Tubitak Başkanı Hasan Mandal , ''Anadolu'nun Ortasında Artık Mümkün''

BİLİM 29.04.2022 - 11:32, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Tubitak Başkanı Hasan Mandal , ''Anadolu'nun Ortasında Artık Mümkün''

Tubitak Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya geldi.Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya ile jeotermal serayı gezen ve hayran kalan Mandal , '' Anadolu’nun ortasında jeotermal yöntemle Antalya’daki verimle eşdeğer domates yetiştirebilmek mümkün'' ifadelerini kullandı.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. Mandal, Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda gerçekleşen programda “Geleceğimizin Gücü Gençlerimiz ile Birlikte Başaracağız” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi.     ''TEKNOLOJİYİ KULLANAN DEĞİL, TASARLAYAN, ÜRETEN BİREYLER OLMAK SİZİN ELİNİZDE'' Kariyer planlarını şekillendirme safhasındaki gençlere; karmaşık, dinamik ve değişken yapıdaki küresel sorunlar karşısında çıktı ve etki odaklı çözümlere ulaşmanın fen bilimleri, mühendislik bilimleri, sağlık ve yaşam bilimleri ile sosyal ve beşeri bilimlerin ortak katkılarıyla mümkün olacağını anlatan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, teknolojik ana eğilimler üzerinden gençlere yakın gelecek perspektifi de sundu. Yapay Zeka, Robotik ve Nanoteknoloji, Uzay Teknolojileri, Siber Güvenlik, İleri Malzeme Teknolojisi, Kişiselleştirilmiş Tıp gibi farklı başlıklarda geleceğin teknolojilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mandal, “Alanınızda fark oluşturmak için bilim ve teknoloji farkındalığı yüksek, disiplinleri aşan bireylere olan ihtiyaca cevap verebilmelisiniz. Teknolojiyi kullanan değil, bunları tasarlayan, geliştiren ve üreten bireyler olmak sizin elinizde” diye konuştu.     ''DOĞAL KAYNAKLAR İÇİN ARTACAK REKABET, JEOPOLİTİK DENKLEMLERİ DEĞİŞTİREBİLİR'' Çevre, enerji ve doğal kaynaklara ilişkin gelecek görüntüsüne de değinen Mandal, mevcut fosil tabanlı sistemleri olan kömür, doğalgaz ve petrolün tükeneceği yönündeki araştırmaları hatırlatarak, “Bu senaryo ülkeleri alternatif enerji kaynaklarından olan yeni ve yenilenebilir enerji kaynaklarına ve nükleer enerjiye yöneltmektedir.” dedi. Hidrojen teknolojileri, yeni nesil nükleer reaktörler, uçan rüzgar türbinleri, hava ile çalışan jeneratör gibi alternatiflerin ihtiyaç duyulan enerjiyi üretmede ön plana çıkacağını söyleyen Mandal, “Doğal kaynaklar için artacak rekabet, jeopolitik denklemleri değiştirebilecek riskler taşımaktadır.” dedi.     ''KIRŞEHİR'DE ANTALYA İLE EŞ DEĞER VERİMDE DOMATES ÜRETMEK MÜMKÜN'' Kırşehir programı kapsamında, iftar programında üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Mandal, iftar saatinde üniversite yemekhanesinde sıraya girdi ve öğrencilerle birlikte iftar yaptı.TÜBİTAK Başkanı Mandal, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin ihtisas alanı olan “Jeotermal ve Tarımcılık” alanındaki seralarını, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile birlikte gezdi.Jeotermal seraya ve üretilen ürünlere hayran kalan Mandal, '' Kırşehir Ahi Evran Üniversitemizin ihtisas alanı olan “Jeotermal ve Tarımcılık” alanındaki seralarını Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya ile birlikte gezdik. Anadolu’nun ortasında jeotermal yöntemle Antalya’daki verimle eşdeğer domates yetiştirebilmek mümkün'' ifadelerine yer verdi.  
Tubitak Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya geldi.Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya ile jeotermal serayı gezen ve hayran kalan Mandal , '' Anadolu’nun ortasında jeotermal yöntemle Antalya’daki verimle eşdeğer domates yetiştirebilmek mümkün'' ifadelerini kullandı.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. Mandal, Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda gerçekleşen programda “Geleceğimizin Gücü Gençlerimiz ile Birlikte Başaracağız” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi.

 

 

''TEKNOLOJİYİ KULLANAN DEĞİL, TASARLAYAN, ÜRETEN BİREYLER OLMAK SİZİN ELİNİZDE''

Kariyer planlarını şekillendirme safhasındaki gençlere; karmaşık, dinamik ve değişken yapıdaki küresel sorunlar karşısında çıktı ve etki odaklı çözümlere ulaşmanın fen bilimleri, mühendislik bilimleri, sağlık ve yaşam bilimleri ile sosyal ve beşeri bilimlerin ortak katkılarıyla mümkün olacağını anlatan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, teknolojik ana eğilimler üzerinden gençlere yakın gelecek perspektifi de sundu. Yapay Zeka, Robotik ve Nanoteknoloji, Uzay Teknolojileri, Siber Güvenlik, İleri Malzeme Teknolojisi, Kişiselleştirilmiş Tıp gibi farklı başlıklarda geleceğin teknolojilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mandal, “Alanınızda fark oluşturmak için bilim ve teknoloji farkındalığı yüksek, disiplinleri aşan bireylere olan ihtiyaca cevap verebilmelisiniz. Teknolojiyi kullanan değil, bunları tasarlayan, geliştiren ve üreten bireyler olmak sizin elinizde” diye konuştu.

 

 

''DOĞAL KAYNAKLAR İÇİN ARTACAK REKABET, JEOPOLİTİK DENKLEMLERİ DEĞİŞTİREBİLİR''

Çevre, enerji ve doğal kaynaklara ilişkin gelecek görüntüsüne de değinen Mandal, mevcut fosil tabanlı sistemleri olan kömür, doğalgaz ve petrolün tükeneceği yönündeki araştırmaları hatırlatarak, “Bu senaryo ülkeleri alternatif enerji kaynaklarından olan yeni ve yenilenebilir enerji kaynaklarına ve nükleer enerjiye yöneltmektedir.” dedi. Hidrojen teknolojileri, yeni nesil nükleer reaktörler, uçan rüzgar türbinleri, hava ile çalışan jeneratör gibi alternatiflerin ihtiyaç duyulan enerjiyi üretmede ön plana çıkacağını söyleyen Mandal, “Doğal kaynaklar için artacak rekabet, jeopolitik denklemleri değiştirebilecek riskler taşımaktadır.” dedi.

 

 

''KIRŞEHİR'DE ANTALYA İLE EŞ DEĞER VERİMDE DOMATES ÜRETMEK MÜMKÜN''

Kırşehir programı kapsamında, iftar programında üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Mandal, iftar saatinde üniversite yemekhanesinde sıraya girdi ve öğrencilerle birlikte iftar yaptı.TÜBİTAK Başkanı Mandal, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin ihtisas alanı olan “Jeotermal ve Tarımcılık” alanındaki seralarını, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile birlikte gezdi.Jeotermal seraya ve üretilen ürünlere hayran kalan Mandal, '' Kırşehir Ahi Evran Üniversitemizin ihtisas alanı olan “Jeotermal ve Tarımcılık” alanındaki seralarını Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya ile birlikte gezdik. Anadolu’nun ortasında jeotermal yöntemle Antalya’daki verimle eşdeğer domates yetiştirebilmek mümkün'' ifadelerine yer verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.