Süt ve Süt Ürünlerine Fahiş Zam

EKONOMİ 09.12.2021 - 19:37, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Süt ve Süt Ürünlerine Fahiş Zam

Süt sanayicileri süt, peynir, yoğurt, ayran ve tereyağı ürünlerine yüzde 45-60 arasında zam geleceğini açıklamıştı.Bizler de süt ürünlerinin marketlere olan yansımasını sizler için değerlendirdik.

Üretim maliyetlerindeki artışlar nedeniyle süt ürünlerine zam yağmaya başladı. Zammı gizlemek adına  bisküvi ve çikolata ürünlerinde olduğu gibi  gramajlar düşürülmeye başlandı. Ulusal Süt Konseyi'nin 8 Aralık'tan itibaren çiğ süt tavsiye fiyatının yüzde 46,9 artırılarak 4,70 TL olacağını açıklamasının ardından süt ve süt ürünleri de zamlandı. Bazı firmalar 8 Aralık'ı beklemeden ürünlerine zam yaparken, bazı firmalar da son iki gündür ürün sevkiyatını durdurmuştu.   SÜT 14 TL'YE DAYANDI, TEREYAĞI 142 TL Süte yapılan zam henüz tüm süt ürünlerine tam olarak yansımadı.Ancak pınar ve içim marka ürünlerdeki zamlar dikkat çekti.Marketlerde yapılan incelemede kutu sütlerin 14 TL'ye çıktığı görülürken, Pınar marka 1 kg tereyağının fiyatının ise 142 TL olduğu görüldü.Öte yandan peynir ürünlerinde tereyağa oranla fhiş bir zam gözlenmese de diğer süt ürünlerine de peş peşe zam gelmesi bekleniyor.   AYÇİÇEK YAĞI 135 TL Öte yandan peş peşe zamlarla birlikte fiyatı bir hayli artan ayçiçek yağı da el yakıyor.Ayçiçek yağının en düşük fiyatlarla satıldığı marketlerde yağın 5 litresi 100 TL olurken, diğer marketlerde Ayçiçek yağının 5 litresinin 135 TL'ye ulaştığı görüldü.   İŞTE KIRŞEHİR'DEKİ MARKETLERDEN SÜT VE YAĞ FİYATLARI      
Süt sanayicileri süt, peynir, yoğurt, ayran ve tereyağı ürünlerine yüzde 45-60 arasında zam geleceğini açıklamıştı.Bizler de süt ürünlerinin marketlere olan yansımasını sizler için değerlendirdik.

Üretim maliyetlerindeki artışlar nedeniyle süt ürünlerine zam yağmaya başladı. Zammı gizlemek adına  bisküvi ve çikolata ürünlerinde olduğu gibi  gramajlar düşürülmeye başlandı.

Ulusal Süt Konseyi'nin 8 Aralık'tan itibaren çiğ süt tavsiye fiyatının yüzde 46,9 artırılarak 4,70 TL olacağını açıklamasının ardından süt ve süt ürünleri de zamlandı. Bazı firmalar 8 Aralık'ı beklemeden ürünlerine zam yaparken, bazı firmalar da son iki gündür ürün sevkiyatını durdurmuştu.

 

SÜT 14 TL'YE DAYANDI, TEREYAĞI 142 TL

Süte yapılan zam henüz tüm süt ürünlerine tam olarak yansımadı.Ancak pınar ve içim marka ürünlerdeki zamlar dikkat çekti.Marketlerde yapılan incelemede kutu sütlerin 14 TL'ye çıktığı görülürken, Pınar marka 1 kg tereyağının fiyatının ise 142 TL olduğu görüldü.Öte yandan peynir ürünlerinde tereyağa oranla fhiş bir zam gözlenmese de diğer süt ürünlerine de peş peşe zam gelmesi bekleniyor.

 

AYÇİÇEK YAĞI 135 TL

Öte yandan peş peşe zamlarla birlikte fiyatı bir hayli artan ayçiçek yağı da el yakıyor.Ayçiçek yağının en düşük fiyatlarla satıldığı marketlerde yağın 5 litresi 100 TL olurken, diğer marketlerde Ayçiçek yağının 5 litresinin 135 TL'ye ulaştığı görüldü.

 

İŞTE KIRŞEHİR'DEKİ MARKETLERDEN SÜT VE YAĞ FİYATLARI

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.