Tunceli'den acı haber geldi: 12 şehit

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.04.2017 - 18:03, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Tunceli'den acı haber geldi: 12 şehit

Tunceli Valiliği, helikopter kazasında 12 kişinin şehit olduğunu açıkladı. Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bu sabah saat 11.40 civarında düşen helikopterin enkazına ulaşıldı. Helikopterdeki 7 polis, bir hakim, bir asker ve 3 askeri personelin şehit olduğu bildirildi. AFAD, Tunceli'de düşen polis helikopterinin koordinatlarının belirlendiğini açıklamış, Pülümür Belediye Başkanı da canlı yayında kar nedeniyle yolların kapalı olduğunu, yürümek zorunda olduklarını belirtmişti. YOĞUN SİS VAR Bölgede yoğun sisle birlikte görüşün kısıtlı olduğu öğrenildi. Uzmanlar, muhtemel düşük görüş şartları nedeniyle kazanın gerçekleşmiş olabileceğine dikkat çekti. İSİMLERİ ŞÖYLE İDİ Tunceli’de 1 hakim, 1 astsubay, 7 polis ve 3 personeli taşıyan Sikorsky S-70 Blackhawk tipi helikopter kalkıytan 10 dakika sonra radardan kayboldu. Helikopterde, Hakim Onur Alan, Polis memurları Ekrem Dereli, Sadettin Demir, Candaş Kaplan, Mesut Özdemir, Ahmet Cihan Kilci, Hasan Yıldırım, Azam Gündede, Komiser Pilot Abdullah Ortanca, Polis memuru teknisyen Murat Ködük, sözleşmeli pilot Dilaver Karsavuranoğlu'nun olduğu öğrenildi. İÇİŞLERİ BAKANI ACI HABERİ VERDİ İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "12 kişilik yolcu artı mürettabatla birlikte saat 11:35 itibariyle Tunceli Pülümür dağ yolundan kalkışını gerçekleştirdi. Ondan önce hem Kartal ve hem Nazımiye’den gerekli personelleri aldı ve Tunceli Pülümür dağ yolundan kalktıktan sonra da 11:43’te kendisiyle tüm irtibatlar kesildi. Yerin Sarıgül köyü etrafında olduğu tespit edildi. 2500 metre yükseklikte gerek hava koşullarının hem kar hem yoğun yağmur hem de ilk önce 1 kilometreden başlayan ve 300 metreye kadar düşen görüş mesafesi darlığı yüzünden helikopterle gidilemedi. 2,5 saatlik tırmanma sonucunda, İl Jandarma Komutanımız Tekin Aktemur, 4 timimiz uçağın enkazına 16:34 sıralarında ulaştılar" diye konuştu. Bakan Soylu, "Helikopterin yere çakıldığını ve ters döndüğünü gördüler. 12 vatan evladımızın hayat belirtileri olup olmadığını kontrol ettiler. Maalesef 12 evladımız hakkın rahmetine kavuşup şehit olmuşlardır" dedi.
Tunceli Valiliği, helikopter kazasında 12 kişinin şehit olduğunu açıkladı.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bu sabah saat 11.40 civarında düşen helikopterin enkazına ulaşıldı. Helikopterdeki 7 polis, bir hakim, bir asker ve 3 askeri personelin şehit olduğu bildirildi. AFAD, Tunceli'de düşen polis helikopterinin koordinatlarının belirlendiğini açıklamış, Pülümür Belediye Başkanı da canlı yayında kar nedeniyle yolların kapalı olduğunu, yürümek zorunda olduklarını belirtmişti. YOĞUN SİS VAR Bölgede yoğun sisle birlikte görüşün kısıtlı olduğu öğrenildi. Uzmanlar, muhtemel düşük görüş şartları nedeniyle kazanın gerçekleşmiş olabileceğine dikkat çekti. İSİMLERİ ŞÖYLE İDİ Tunceli’de 1 hakim, 1 astsubay, 7 polis ve 3 personeli taşıyan Sikorsky S-70 Blackhawk tipi helikopter kalkıytan 10 dakika sonra radardan kayboldu. Helikopterde, Hakim Onur Alan, Polis memurları Ekrem Dereli, Sadettin Demir, Candaş Kaplan, Mesut Özdemir, Ahmet Cihan Kilci, Hasan Yıldırım, Azam Gündede, Komiser Pilot Abdullah Ortanca, Polis memuru teknisyen Murat Ködük, sözleşmeli pilot Dilaver Karsavuranoğlu'nun olduğu öğrenildi.

İÇİŞLERİ BAKANI ACI HABERİ VERDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "12 kişilik yolcu artı mürettabatla birlikte saat 11:35 itibariyle Tunceli Pülümür dağ yolundan kalkışını gerçekleştirdi. Ondan önce hem Kartal ve hem Nazımiye’den gerekli personelleri aldı ve Tunceli Pülümür dağ yolundan kalktıktan sonra da 11:43’te kendisiyle tüm irtibatlar kesildi. Yerin Sarıgül köyü etrafında olduğu tespit edildi. 2500 metre yükseklikte gerek hava koşullarının hem kar hem yoğun yağmur hem de ilk önce 1 kilometreden başlayan ve 300 metreye kadar düşen görüş mesafesi darlığı yüzünden helikopterle gidilemedi. 2,5 saatlik tırmanma sonucunda, İl Jandarma Komutanımız Tekin Aktemur, 4 timimiz uçağın enkazına 16:34 sıralarında ulaştılar" diye konuştu.

Bakan Soylu, "Helikopterin yere çakıldığını ve ters döndüğünü gördüler. 12 vatan evladımızın hayat belirtileri olup olmadığını kontrol ettiler. Maalesef 12 evladımız hakkın rahmetine kavuşup şehit olmuşlardır" dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.