Teslim Etmedikleri Ürüne 1 Hafta Sonra Zam Yapıp Farkını İstediler

EKONOMİ 16.09.2022 - 12:37, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Teslim Etmedikleri Ürüne 1 Hafta Sonra Zam Yapıp Farkını İstediler

Ahiliğin merkezi Kırşehir'de vatandaşlar bazı esnafların Ahilik kuraları çerçevesinde hareket etmediğini ileri sürerek şikayetlerini iletiyorlar.

Ahilik Haftası münasebetiyle düzenlenen kutlamalar usulüne uygun olmadığı gerekçesiyle eleştirilirken bazı vatandaşlar da Ahi Esnafının kurallara uygun şekilde hareket etmeyerek müşterileri mağdur ettiğini ileri sürüyor. TESLİM ETMEDİKLERİ ÜRÜNE 9 BİN TL ZAM YAPTILAR Sosyal medya üzerinden ''Ahilik Haftası Öyle mi ?'' diyerek serzenişte bulunan bir vatandaş, 1 hafta önce bir mobilya mağazasından 15 gün içerisinde teslim edilmek üzere mobilya aldığını ve ücretin de yarısını ödediğini belirterek ''Kalan yarısını da ürün teslim edildiğinde kredi kartına taksit yapmak üzere anlaşıp sözleşme yaptık.Bugün mağazaya gittim. 11 bin tl ye anlaştığım ürün 20 bin tl olmuş. 9 Bin tl fark istediler. Ben de ben ürünü geçen hafta aldığımı ve yarısını da ödediğimi söyledim. Fakat nafile. O zaman o fiyata satmasaydınız dedim. Esnaf, '' alıyorsan 20 bin tl'' dedi.Ben de ''anlaştığımız fiyat üzerinden ürünü vereceksen alayım,yoksa ödediğim parayı geri ver dedim.İnsallah paramı yarın iade edecekler '' ifadelerini kullandı. ''KIRŞEHİR'DE 15 BİN TL İSTEDİKLERİ ÜRÜNÜ AYNI FİRMADAN 13 BİN TL'YE ALDIM'' Aynı vatandaş Kayseri merkezli kurumsal bir mobilya firmasının Kırşehir bayisine gittiğinde beğendiği ürün için kendisinden 15 bin TL istendiğini ancak aynı ürünü internet üzerinden 13 bin TL'ye aldığını kaydederek ''Nakliye ve montaj firmanın buradaki bayisi tarafından yapılacak ve hiç bir ek ödeme istenmeyecek.Şimdi 15 bin tl fiyat verip ürünü satamayan uyanık Ahi esnafı aynı ürünü kendi elleri ile bedavaya getirip,bedavaya kurulumunu da yapıp gidecek'' açıklamasında bulundu.
Ahiliğin merkezi Kırşehir'de vatandaşlar bazı esnafların Ahilik kuraları çerçevesinde hareket etmediğini ileri sürerek şikayetlerini iletiyorlar.

Ahilik Haftası münasebetiyle düzenlenen kutlamalar usulüne uygun olmadığı gerekçesiyle eleştirilirken bazı vatandaşlar da Ahi Esnafının kurallara uygun şekilde hareket etmeyerek müşterileri mağdur ettiğini ileri sürüyor.

TESLİM ETMEDİKLERİ ÜRÜNE 9 BİN TL ZAM YAPTILAR

Sosyal medya üzerinden ''Ahilik Haftası Öyle mi ?'' diyerek serzenişte bulunan bir vatandaş, 1 hafta önce bir mobilya mağazasından 15 gün içerisinde teslim edilmek üzere mobilya aldığını ve ücretin de yarısını ödediğini belirterek ''Kalan yarısını da ürün teslim edildiğinde kredi kartına taksit yapmak üzere anlaşıp sözleşme yaptık.Bugün mağazaya gittim. 11 bin tl ye anlaştığım ürün 20 bin tl olmuş. 9 Bin tl fark istediler. Ben de ben ürünü geçen hafta aldığımı ve yarısını da ödediğimi söyledim. Fakat nafile. O zaman o fiyata satmasaydınız dedim. Esnaf, '' alıyorsan 20 bin tl'' dedi.Ben de ''anlaştığımız fiyat üzerinden ürünü vereceksen alayım,yoksa ödediğim parayı geri ver dedim.İnsallah paramı yarın iade edecekler '' ifadelerini kullandı.

''KIRŞEHİR'DE 15 BİN TL İSTEDİKLERİ ÜRÜNÜ AYNI FİRMADAN 13 BİN TL'YE ALDIM''

Aynı vatandaş Kayseri merkezli kurumsal bir mobilya firmasının Kırşehir bayisine gittiğinde beğendiği ürün için kendisinden 15 bin TL istendiğini ancak aynı ürünü internet üzerinden 13 bin TL'ye aldığını kaydederek ''Nakliye ve montaj firmanın buradaki bayisi tarafından yapılacak ve hiç bir ek ödeme istenmeyecek.Şimdi 15 bin tl fiyat verip ürünü satamayan uyanık Ahi esnafı aynı ürünü kendi elleri ile bedavaya getirip,bedavaya kurulumunu da yapıp gidecek'' açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.