Tolgahan Akpınar, ''Pandemi Süreci Kitap Yazarlarını da Etkiledi''

KÜLTÜR 13.10.2020 - 23:14, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Tolgahan Akpınar, ''Pandemi Süreci Kitap Yazarlarını da Etkiledi''

Yazar Tolga Akpınar insanların kitap seçerken sosyal medya reklamına ya da kapağına değil içeriğine bakmaları konusunda uyarıda bulunurken pandemi nedeniyle çok sayıda yazarın zor durumda olduğunu belirtti.

Kitap çıkaran herkesin yazar olmadığını belirten Akpınar ü ''Kitap seçerken sosyal medya reklamına ya da kapağına değil, içine bakalım. Kitapçıya danışalım, internetten tanıtım bültenini okuyalım. Kitap çıkaran herkes yazar değildir. Kendimizi ve çocuklarımızı niteliksiz kitaplar okuyarak kitaplardan soğutmayalım dedi.     KENDİ EDEBİYATIMIZI AYAKTA TUTMALIYIZ   Türk Edebiyatı ve yayın dünyasının zor durumda olduğunu belirten Akpınar , ''Kendi edebiyatımızı ayakta tutmak için Türk yazarların kitaplarını da okumalıyız.Pandemi döneminde iptal edilen kitap fuarları, imza günleri nedeniyle gelirini yalnızca kitaplardan elde eden birçok Türk yazarın geçimini sağlayamayacak noktaya geldiğini, yayınevlerinin kitap satışı yapamaması nedeniyle kapanma noktasına geldi.Türk Edebiyatı, yayın dünyası hayatta kalsın istiyorsak, desteklemek amacıyla aldığımız üç kitaptan birinin mutlaka Türk yazara ait olmasını önemseyelim.” dedi.   Tolga Akpınar sözlerini şöyle sürdürdü: Benim gibi sabit geliri olan yazarlar da var anca yakından tanıdığım ve sadece kitap gelirleriyle geçimini sağlayan birçok yazar, kitap gelirlerinin kesilmesi nedeniyle akrabalarının desteğiyle yaşamlarını sürdürme noktasına geldiler. Bu yüzden yazarlarımızı, edebiyatımızı desteklemeliyiz. Yabancı yazarları eserleri de okuyalım ama eğer bizim kültürümüzden, toprağımızdan çıkan nitelikli eserleri bu süreçte desteklemezsek, birçok yazarı tanımadan kaybetmiş olacağız.
Yazar Tolga Akpınar insanların kitap seçerken sosyal medya reklamına ya da kapağına değil içeriğine bakmaları konusunda uyarıda bulunurken pandemi nedeniyle çok sayıda yazarın zor durumda olduğunu belirtti.

Kitap çıkaran herkesin yazar olmadığını belirten Akpınar ü ''Kitap seçerken sosyal medya reklamına ya da kapağına değil, içine bakalım. Kitapçıya danışalım, internetten tanıtım bültenini okuyalım. Kitap çıkaran herkes yazar değildir. Kendimizi ve çocuklarımızı niteliksiz kitaplar okuyarak kitaplardan soğutmayalım dedi.

 

 

KENDİ EDEBİYATIMIZI AYAKTA TUTMALIYIZ

 

Türk Edebiyatı ve yayın dünyasının zor durumda olduğunu belirten Akpınar , ''Kendi edebiyatımızı ayakta tutmak için Türk yazarların kitaplarını da okumalıyız.Pandemi döneminde iptal edilen kitap fuarları, imza günleri nedeniyle gelirini yalnızca kitaplardan elde eden birçok Türk yazarın geçimini sağlayamayacak noktaya geldiğini, yayınevlerinin kitap satışı yapamaması nedeniyle kapanma noktasına geldi.Türk Edebiyatı, yayın dünyası hayatta kalsın istiyorsak, desteklemek amacıyla aldığımız üç kitaptan birinin mutlaka Türk yazara ait olmasını önemseyelim.” dedi.

 

Tolga Akpınar sözlerini şöyle sürdürdü:


Benim gibi sabit geliri olan yazarlar da var anca yakından tanıdığım ve sadece kitap gelirleriyle geçimini sağlayan birçok yazar, kitap gelirlerinin kesilmesi nedeniyle akrabalarının desteğiyle yaşamlarını sürdürme noktasına geldiler. Bu yüzden yazarlarımızı, edebiyatımızı desteklemeliyiz. Yabancı yazarları eserleri de okuyalım ama eğer bizim kültürümüzden, toprağımızdan çıkan nitelikli eserleri bu süreçte desteklemezsek, birçok yazarı tanımadan kaybetmiş olacağız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.