Tunceli'de Kayıp Helikopter İle İlgili Son Gelişmeler

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.04.2017 - 16:20, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Tunceli'de Kayıp Helikopter İle İlgili Son Gelişmeler

 Tunceli'de içerisinde 14 kişinin bulunduğu bir helikopter radardan kayboldu.Helikopterde Bulunan 8'i polis, 1 hakim 14 kişinin ismi belli oldu. Alınan bilgiye göre, Tunceli'de bir polis helikopterinin yaklaşık bir saat önce radardan kaybolduğu, düşmüş olabileceği belirtildi. Helikopterin içerisinde 8 polis ile 2 hakiminde yer aldığı 14 kişinin bulunduğu öğrenildi. Tunceli’de 1 hakim, 1 astsubay, 7 polis ve 3 personeli taşıyan Sikorsky S-70 Blackhawk tipi helikopter kalkıytan 10 dakika sonra radardan kayboldu. Helikopterde, Hakim Onur Alan, Polis memurları Ekrem Dereli, Sadettin Demir, Candaş Kaplan, Mesut Özdemir, Ahmet Cihan Kilci, Hasan Yıldırım, Azam Gündede, Komiser Pilot Abdullah Ortanca, Polis memuru teknisyen Murat Ködük, sözleşmeli pilot Dilaver Karsavuranoğlu'nun olduğu öğrenildi. Tunceli'de içerisinde 12 kişinin bulunduğu radardan kaybolan ve düştüğü tahmin edilen helikoptere ulaşmak için ekipler çalışmalara devam ediyor. Tunceli, Elazığ, Erzurum ve Diyarbakır'dan çok sayıda sağlık ve AFAD ekiplerinin gönderildiği öğrenildi.   Yetkililer, helikopterdekilerin 112'yi aradığı bilgisinin doğru olmadığını bildirdi Tunceli'nin Pülümür ilçesinden bugün 11.40 sıralarında havalanan ve 10 dakika sonra radardan kaybolan helikoptere ulaşılması için çalışmalar sürüyor. Valilik yetkilileri, radardan kaybolan ve düştüğü tahmin edilen helikopterle ilgili, helikopterdeki personelin 112'yi aradığı ve yaralılar olduğu bilgisinin doğru olmadığını bildirdi. Tunceli’nin Pülümür ilçesinden 11.40 sıralarında havalanan Skorsky tipi polis helikopterinden kalkışından yaklaşık 10 dakika sonra sinyal alımı kesilmişti. İçerisinde 7 polis memuru, 1 hakim, 1 astsubay ve 3 mürettebat olmak üzere toplam 12 personelin bulunduğu helikopterin Pülümür ilçesi Kocatepe mevkii civarında dağlık alanda olumsuz hava şartlarından dolayı düştüğü değerlendiriliyor. Erzurum, Elazığ, Diyarbakır ve Tunceli'den bölgeye İl Afet Acil Durumu Müdürlükleri (AFAD), Ulusal Medical Kurtarma (UMKE) ve 112 Acil Komuta Merkezlerine bağlı çok sayıda kurtarma ekibi ile ambulansın gönderildiği henüz, helikoptere ulaşılamadığı belirtildi. Öte yandan Tunceli Valiliği yetkilileri, helikopterdeki personelin Tunceli 112 Acil Komuta merkezini aradığı ve yaralılar olduğu bilgisinin doğru olmadığını, henüz helikoptere ulaşılamadığını, bulunduğu bölgenin koordinatlarının tespit edildiğini kaydetti.    
 Tunceli'de içerisinde 14 kişinin bulunduğu bir helikopter radardan kayboldu.Helikopterde Bulunan 8'i polis, 1 hakim 14 kişinin ismi belli oldu.

Alınan bilgiye göre, Tunceli'de bir polis helikopterinin yaklaşık bir saat önce radardan kaybolduğu, düşmüş olabileceği belirtildi. Helikopterin içerisinde 8 polis ile 2 hakiminde yer aldığı 14 kişinin bulunduğu öğrenildi. Tunceli’de 1 hakim, 1 astsubay, 7 polis ve 3 personeli taşıyan Sikorsky S-70 Blackhawk tipi helikopter kalkıytan 10 dakika sonra radardan kayboldu. Helikopterde, Hakim Onur Alan, Polis memurları Ekrem Dereli, Sadettin Demir, Candaş Kaplan, Mesut Özdemir, Ahmet Cihan Kilci, Hasan Yıldırım, Azam Gündede, Komiser Pilot Abdullah Ortanca, Polis memuru teknisyen Murat Ködük, sözleşmeli pilot Dilaver Karsavuranoğlu'nun olduğu öğrenildi. Tunceli'de içerisinde 12 kişinin bulunduğu radardan kaybolan ve düştüğü tahmin edilen helikoptere ulaşmak için ekipler çalışmalara devam ediyor. Tunceli, Elazığ, Erzurum ve Diyarbakır'dan çok sayıda sağlık ve AFAD ekiplerinin gönderildiği öğrenildi.   Yetkililer, helikopterdekilerin 112'yi aradığı bilgisinin doğru olmadığını bildirdi Tunceli'nin Pülümür ilçesinden bugün 11.40 sıralarında havalanan ve 10 dakika sonra radardan kaybolan helikoptere ulaşılması için çalışmalar sürüyor. Valilik yetkilileri, radardan kaybolan ve düştüğü tahmin edilen helikopterle ilgili, helikopterdeki personelin 112'yi aradığı ve yaralılar olduğu bilgisinin doğru olmadığını bildirdi. Tunceli’nin Pülümür ilçesinden 11.40 sıralarında havalanan Skorsky tipi polis helikopterinden kalkışından yaklaşık 10 dakika sonra sinyal alımı kesilmişti. İçerisinde 7 polis memuru, 1 hakim, 1 astsubay ve 3 mürettebat olmak üzere toplam 12 personelin bulunduğu helikopterin Pülümür ilçesi Kocatepe mevkii civarında dağlık alanda olumsuz hava şartlarından dolayı düştüğü değerlendiriliyor. Erzurum, Elazığ, Diyarbakır ve Tunceli'den bölgeye İl Afet Acil Durumu Müdürlükleri (AFAD), Ulusal Medical Kurtarma (UMKE) ve 112 Acil Komuta Merkezlerine bağlı çok sayıda kurtarma ekibi ile ambulansın gönderildiği henüz, helikoptere ulaşılamadığı belirtildi. Öte yandan Tunceli Valiliği yetkilileri, helikopterdeki personelin Tunceli 112 Acil Komuta merkezini aradığı ve yaralılar olduğu bilgisinin doğru olmadığını, henüz helikoptere ulaşılamadığını, bulunduğu bölgenin koordinatlarının tespit edildiğini kaydetti.    
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.