TC Kimlik Numarası Başına Olmadık İşler Açtı

YAŞAM 30.03.2021 - 21:39, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

TC Kimlik Numarası Başına Olmadık İşler Açtı

Kırşehir'de TC Kimlik numarasıyla otomobil alışverişi yapan dolandırıcılar yüzünden 2 yıl 1 ay hapis cezasına ve 41 bin 660 lira para cezasına çarptırılan Alper Yıldırım , '' Durduk yere sabıka yedim. Bir de üzerine haksız yere ödeyeceğim bir para var ancak ödeme durumum olmadığı için şuan mağdur durumdayım'' diye konuştu.

 2013 yılının hazirna ayında Bilecik'in Bozüyük ilçesinde meydana gelen olayda, M.G. (57) isimli vatandaş, 26 AU 643 plakalı aracını satmak için bir internet sitesine ilan verdi. İddiaya göre, ilandaki numaradan M.G.'ye ulaşarak kendisini Alper Yıldırım olarak tanıtan kişi, aracını satın almak istediğini söyledi. Pazarlık sonrası taraflar 52 bin liraya anlaştı ve ve iddiaya göre Ankara'daki bir ATM'den kartsız işlem yaparak Kırşehirli Alper Yıldırım'ın T.C. kimlik numarası ile aracın sahibi M.G.'nin hesabına 195 lira kapora gönderildi.     İddiaya göre, kısa süre sonra taraflar Bozüyük ilçesinde bir araya geldi ve dolandırıcı, aracı başka birinin adına düzenlenmiş vekaletname ile satın alarak ortadan kayboldu. Dolandırıldığını anlayan araç sahibi M.G. ise polise suç duyusunda bulundu. M.G., aracının Bozüyük Noterliğinde bir başkasına satıldığını tespit etti.     Alper Yıldırım ise, 2 yıl 1 ay hapis ve 41 bin 660 lira adli para cezasına çarptırıldı. Cezaevinde bir gün yattıktan sonra denetimli serbestlikten yaralanan Yıldırım, ''Bu olay 2013 yılında gerçekleşmiş. M.G. adında birine benim adımla ATM’den para yatırıldığı iddia ediliyor. Ankara’daki ATM’den para yatıran kişi ben değilim. Benim Bilecik’te noter kaydı yapıldığına dair bir kamera kaydı yok.  1 sene önce bu davadan dolayı 1 gün cezaevine girdim. Şu anda 41 bin 660 TL adli para cezası geldi. Benim zaten bunu ödeyecek hiçbir durumum yok. Zaten bunu benim ödememi gerektirecek bir olayım yok. Benim uzaktan yakından alakası olmadığım halde bu olayda bir hükümlü oldum. Cezaevine girdim çıktım. Sabıkam var. Toplumda arkadaşlarım, ailem ve çevrem tarafından itibarsızlaştırıldım. Durup dururken başıma gelmiş bir olaydır ”dedi.   Kararı istinaf mahkemesine ve Yargıtay’a itirazda bulunan Yıldırım’ın cezası kesinleşti. Kendisine mahkum çağrısı gelince neye uğradığını şaşıran Alper Yıldırım,” Mahkum çağrısını görünce neye uğradığımı şaşırdım. Durduk yere zaten sabıka yedim. Bir de üzerine haksız yere ödeyeceğim bir para var ancak ödeme durumum olmadığı için şuan mağdur durumdayım” diye konuştu.
Kırşehir'de TC Kimlik numarasıyla otomobil alışverişi yapan dolandırıcılar yüzünden 2 yıl 1 ay hapis cezasına ve 41 bin 660 lira para cezasına çarptırılan Alper Yıldırım , '' Durduk yere sabıka yedim. Bir de üzerine haksız yere ödeyeceğim bir para var ancak ödeme durumum olmadığı için şuan mağdur durumdayım'' diye konuştu.

 2013 yılının hazirna ayında Bilecik'in Bozüyük ilçesinde meydana gelen olayda, M.G. (57) isimli vatandaş, 26 AU 643 plakalı aracını satmak için bir internet sitesine ilan verdi. İddiaya göre, ilandaki numaradan M.G.'ye ulaşarak kendisini Alper Yıldırım olarak tanıtan kişi, aracını satın almak istediğini söyledi. Pazarlık sonrası taraflar 52 bin liraya anlaştı ve ve iddiaya göre Ankara'daki bir ATM'den kartsız işlem yaparak Kırşehirli Alper Yıldırım'ın T.C. kimlik numarası ile aracın sahibi M.G.'nin hesabına 195 lira kapora gönderildi.

 

 

İddiaya göre, kısa süre sonra taraflar Bozüyük ilçesinde bir araya geldi ve dolandırıcı, aracı başka birinin adına düzenlenmiş vekaletname ile satın alarak ortadan kayboldu. Dolandırıldığını anlayan araç sahibi M.G. ise polise suç duyusunda bulundu. M.G., aracının Bozüyük Noterliğinde bir başkasına satıldığını tespit etti.

 

 

Alper Yıldırım ise, 2 yıl 1 ay hapis ve 41 bin 660 lira adli para cezasına çarptırıldı. Cezaevinde bir gün yattıktan sonra denetimli serbestlikten yaralanan Yıldırım, ''Bu olay 2013 yılında gerçekleşmiş. M.G. adında birine benim adımla ATM’den para yatırıldığı iddia ediliyor. Ankara’daki ATM’den para yatıran kişi ben değilim. Benim Bilecik’te noter kaydı yapıldığına dair bir kamera kaydı yok.  1 sene önce bu davadan dolayı 1 gün cezaevine girdim. Şu anda 41 bin 660 TL adli para cezası geldi. Benim zaten bunu ödeyecek hiçbir durumum yok. Zaten bunu benim ödememi gerektirecek bir olayım yok. Benim uzaktan yakından alakası olmadığım halde bu olayda bir hükümlü oldum. Cezaevine girdim çıktım. Sabıkam var. Toplumda arkadaşlarım, ailem ve çevrem tarafından itibarsızlaştırıldım. Durup dururken başıma gelmiş bir olaydır ”dedi.

 

Kararı istinaf mahkemesine ve Yargıtay’a itirazda bulunan Yıldırım’ın cezası kesinleşti. Kendisine mahkum çağrısı gelince neye uğradığını şaşıran Alper Yıldırım,” Mahkum çağrısını görünce neye uğradığımı şaşırdım. Durduk yere zaten sabıka yedim. Bir de üzerine haksız yere ödeyeceğim bir para var ancak ödeme durumum olmadığı için şuan mağdur durumdayım” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.