Tarihi Kesikköprü Kendini Bilmezler Tarafından Tahrip Edildi

KÜLTÜR 23.07.2021 - 21:16, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Tarihi Kesikköprü Kendini Bilmezler Tarafından Tahrip Edildi

Kırşehir'de 773 yıllık tarihi Kesikköprü kendini bilmezler tarafından tahrip edildi.

Merkeze bağlı Kesikköprü Köyünde Kızılırmak üzerinde kurulu Anadolu Selçuklu döneminden kalma tarihi Kesikköprü, kendini bilmezler tarafından sprey boyalar ile tahrip edildi.     773 yıllık köprünün içler acısı halini gören sosyal bilgiler öğretmeni Şenol Dönmez, " Köprü üzerinde yüzyıllar öncesine gittim.Kervanların binlerce kiloluk yükü taşıdıklarını düşündüm.Moğol zihniyetliler ise dedelerinin yaptığı köprüyü yok etmek için çalışmışlar.Orta çağ zihniyetli barbarlar tarihe verdiğiniz zararlar için elleriniz kırılsın." şeklinde tepki verdi.Dönmez'in paylaştığı video büyük yankı uyandırdı.   KESİKKÖPRÜ'NÜN TARİHÇESİ  1248 yılında Anadolu Selçukluları tarafından yaptırılan ve tarihi İpekyolu güzergahında bulunan köprü, Kırşehir ile Konya’yı birbirine bağlamak için yapılmış ve Türk mimarisinin önemli eserlerinden biri... 400 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğinde ve 13 gözlü olan köprü, 1616, 1849, 1925 ve 2004 yıllarında da onarım gördü. Kesikköprü Kervansarayı olarak da bilinen tarihi Cacabey Kervansarayı’nın bakımsızlık nedeniyle yok olma tehdidiyle karşı karşıya kalması ve bölgede herhangi bir koruma çalışmasının olmaması da tepki oluşturdu.    
Kırşehir'de 773 yıllık tarihi Kesikköprü kendini bilmezler tarafından tahrip edildi.

Merkeze bağlı Kesikköprü Köyünde Kızılırmak üzerinde kurulu Anadolu Selçuklu döneminden kalma tarihi Kesikköprü, kendini bilmezler tarafından sprey boyalar ile tahrip edildi.

 

 

773 yıllık köprünün içler acısı halini gören sosyal bilgiler öğretmeni Şenol Dönmez, " Köprü üzerinde yüzyıllar öncesine gittim.Kervanların binlerce kiloluk yükü taşıdıklarını düşündüm.Moğol zihniyetliler ise dedelerinin yaptığı köprüyü yok etmek için çalışmışlar.Orta çağ zihniyetli barbarlar tarihe verdiğiniz zararlar için elleriniz kırılsın." şeklinde tepki verdi.Dönmez'in paylaştığı video büyük yankı uyandırdı.

 

KESİKKÖPRÜ'NÜN TARİHÇESİ 

1248 yılında Anadolu Selçukluları tarafından yaptırılan ve tarihi İpekyolu güzergahında bulunan köprü, Kırşehir ile Konya’yı birbirine bağlamak için yapılmış ve Türk mimarisinin önemli eserlerinden biri... 400 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğinde ve 13 gözlü olan köprü, 1616, 1849, 1925 ve 2004 yıllarında da onarım gördü. Kesikköprü Kervansarayı olarak da bilinen tarihi Cacabey Kervansarayı’nın bakımsızlık nedeniyle yok olma tehdidiyle karşı karşıya kalması ve bölgede herhangi bir koruma çalışmasının olmaması da tepki oluşturdu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.