Tarihi Cacabey Kervansarayının İçler Acısı Hali

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.02.2019 - 12:02, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Tarihi Cacabey Kervansarayının İçler Acısı Hali

Kesikköprü'de bulunan Cacabey Kervansarayı kaderine terke dilmiş durumda. Kesikköprü köyünde bulunan ve 1248 yılında Selçuklu Sultanı II. Gıyasettin Keyhüsrev'in emriyle o dönemin Kırşehir Valisi Cacabey tarafından yaptırılan Cacabey Kervansarayı kendi haline bırakılmış.Kervansarayın içerisi kuş gübrelerinden dolayı adeta bir ahırı andırırken, içeriyi gezen ziyaretçiler çok kötü bir kokuyla karşılaşıyor. Kapı girişinde ve mescidinde bulunan taş işçiliği görülmeye değer olan kervansarayın ne yazık ki hem mescit kısmı hem de kervansarayın iç kısımları atıl duruma gelmiş.1989 yılında vakıflar genel müdürlüğü tarafından restore ettirilen ve yıkılması önlenen kervansarayda bir takım düzenlemeler de yapılsa bunlar zamanla bakımsızlıktan kullanılamaz hale gelmiş.Işıklandırma için yapılan elektrik tesisatı kullanılamaz halde, şantiye panoları ise yerlerde kablolar tehlikeye açık halde. Kervansaray'da bulunan mescit kısmında bulunan mihrap kısmı bilinmeyen bir nedenle kazılmış.Mescit kısmı da atıl durumda...Kırşehir'in tek ve tarihi Kervansaray'ı acınacak halde...Bu ayıp hepimize yeter ! Yetkililerin bir an önce duruma el atmaları ve bu Selçuklu eserini turizme kazandırmaları bekleniyor.

Kesikköprü'de bulunan Cacabey Kervansarayı kaderine terke dilmiş durumda.

Kesikköprü köyünde bulunan ve 1248 yılında Selçuklu Sultanı II. Gıyasettin Keyhüsrev'in emriyle o dönemin Kırşehir Valisi Cacabey tarafından yaptırılan Cacabey Kervansarayı kendi haline bırakılmış.Kervansarayın içerisi kuş gübrelerinden dolayı adeta bir ahırı andırırken, içeriyi gezen ziyaretçiler çok kötü bir kokuyla karşılaşıyor.

Kapı girişinde ve mescidinde bulunan taş işçiliği görülmeye değer olan kervansarayın ne yazık ki hem mescit kısmı hem de kervansarayın iç kısımları atıl duruma gelmiş.1989 yılında vakıflar genel müdürlüğü tarafından restore ettirilen ve yıkılması önlenen kervansarayda bir takım düzenlemeler de yapılsa bunlar zamanla bakımsızlıktan kullanılamaz hale gelmiş.Işıklandırma için yapılan elektrik tesisatı kullanılamaz halde, şantiye panoları ise yerlerde kablolar tehlikeye açık halde.

Kervansaray'da bulunan mescit kısmında bulunan mihrap kısmı bilinmeyen bir nedenle kazılmış.Mescit kısmı da atıl durumda...Kırşehir'in tek ve tarihi Kervansaray'ı acınacak halde...Bu ayıp hepimize yeter !

Yetkililerin bir an önce duruma el atmaları ve bu Selçuklu eserini turizme kazandırmaları bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.