TOKİ'nin Kura Çekimlerinden Suriyeliler Çıktı

GÜNDEM 10.08.2022 - 09:38, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

TOKİ'nin Kura Çekimlerinden Suriyeliler Çıktı

TC vatandaşlığına geçişteki artış kendini TOKİ kuralarında da gösteriyor. Çekilen kuralar da birçok Suriyeliler dikkat çekiyor.Olayın gündeme gelmesi ve tepkilerin ardından TOKİ, listeleri kaldırdı.Artık sadece TC kimlik numarası girilerek kura sonuçlarına bakılabiliyor.

Başvuru şartı olarak TC vatandaşlığının ve 1 yıllık ikametin yeterli olduğu TOKİ kuralarına katılımda, son birkaç yılda vatandaşlık alan kişilerin yoğun başvurusu sonuçlara da yansımaya başladı. Son olarak geçen ay yapılan İstanbul Kayabaşı 3. ve 4. Etap evlerinin kuralarında 3 artı 1 dairelerden kazanan yaklaşık 500 talihli içinde, Lama Hamaideh, Muhammed Ammar Abdulazim, Abdulkader Mohammad gibi isimler dikkat çekti.     ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARINA GİDİYOR DİYE DÜŞÜNMÜŞTÜM Kurayı kazanamayan bir vatandaş, “Önce, ‘kazanamadım ama neyse ki bu daireler ağırlıklı olarak ev sahibi olmayan şehit ve gazi yakınlarına gidiyor' diye düşündüm.Sonra listedeki isimleri görünce bunca vatandaşımız evsiz barksızken sonradan vatandaşlığa geçenlerin bu hakkı kazandığını görmüş oldum” dedi.   TOKİ,  LİSTELERİ KALDIRDI TOKİ’nin başvuru şartı olarak TC vatandaşlığının ve 1 yıllık ikametin yeterli olduğu kuralarına katılımda, son birkaç yılda vatandaşlık alan kişilerin isimlerinin listelerde yer alması tepki çekti. Söz konusu durum haberleştirilerek dikkatin çekilmesinin ardından TOKİ, kazananların isimlerinin yer aldığı listeyi internet sitesinden kaldırdı. Sitede artık kimlerin kurayı kazandığı görülemezken, kişi sadece kendi TC'sini girip kuranın çıkıp çıkmadığını öğrenebiliyor
TC vatandaşlığına geçişteki artış kendini TOKİ kuralarında da gösteriyor. Çekilen kuralar da birçok Suriyeliler dikkat çekiyor.Olayın gündeme gelmesi ve tepkilerin ardından TOKİ, listeleri kaldırdı.Artık sadece TC kimlik numarası girilerek kura sonuçlarına bakılabiliyor.

Başvuru şartı olarak TC vatandaşlığının ve 1 yıllık ikametin yeterli olduğu TOKİ kuralarına katılımda, son birkaç yılda vatandaşlık alan kişilerin yoğun başvurusu sonuçlara da yansımaya başladı. Son olarak geçen ay yapılan İstanbul Kayabaşı 3. ve 4. Etap evlerinin kuralarında 3 artı 1 dairelerden kazanan yaklaşık 500 talihli içinde, Lama Hamaideh, Muhammed Ammar Abdulazim, Abdulkader Mohammad gibi isimler dikkat çekti.

 

 

ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARINA GİDİYOR DİYE DÜŞÜNMÜŞTÜM

Kurayı kazanamayan bir vatandaş, “Önce, ‘kazanamadım ama neyse ki bu daireler ağırlıklı olarak ev sahibi olmayan şehit ve gazi yakınlarına gidiyor' diye düşündüm.Sonra listedeki isimleri görünce bunca vatandaşımız evsiz barksızken sonradan vatandaşlığa geçenlerin bu hakkı kazandığını görmüş oldum” dedi.

 

TOKİ,  LİSTELERİ KALDIRDI

TOKİ’nin başvuru şartı olarak TC vatandaşlığının ve 1 yıllık ikametin yeterli olduğu kuralarına katılımda, son birkaç yılda vatandaşlık alan kişilerin isimlerinin listelerde yer alması tepki çekti. Söz konusu durum haberleştirilerek dikkatin çekilmesinin ardından TOKİ, kazananların isimlerinin yer aldığı listeyi internet sitesinden kaldırdı. Sitede artık kimlerin kurayı kazandığı görülemezken, kişi sadece kendi TC'sini girip kuranın çıkıp çıkmadığını öğrenebiliyor

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.