Terör Örgütü YPG'yi Silahlandıran General ABD'nin Yeni Savunma Bakanı Oldu

DÜNYA 23.01.2021 - 20:07, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Terör Örgütü YPG'yi Silahlandıran General ABD'nin Yeni Savunma Bakanı Oldu

ABD'de Biden yönetiminin yeni savunm bakanı Lloyd Austin DAEŞ ile mücadele kılıfı altında terör örgütü PYD/YPG'yi silahlandıran isim olarak biliniyor.Lloyd 2015 yılında Eğit-Donat projesi kapsamında Hirfanlı'da eğitilen ÖSO birliklerini denetlemek için Kırşehir'e de gelmişti.

4 yıl önce ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nın (CENTCOM) bir numaralı ismi olan Austin, 2016 yılında emekli olmuştu. Biden’ın aday gösterdiği Austin, Senato tarafından da onaylanarak Pentagon’un başına geçen ilk siyahi isim oldu.     Eylül 2015’te Senato Silahlı Hizmetler Komitesi’nde soruları yanıtlayan Austin, ABD’nin YPG’ye destek verdiğini kabul eden ilk askeri yetkili oldu. Austin, ABD Özel Harekat Güçleri’nin, YPG ile temas halinde olduklarını, danışmanlık ve yardım sağladıklarını ancak sıcak çatışmalara girmediklerini öne sürdü.     Irak’ta DAEŞ’in kontrolü altında bulunan bölgelerin geri alınması için başlatılan askeri operasyonların hazırlığında da yer alan ve Eğit-Donat prgramını da yürüten Austin, bu dönemde Türkiye’yi de birkaç kez ziyaret etti.   KIRŞEHİR'E DE GELMİŞTİ   Biden'ın Savunma Bakanı olan Austin , ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı sıfatıyla , Eğit-Donat Projesi kapsamında Kırşehir'in Kaman ilçesindeki askeri tesislerde incelemelerde bulunmuştu.     2015 yılında 4 helikopterle Kaman ilçesi Hirfanlı köyündeki Şehit Tuğgeneral Bahtiyar Aydın Kışlası'na gelen General Lloyd Austin, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarından ilk etapta 300 kişinin eğitim göreceği, eğit-donat ve silah sistemleri de dahil yapılan anlaşma kapsamında askeri tesislerde incelemelerde bulunmuştu.   O dönem Günışığı Dergisinde söz konusu ziyaret ile ilgili yapılan haber  
ABD'de Biden yönetiminin yeni savunm bakanı Lloyd Austin DAEŞ ile mücadele kılıfı altında terör örgütü PYD/YPG'yi silahlandıran isim olarak biliniyor.Lloyd 2015 yılında Eğit-Donat projesi kapsamında Hirfanlı'da eğitilen ÖSO birliklerini denetlemek için Kırşehir'e de gelmişti.

4 yıl önce ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nın (CENTCOM) bir numaralı ismi olan Austin, 2016 yılında emekli olmuştu. Biden’ın aday gösterdiği Austin, Senato tarafından da onaylanarak Pentagon’un başına geçen ilk siyahi isim oldu.

 

 

Eylül 2015’te Senato Silahlı Hizmetler Komitesi’nde soruları yanıtlayan Austin, ABD’nin YPG’ye destek verdiğini kabul eden ilk askeri yetkili oldu. Austin, ABD Özel Harekat Güçleri’nin, YPG ile temas halinde olduklarını, danışmanlık ve yardım sağladıklarını ancak sıcak çatışmalara girmediklerini öne sürdü.

 

 

Irak’ta DAEŞ’in kontrolü altında bulunan bölgelerin geri alınması için başlatılan askeri operasyonların hazırlığında da yer alan ve Eğit-Donat prgramını da yürüten Austin, bu dönemde Türkiye’yi de birkaç kez ziyaret etti.

 

KIRŞEHİR'E DE GELMİŞTİ

 

Biden'ın Savunma Bakanı olan Austin , ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı sıfatıyla , Eğit-Donat Projesi kapsamında Kırşehir'in Kaman ilçesindeki askeri tesislerde incelemelerde bulunmuştu.

 

 

2015 yılında 4 helikopterle Kaman ilçesi Hirfanlı köyündeki Şehit Tuğgeneral Bahtiyar Aydın Kışlası'na gelen General Lloyd Austin, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarından ilk etapta 300 kişinin eğitim göreceği, eğit-donat ve silah sistemleri de dahil yapılan anlaşma kapsamında askeri tesislerde incelemelerde bulunmuştu.

 

O dönem Günışığı Dergisinde söz konusu ziyaret ile ilgili yapılan haber

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.