Seyfe Gölü'nde Su Bulamayan Telli Turnalar Ayrıldı

YAŞAM 17.10.2022 - 23:57, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Seyfe Gölü'nde Su Bulamayan Telli Turnalar Ayrıldı

  Bilinçsiz kullanım ve kuraklık nedeniyle tamamen kuruyan Seyfe Gölü'nün bu yılki konukları geldi ancak su bulamadıkları için ayrıldılar. Binlerce telli turna, binlerce kilometre uzaklıktan, binlerce yıllık döngü neticesinde her yıl olduğu gibi bu yıl da Seyfe Gölü'ne geldi.Gölde su bulamayan telli turnalar, gölde konaklamadan ayrıldılar.O anlar kameralara yansıdı. Çevredeki tarım arazilerinin bilinçsizce sulanmas, gölü besleyen kaynakların Mucur'a içme suyu olarak aktarılması ve kuraklık nedeniyle koruma altındaki Seyfe Gölü can çekişiyor.  

 

Bilinçsiz kullanım ve kuraklık nedeniyle tamamen kuruyan Seyfe Gölü'nün bu yılki konukları geldi ancak su bulamadıkları için ayrıldılar.

Binlerce telli turna, binlerce kilometre uzaklıktan, binlerce yıllık döngü neticesinde her yıl olduğu gibi bu yıl da Seyfe Gölü'ne geldi.Gölde su bulamayan telli turnalar, gölde konaklamadan ayrıldılar.O anlar kameralara yansıdı.

Çevredeki tarım arazilerinin bilinçsizce sulanmas, gölü besleyen kaynakların Mucur'a içme suyu olarak aktarılması ve kuraklık nedeniyle koruma altındaki Seyfe Gölü can çekişiyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.