yüzde 83'ü vatandaşlık verilmesine karşı çıkarken, taraftar olanların oranı yüzde 10'da kaldı. AKP'li olup Suriyelilere vatandaşlık hakkı verilmesine karşı çıkanların oranı ise yüzde 78 oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verileceği’ yönündeki açıklamasının ardından kamuoyundan tepkiler gelmeye devam ediyor. Metropoll araştırma şirketi yaptığı anketle Türkiye halkının ezici çoğunluğunun vatandaşlık verilmesine karşı olduğunu gösterdi. Metropoll’ün Mart 2016 araştırmasına göre halkın yüzde 83’ü Suriyeli sığınmacılara Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verilmesine karşı. Araştırmaya katılanların sadece yüzde 10’u bu uygulamaya taraftar oldu. AKP'LİLERİN YÜZDE 78'İ, MHP'LİLERİN YÜZDE 94'Ü KARŞI Metropoll’ün araştırmasına göre AKP’li olduğunu belirtenlerin yüzde 78’i Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmesine karşı çıkıyor. Suriyelilere vatandaşlık hakkı verilmesine karşı en çok karşı çıkan ise CHP tabanı. Araştırmaya katılan CHP’lilerin yüzde 97’si uygulamaya karşı olduğunu beyan etti. Yüzde 94’le MHP’liler de uygulamaya karşı çıkıyor. Araştırmada dikkat çekici bir sonuç da AKP’li olduğunu beyan edenlerin yüzde 78’inin Suriyelilere vatandaşlık verilmesine karşı çıkması. HDP’liler arasında uygulamaya karşı çıkanların oranı ise yüzde 69 olarak kayda geçti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.