Sürücü Belgesi ve Banka Kartlarında Devrim Niteliğinde Değişiklik

YAŞAM 19.06.2020 - 11:53, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Sürücü Belgesi ve Banka Kartlarında Devrim Niteliğinde Değişiklik

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ehliyet ve kredi kartlarının çipli kimliklere yükleneceğini ve böylece vatandaşların bu kartları yanında taşımasına gerek kalmayacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kanal D'de 'Neler Oluyor Hayatta' programında açıklamalarda bulundu. Çipli kimliklerle ilgili bir çalışma yürütüldüğünü belirten Soylu, vatandaşların ehliyet ve banka kartlarını yanında taşımasına gerek kalmayacağını söyledi.   Bakan Soylu konu hakkında şunları söyledi:   "Ehliyetimizi artık yanımızda taşımamız gerekmeyecek. Ehliyeti, kimlikteki çipe yükleyeceğiz. Kredi kartlarından uygun olanları yine kimliğe yükleyeceğiz. Yeni kimlik kartımızla birlikte banka kartımız ve ehliyetimiz tek kartta birleşmiş olacak.   "YAKIN ZAMANDA MÜJDELEYECEĞİZ"   Ehliyeti jandarma-polis bakmak istediğinde çipe dokundurmuş olacak. Ayrıca elektronik imza da buna yüklenecek. Yeni kimlik kartımız SGK ve e-imza hizmeti de sunacak. Yakın zamanda Türkiye'ye bunu müjdeleyeceğiz."   "ÇOCUKLAR VE GENÇLER SİBER SUÇLARDAN KORUNACAK"   Siber suçlarla ilgili bir yenilikten de bahseden Soylu, "Siber suçlarla mücadele birimlerimizle gurur duyabilirsiniz.Türkiye'de olup da arkadaşlarımızın bulamama ihtimali çok zayıftır. Bir yenilikten daha bahsedeceğim. Siber Suçlar Dairemizin içerisinde 'Siber Ay' diye, özellikle çocuk ve gençlerimizi siber suçlardan korumak için yeni bir program başlatılıyor. Bunu da ilk burada anlatıyorum. Gençlerimize çocuklarımıza musallat olanlara gerekli cevabı verecekler." dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ehliyet ve kredi kartlarının çipli kimliklere yükleneceğini ve böylece vatandaşların bu kartları yanında taşımasına gerek kalmayacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kanal D'de 'Neler Oluyor Hayatta' programında açıklamalarda bulundu. Çipli kimliklerle ilgili bir çalışma yürütüldüğünü belirten Soylu, vatandaşların ehliyet ve banka kartlarını yanında taşımasına gerek kalmayacağını söyledi.

 

Bakan Soylu konu hakkında şunları söyledi:

 

"Ehliyetimizi artık yanımızda taşımamız gerekmeyecek. Ehliyeti, kimlikteki çipe yükleyeceğiz. Kredi kartlarından uygun olanları yine kimliğe yükleyeceğiz. Yeni kimlik kartımızla birlikte banka kartımız ve ehliyetimiz tek kartta birleşmiş olacak.

 

"YAKIN ZAMANDA MÜJDELEYECEĞİZ"

 

Ehliyeti jandarma-polis bakmak istediğinde çipe dokundurmuş olacak. Ayrıca elektronik imza da buna yüklenecek. Yeni kimlik kartımız SGK ve e-imza hizmeti de sunacak. Yakın zamanda Türkiye'ye bunu müjdeleyeceğiz."

 

"ÇOCUKLAR VE GENÇLER SİBER SUÇLARDAN KORUNACAK"

 

Siber suçlarla ilgili bir yenilikten de bahseden Soylu, "Siber suçlarla mücadele birimlerimizle gurur duyabilirsiniz.Türkiye'de olup da arkadaşlarımızın bulamama ihtimali çok zayıftır. Bir yenilikten daha bahsedeceğim. Siber Suçlar Dairemizin içerisinde 'Siber Ay' diye, özellikle çocuk ve gençlerimizi siber suçlardan korumak için yeni bir program başlatılıyor. Bunu da ilk burada anlatıyorum. Gençlerimize çocuklarımıza musallat olanlara gerekli cevabı verecekler." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.