Teslim Alıyorlar Ancak Oturamıyorlar

GÜNDEM 16.08.2021 - 12:29, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Teslim Alıyorlar Ancak Oturamıyorlar

Türkiye'nin en çok geciken TOKİ projesi olarak tarihe geçen Bağbaşı TOKİ 3. Etap Projesinde 21 blok teslim edildi ancak vatandaşlar eksiklikler nedeniyle dairelerine geçebilmiş değil.

Kırşehir'de büyük tartışmalara neden olan Bağbaşı TOKİ 3. Etap projesi ile ilgili daha önce CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ve Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu mağdur vatandaşların yanında olduklarını belirterek konuyu ulusal gündeme taşımıştı.Bunun üzerine TOKİ'de hak sahipleri ile bir araya gelen AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli ise dairelerin ilk 21 etabının 15 gün içerisinde teslimatının gerçekleşeceğini belirtmişti ancak belirtilen tarihte yapılmamıştı.Mustafa Kendirli ise bunun sorumlusu olarak Belediyeyi göstermişti.Gerekçe olarak ise iskanların verilmemesini ileri sürdü.TOKİ mağdurları ile tekrar bir araya gelen Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise müteahhitin ve projenin çok sayıda eksiği bulunduğunu belirterek , ''Allah korusun asansör'den biri düşse ölse ne yaparız ? '' diyerek Mustafa Kendirli'nin müteahhiti değil mağdurları koruması gerektiğini söylemişti.   TESLİM EDİLDİ ANCAK OTURAMIYORUZ Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne iskan başvurusu yapılan projede iskan hala alınamadı ancak 21 bloğun teslimatı yapıldı.Ancak aydınlatmaların olmadığı ve çok sayıda eksiğin bulunduğu projede taşınan sayısı yok denecek kadar az.İskan alınamadığı için şantiye elektriği ve suyu kullanılan dairelerde zaman zaman elektrik kesintileri de yaşanıyor.Ayrıca doğalgaz bağlantıları da yapılmış değil.Eksiklikler çok olunca hak sahipleri de tedirgin ve bu yüzden de evlerine geçemiyor.Mağdur vatandaşlar evlerine geçtikleri takdirde kışın zorlu koşullarla karşılaşmaktan korkuyor.Ayrıca asansörler de tam olarak kullanıma uygun değil.   USTA YOK DEYİP YAPMIYORLAR Şu an için sadece elektrik ve su tesisatçılarının çalışma yaptığını belirten hak sahipleri ise , ''Dairelerimizde çok sayıda eksiklik var.Kırık parke, dolap, pvc, kapı ne ararsan var.Duşa kabinlerin kapıları eksik, yer döşemelerinde eksiklikler var ancak usta yok deyip yapmıyorlar.Bizden teslimat sırasında ücret de alındı ve mevcut eksiklikleri giderecek bütçemiz de yok.Aydınlatma direkleri olmadığı için konutların olduğu yer zifiri karanlık ve büyük tehlike arz ediyor.Daire sahibi olalım derken dert sahibi olduk.Bize bunu reva görenler acaba böyle bir muamele ile karşılaşmak isterler miydi ? Yazıklar olsun'' ifadelerini kullandılar. Aydınlatmalar Yapılmadığı İçin Bağbaşı TOKİ 3. Etap Zifiri Karanlık  
Türkiye'nin en çok geciken TOKİ projesi olarak tarihe geçen Bağbaşı TOKİ 3. Etap Projesinde 21 blok teslim edildi ancak vatandaşlar eksiklikler nedeniyle dairelerine geçebilmiş değil.

Kırşehir'de büyük tartışmalara neden olan Bağbaşı TOKİ 3. Etap projesi ile ilgili daha önce CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ve Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu mağdur vatandaşların yanında olduklarını belirterek konuyu ulusal gündeme taşımıştı.Bunun üzerine TOKİ'de hak sahipleri ile bir araya gelen AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli ise dairelerin ilk 21 etabının 15 gün içerisinde teslimatının gerçekleşeceğini belirtmişti ancak belirtilen tarihte yapılmamıştı.Mustafa Kendirli ise bunun sorumlusu olarak Belediyeyi göstermişti.Gerekçe olarak ise iskanların verilmemesini ileri sürdü.TOKİ mağdurları ile tekrar bir araya gelen Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise müteahhitin ve projenin çok sayıda eksiği bulunduğunu belirterek , ''Allah korusun asansör'den biri düşse ölse ne yaparız ? '' diyerek Mustafa Kendirli'nin müteahhiti değil mağdurları koruması gerektiğini söylemişti.

 

TESLİM EDİLDİ ANCAK OTURAMIYORUZ

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne iskan başvurusu yapılan projede iskan hala alınamadı ancak 21 bloğun teslimatı yapıldı.Ancak aydınlatmaların olmadığı ve çok sayıda eksiğin bulunduğu projede taşınan sayısı yok denecek kadar az.İskan alınamadığı için şantiye elektriği ve suyu kullanılan dairelerde zaman zaman elektrik kesintileri de yaşanıyor.Ayrıca doğalgaz bağlantıları da yapılmış değil.Eksiklikler çok olunca hak sahipleri de tedirgin ve bu yüzden de evlerine geçemiyor.Mağdur vatandaşlar evlerine geçtikleri takdirde kışın zorlu koşullarla karşılaşmaktan korkuyor.Ayrıca asansörler de tam olarak kullanıma uygun değil.

 

USTA YOK DEYİP YAPMIYORLAR

Şu an için sadece elektrik ve su tesisatçılarının çalışma yaptığını belirten hak sahipleri ise , ''Dairelerimizde çok sayıda eksiklik var.Kırık parke, dolap, pvc, kapı ne ararsan var.Duşa kabinlerin kapıları eksik, yer döşemelerinde eksiklikler var ancak usta yok deyip yapmıyorlar.Bizden teslimat sırasında ücret de alındı ve mevcut eksiklikleri giderecek bütçemiz de yok.Aydınlatma direkleri olmadığı için konutların olduğu yer zifiri karanlık ve büyük tehlike arz ediyor.Daire sahibi olalım derken dert sahibi olduk.Bize bunu reva görenler acaba böyle bir muamele ile karşılaşmak isterler miydi ? Yazıklar olsun'' ifadelerini kullandılar.

Aydınlatmalar Yapılmadığı İçin Bağbaşı TOKİ 3. Etap Zifiri Karanlık

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.