TSK:'27 terörist ölü, 30 terörist yaralı olmak üzere 57 terörist etkisiz hale getirildi'

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.09.2016 - 18:10, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

TSK:'27 terörist ölü, 30 terörist yaralı olmak üzere 57 terörist etkisiz hale getirildi'

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari Çukurca kırsalında icra edilmekte olan Şehit Sağ.Üçvş. Mekan Şahin operasyonunda; 27 terörist ölü, 30 terörist yaralı olmak üzere 57 terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı.   TSK'dan yapılan açıklamada, " 02 Eylül 2016 tarihinde Hakkari Çukurca kırsalında icra edilmekte olan Şehit Sağ.Üçvş. Mekan Şahin operasyonunda teröristlerle girilen çatışmada Türk Hava Kuvvetlerince yapılan hava taarruzları ve 1'nci Komd.Tug.K.lığı birliklerince yapılan operasyonlar neticesinde şu ana kadar 27 BTÖ mensubu ölü, 30 BTÖ mensubu yaralı olmak üzere toplam 57 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Beş Doçka mevzii imha edilmiş ve silahlar da ele geçirilmiştir. Bölgedeki operasyon devam etmektedir" denildi. Açıklamada, "Operasyonlar esnasında 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 6 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır" ifadesi kullanıldı.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari Çukurca kırsalında icra edilmekte olan Şehit Sağ.Üçvş. Mekan Şahin operasyonunda; 27 terörist ölü, 30 terörist yaralı olmak üzere 57 terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

  TSK'dan yapılan açıklamada, " 02 Eylül 2016 tarihinde Hakkari Çukurca kırsalında icra edilmekte olan Şehit Sağ.Üçvş. Mekan Şahin operasyonunda teröristlerle girilen çatışmada Türk Hava Kuvvetlerince yapılan hava taarruzları ve 1'nci Komd.Tug.K.lığı birliklerince yapılan operasyonlar neticesinde şu ana kadar 27 BTÖ mensubu ölü, 30 BTÖ mensubu yaralı olmak üzere toplam 57 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Beş Doçka mevzii imha edilmiş ve silahlar da ele geçirilmiştir. Bölgedeki operasyon devam etmektedir" denildi.

Açıklamada, "Operasyonlar esnasında 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 6 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır" ifadesi kullanıldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.