Tarihi Kızılcaali Köprüsü'nde Ciddi Tahribat !

DİĞER 28.09.2016 - 15:16, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Tarihi Kızılcaali Köprüsü'nde Ciddi Tahribat !

Kırşehir'i Yozgat'a bağlayan Osmanlı dönemine ait tarihi köprüde devam eden restorasyon çalışmalarından skandal görüntüler !   Çiçekdağ'da bulunan ve Osmanlı Dönemine ait Kızılıcaali köprüsü'nde sözde restorasyon çalışmaları sırasında işçilerden birisi eline aldığı kırıcı ile tarihi köprüye ait taşları kırmaya çalışıyor.Adına restorasyon dedikleri bu çalışma, vatandaşlardan gelen şikayetlere rağmen devam ediyor.Restorasyon çalışmalarında tek tek dikkat edilmesi gerekilen parçalar kırıcılarla paramparça ediliyor.Vatandaşlar ise bu görüntü karşısında bimere şikayet ediyor hatta imza kampanyası düzenliyor.Ama ne yazık ki köprünün büyük bir kısmı tahrif edilmiş durumda...   VATANDAŞ ŞİKAYET ETTİ AMA MÜZE MÜDÜRLÜĞÜ ONAY VERDİ Vatandaşlar köprüde yapılan çalışmanın gereksiz olduğu ve köprünün herhangi bir güçlendirme ve restorasyona ihtiyaç duymadığı görüşünde...Durumun BİMER'e şikayet edildiğini fakat denetim için gönderilen müze müdürlüğü ekiplerinin duruma onay verdiğini belirterek  adeta isyan ettiler.Ayrıca konu hakkında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na iletilmek üzere change.org sitesi üzerinden imza kampanyası da düzenleniyor.

Kırşehir'i Yozgat'a bağlayan Osmanlı dönemine ait tarihi köprüde devam eden restorasyon çalışmalarından skandal görüntüler !

 

Çiçekdağ'da bulunan ve Osmanlı Dönemine ait Kızılıcaali köprüsü'nde sözde restorasyon çalışmaları sırasında işçilerden birisi eline aldığı kırıcı ile tarihi köprüye ait taşları kırmaya çalışıyor.Adına restorasyon dedikleri bu çalışma, vatandaşlardan gelen şikayetlere rağmen devam ediyor.Restorasyon çalışmalarında tek tek dikkat edilmesi gerekilen parçalar kırıcılarla paramparça ediliyor.Vatandaşlar ise bu görüntü karşısında bimere şikayet ediyor hatta imza kampanyası düzenliyor.Ama ne yazık ki köprünün büyük bir kısmı tahrif edilmiş durumda...

 

VATANDAŞ ŞİKAYET ETTİ AMA MÜZE MÜDÜRLÜĞÜ ONAY VERDİ Vatandaşlar köprüde yapılan çalışmanın gereksiz olduğu ve köprünün herhangi bir güçlendirme ve restorasyona ihtiyaç duymadığı görüşünde...Durumun BİMER'e şikayet edildiğini fakat denetim için gönderilen müze müdürlüğü ekiplerinin duruma onay verdiğini belirterek  adeta isyan ettiler.Ayrıca konu hakkında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na iletilmek üzere change.org sitesi üzerinden imza kampanyası da düzenleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.