Tarihi Mezarların Üzerine Kilit Parke Döşediler

KÜLTÜR 27.03.2021 - 14:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Tarihi Mezarların Üzerine Kilit Parke Döşediler

Çiçekdağı İlçesinde bulunan Mustafabey Camii avlusundaki tarihi mezarların üzeri kilit parke ile kapatıldı.

Çiçekdağı İlçesinde bulunan ve ilçenin en eski camisi olarak bilinen Boyalık Mahallesinde Mustafa Bey Camisinin avlusunda birçoğu 19. yüzyıla ait tarihi mezarlıklar bulunuyor.     Dönemin önemli şahsiyetlerine ait olduğu bilinen mezarların bir kısmı , yapılan kilit parke çalışmasıyla tahrif edilirken bazı mezarlıkların üzeri ise kilit parke ile örtüldü.     Yapılan çalışma bölge sakinlerinin de tepkisini çekti.Bazı vatandaşlar , kilit parke ypaılan noktada çok sayıda mezarlık olduğunu bildiklerini ve bilmeyen kişilerin bu mezarlıklar üzerinde gezeceğini belirttiler.  
Çiçekdağı İlçesinde bulunan Mustafabey Camii avlusundaki tarihi mezarların üzeri kilit parke ile kapatıldı.

Çiçekdağı İlçesinde bulunan ve ilçenin en eski camisi olarak bilinen Boyalık Mahallesinde Mustafa Bey Camisinin avlusunda birçoğu 19. yüzyıla ait tarihi mezarlıklar bulunuyor.

 

 

Dönemin önemli şahsiyetlerine ait olduğu bilinen mezarların bir kısmı , yapılan kilit parke çalışmasıyla tahrif edilirken bazı mezarlıkların üzeri ise kilit parke ile örtüldü.

 

 

Yapılan çalışma bölge sakinlerinin de tepkisini çekti.Bazı vatandaşlar , kilit parke ypaılan noktada çok sayıda mezarlık olduğunu bildiklerini ve bilmeyen kişilerin bu mezarlıklar üzerinde gezeceğini belirttiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.