Termal Sağlık İçin Kırşehir'e Gelen Alman Turistlere Müzik Ziyafeti

TURİZM 08.04.2021 - 16:23, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Termal Sağlık İçin Kırşehir'e Gelen Alman Turistlere Müzik Ziyafeti

Termal Sağlık Turizmi ile ilgili çalışmalarını sürdüren Kırşehir'e yılın ilk turist kafilesi geldi.Antalya'dan Kırşehir'e gelen Alman Turist Kafilesine Neşet Ertaş Gönül Sultanları Kültür evinde müzik ziyafeti sunuldu.

Daha önce Kırşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Çin, Malezya ve Endonezya'danturist kafilelerinin geldiği Kırşehir'de pandemi nedeniyle bu çalışmaya ara verilmişti.Ancak Antalya'da bulunan 20 kişilik turist kafilesi termal sağlık hizmeti almak üzere Kırşehir'e geldi.     Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kırşehir İl Kültü ve Turizm Müdürü Halil Çalışır , '' Konaklamaları 7 gün sürecek. Bilindiği üzere kaplıcalardan şifa bulmak için en az 7 gün 21 banyo almak gerekiyor. Sağlık turizmi alanında da yeterli altyapıya sahibiz.Kafile, ilimizde konaklayacakları sürenin ilk gününde rehber eşliğinde, ilimizdeki Çağırkan Kalehöyük Müzesi, Japon Bahçesi,  Ahi Evran Külliyesi, Cacabey Medresesi gibi tarihi mekanları gezdi. Gününün sonunda da Neşet Ertaş Gönül Sultanları Kültür Evinde müdürlüğümüze bağlı Ustalar Müzik Topluluğu kendilerine yöresel halk müziğimizden örnekler sundu.     Diğer günlerde de yine ilimizde konaklayıp, günübirlik Kapadokya bölgesinde bulunan diğer illerimizi ziyaret edecekler. İlimizin ’in tek kurtuluş yolunun termal turizm olduğunu düşünüyorum. Kendilerini Kırşehir’de ağırlamak, bizim için ayrı bir onur ve gurur. Müdürlük olarak İlimizin tanıtımı ve ülkemize yapacağı katı için her türlü desteği vermeye hazırız. Önümüzdeki günler bölge turizmcileri için umut veren yeni gelişmelere gebe. İnşallah bundan sonrada bu amaçla gruplar gelecek.”dedi.      
Termal Sağlık Turizmi ile ilgili çalışmalarını sürdüren Kırşehir'e yılın ilk turist kafilesi geldi.Antalya'dan Kırşehir'e gelen Alman Turist Kafilesine Neşet Ertaş Gönül Sultanları Kültür evinde müzik ziyafeti sunuldu.

Daha önce Kırşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Çin, Malezya ve Endonezya'danturist kafilelerinin geldiği Kırşehir'de pandemi nedeniyle bu çalışmaya ara verilmişti.Ancak Antalya'da bulunan 20 kişilik turist kafilesi termal sağlık hizmeti almak üzere Kırşehir'e geldi.

 

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kırşehir İl Kültü ve Turizm Müdürü Halil Çalışır , '' Konaklamaları 7 gün sürecek. Bilindiği üzere kaplıcalardan şifa bulmak için en az 7 gün 21 banyo almak gerekiyor. Sağlık turizmi alanında da yeterli altyapıya sahibiz.Kafile, ilimizde konaklayacakları sürenin ilk gününde rehber eşliğinde, ilimizdeki Çağırkan Kalehöyük Müzesi, Japon Bahçesi,  Ahi Evran Külliyesi, Cacabey Medresesi gibi tarihi mekanları gezdi. Gününün sonunda da Neşet Ertaş Gönül Sultanları Kültür Evinde müdürlüğümüze bağlı Ustalar Müzik Topluluğu kendilerine yöresel halk müziğimizden örnekler sundu.

 

 

Diğer günlerde de yine ilimizde konaklayıp, günübirlik Kapadokya bölgesinde bulunan diğer illerimizi ziyaret edecekler. İlimizin ’in tek kurtuluş yolunun termal turizm olduğunu düşünüyorum. Kendilerini Kırşehir’de ağırlamak, bizim için ayrı bir onur ve gurur. Müdürlük olarak İlimizin tanıtımı ve ülkemize yapacağı katı için her türlü desteği vermeye hazırız. Önümüzdeki günler bölge turizmcileri için umut veren yeni gelişmelere gebe. İnşallah bundan sonrada bu amaçla gruplar gelecek.”dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.