Temel Atmadan Yüzde 22 Hakediş

GÜNDEM 24.06.2021 - 11:09, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Temel Atmadan Yüzde 22 Hakediş

Kırşehir CHP Milletvekili Metin İlhan , eski devlet hastanesi arazisinde yapımına başlanan Aile Sağlığı merkezi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.7 milyon 528 bin TL'ye yapılan binanın daha temeli atılmadan yüzde 25 hakediş ödendiği ortaya çıktı.

Yıkılan eski devlet hastanesi arazisinde yapımına başlanan ASM+TSM ve 112 acil çağrı merkezi inşaatı kamuoyunun tepkisini çekmişti.İhalesi , Cemre İnşaat Taahhüt Sanayi ve Turizm LTD'ne 7 milyon 528 bin TL'ye verilen inşaatın daha temeli atılmadan Sağlık Bakanlığının yatırımlarla ilgili kısmında yüzde 25 ilerleme olduğu ve firmaya da yüzde 22 hakediş ödendiği ortaya çıktı.Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Kırşehir CHP Milletvekili Metin İlhan, '' "Devletin temel görevlerinin başında her vatandaş için eşit, ücretsiz, nitelikli ve kolay ulaşılabilir bir sağlık sistemini sağlamak bulunmaktadır. 14 Ocak 2017 tarihli Resmî Gazetede yayımlanan yatırım programına göre, 150 yataklı Kırşehir Devlet Hastanesi Ek Binası inşaatının 2019 tarihi itibarıyla tamamlanmış olması gerekiyordu. Ancak türlü şahsi ve siyasi emellerle proje iptal edilmiş ve yerine 35 dönüm içerisine 802 metrekare oturum alanı, sağlıklı hayat merkezî, aile sağlığı merkezî ve 112 acil sağlık istasyonundan oluşan bir yapı planlanmıştır." ifadelerini kullandı.   Yapımına Başlanan Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi '' PROJENİN TEMELİ ATILMADAN FİZİKİ İLERLEME YÜZDE 25 GÖSTERİLDİ HAKEDİŞ ÖDENDİ''   Sağlık Bakanlığının sitesinde fiziki ilerleme oranının yüzde 25 olarak belirtildiğini belirten İlhan, "Bakanlığın resmi sitesinde projenin fiziki ilerleme oranı yüzde 25 olarak gözükmektedir. Ancak projenin temeli henüz bu hafta atılmaya başlanmıştır. Covid-19 ile mücadele sürecinde çok ihtiyaç duyulduğu hâlde Kırşehirlileri tek hastaneye mahkûm edenler inşaat firmasına temel bile atılmadan hakedişlerini ödemekte tereddüt etmemişlerdir." şeklinde konuştu.   Bakanlığın sitesindeki proje ile ilgili detaylar
Kırşehir CHP Milletvekili Metin İlhan , eski devlet hastanesi arazisinde yapımına başlanan Aile Sağlığı merkezi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.7 milyon 528 bin TL'ye yapılan binanın daha temeli atılmadan yüzde 25 hakediş ödendiği ortaya çıktı.

Yıkılan eski devlet hastanesi arazisinde yapımına başlanan ASM+TSM ve 112 acil çağrı merkezi inşaatı kamuoyunun tepkisini çekmişti.İhalesi , Cemre İnşaat Taahhüt Sanayi ve Turizm LTD'ne 7 milyon 528 bin TL'ye verilen inşaatın daha temeli atılmadan Sağlık Bakanlığının yatırımlarla ilgili kısmında yüzde 25 ilerleme olduğu ve firmaya da yüzde 22 hakediş ödendiği ortaya çıktı.Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Kırşehir CHP Milletvekili Metin İlhan, '' "Devletin temel görevlerinin başında her vatandaş için eşit, ücretsiz, nitelikli ve kolay ulaşılabilir bir sağlık sistemini sağlamak bulunmaktadır. 14 Ocak 2017 tarihli Resmî Gazetede yayımlanan yatırım programına göre, 150 yataklı Kırşehir Devlet Hastanesi Ek Binası inşaatının 2019 tarihi itibarıyla tamamlanmış olması gerekiyordu. Ancak türlü şahsi ve siyasi emellerle proje iptal edilmiş ve yerine 35 dönüm içerisine 802 metrekare oturum alanı, sağlıklı hayat merkezî, aile sağlığı merkezî ve 112 acil sağlık istasyonundan oluşan bir yapı planlanmıştır." ifadelerini kullandı.

 

Yapımına Başlanan Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi


'' PROJENİN TEMELİ ATILMADAN FİZİKİ İLERLEME YÜZDE 25 GÖSTERİLDİ HAKEDİŞ ÖDENDİ''
 
Sağlık Bakanlığının sitesinde fiziki ilerleme oranının yüzde 25 olarak belirtildiğini belirten İlhan, "Bakanlığın resmi sitesinde projenin fiziki ilerleme oranı yüzde 25 olarak gözükmektedir. Ancak projenin temeli henüz bu hafta atılmaya başlanmıştır. Covid-19 ile mücadele sürecinde çok ihtiyaç duyulduğu hâlde Kırşehirlileri tek hastaneye mahkûm edenler inşaat firmasına temel bile atılmadan hakedişlerini ödemekte tereddüt etmemişlerdir." şeklinde konuştu.

 

Bakanlığın sitesindeki proje ile ilgili detaylar

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.