TSO Başkanı Selehattin Ekicioğlu: “Askeri birliklerin büyük kent merkezlerinde olmasının yanlışlığı ortaya çıktı”

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.08.2016 - 16:41, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

TSO Başkanı Selehattin Ekicioğlu: “Askeri birliklerin büyük kent merkezlerinde olmasının yanlışlığı ortaya çıktı”

Hain darbe girişiminin ardından büyük kent merkezlerindeki askeri birliklerin küçük kent merkezlerine taşınması noktasında açıklama yaptı. TSO Başkanı Ekicioğlu, Başbakan Binali Yıldırımın açıklaması ardından Kırşehir’e de kent merkezlerindeki askeri birliklerin kaydırılmasının doğru olacağını düşünmekte olduklarını söyledi. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı açıklamasında, “ Hain darbe girişimi sonrasında, bu tür askeri birliklerin büyük kentlerin merkezinde olmasının yanlış olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu anlamda Ankara’da bulunan birtakım askeri birliklerin de çevre illere taşınması gündeme gelmiştir. Başkent Ankara’nın komşusu olması nedeniyle ve başkentin güvenliğinin sağlanması açısından orada bulunan herhangi bir birliğin Kırşehir’e nakledilmesi her açıdan önem arz etmektedir.”dedi. Kırşehir’in nüfusu sanayisi ve ekonomisi açısından da bir askeri birliğin büyük önem taşıyacağını ifade eden Ekicioğlu, “ Bu durum, sanayi ve turizmden ne yazık ki hak ettiği payı alamayan ilimiz açısından hayati derecede önemlidir. Böylesine bir askeri birliğin Kırşehir’e taşınması ekonomimizi canlandıracak, işsizliği azaltacak, göçü önleyecektir. Sürekli göç vermekten ötürü milletvekili sayısı düşen ilimize, böyle bir askeri birliğin gelmesi ekonomik ve sosyal hayatı olumlu yönde etkileyecektir. Askeri birliğin Kırşehir’e gelmesi demek; özellikle hizmet sektörü bağlamında yatırımcıları heyecanlandıracak, onları, ilimizde yeterli seviyede olamayan istihdamın artmasına yönelik yatırımlara teşvik edecektir.”diye konuştu.
Hain darbe girişiminin ardından büyük kent merkezlerindeki askeri birliklerin küçük kent merkezlerine taşınması noktasında açıklama yaptı.

TSO Başkanı Ekicioğlu, Başbakan Binali Yıldırımın açıklaması ardından Kırşehir’e de kent merkezlerindeki askeri birliklerin kaydırılmasının doğru olacağını düşünmekte olduklarını söyledi. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı açıklamasında, “ Hain darbe girişimi sonrasında, bu tür askeri birliklerin büyük kentlerin merkezinde olmasının yanlış olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu anlamda Ankara’da bulunan birtakım askeri birliklerin de çevre illere taşınması gündeme gelmiştir. Başkent Ankara’nın komşusu olması nedeniyle ve başkentin güvenliğinin sağlanması açısından orada bulunan herhangi bir birliğin Kırşehir’e nakledilmesi her açıdan önem arz etmektedir.”dedi. Kırşehir’in nüfusu sanayisi ve ekonomisi açısından da bir askeri birliğin büyük önem taşıyacağını ifade eden Ekicioğlu, “ Bu durum, sanayi ve turizmden ne yazık ki hak ettiği payı alamayan ilimiz açısından hayati derecede önemlidir. Böylesine bir askeri birliğin Kırşehir’e taşınması ekonomimizi canlandıracak, işsizliği azaltacak, göçü önleyecektir. Sürekli göç vermekten ötürü milletvekili sayısı düşen ilimize, böyle bir askeri birliğin gelmesi ekonomik ve sosyal hayatı olumlu yönde etkileyecektir. Askeri birliğin Kırşehir’e gelmesi demek; özellikle hizmet sektörü bağlamında yatırımcıları heyecanlandıracak, onları, ilimizde yeterli seviyede olamayan istihdamın artmasına yönelik yatırımlara teşvik edecektir.”diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.