Suriyeli Mülteciler Neden Kamplarda Yaşamıyor ?

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.07.2017 - 13:40, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Suriyeli Mülteciler Neden Kamplarda Yaşamıyor ?

Son dönemde yaşanan Suriyelilerin taciz olayları ve kamu huzurunu bozan asayiş olayları sonrasında ''Mülteci Kanunu'' tekrar gündeme geldi. Türkiye Suriye'nin toprak bütünlüğü için Suriye'de operasyon halinde... Mehmetçik hem Türkiye'nin hem de Suriye'nin toprak bütünlüğü için cephede savaşırken, kendi ülkelerinin toprak bütünlüğünü sağlaması gereken Suriyeli gençler ise Türkiye'de tatilin keyfini çıkarıyor.Tatil keyfini çıkarırken de etraflarındaki insanları taciz edip sahilleri adeta çöplüğe çeviriyorlar.Yönetmeliğe göre turistlerin, pasaport ve vize ile girebildikleri Türkiye'de , mültecilerin nasıl tatil yapabildikleri de merak konusu... Çünkü Mülteci yönetmeliği ve göç kanununa göre mültecilerin kamplarından ayrılmaması gerekiyor.Dünyanın en iyi mülteci kamplarına sahip olan Türkiye'de , mültecilerin kamplarda değil de sahillerde gezmesi, kanun ve yönetmeliklerin yeterince uygulanmadığını bir kez daha göstermiş oldu. Dünyanın En Güzel Mülteci Kampları Türkiye'de Dünyadaki diğer mülteci kamplarını gezdiğini anlatan ABD'li aktivist  Puls, Türkiye'dekilerin dünyadaki en iyi mülteci kampları olduğunu söyledi. Daniel Puls, "Türkiye'de gördüğüm mülteci kampları dünyadaki en iyi kamplar. Türk hükümeti mülteciler için çok ciddi bir çaba gösterdi" dedi. SURİYELİLER FLORYA SAHİLİNİ İSTİLA ETTİ  
Son dönemde yaşanan Suriyelilerin taciz olayları ve kamu huzurunu bozan asayiş olayları sonrasında ''Mülteci Kanunu'' tekrar gündeme geldi.

Türkiye Suriye'nin toprak bütünlüğü için Suriye'de operasyon halinde... Mehmetçik hem Türkiye'nin hem de Suriye'nin toprak bütünlüğü için cephede savaşırken, kendi ülkelerinin toprak bütünlüğünü sağlaması gereken Suriyeli gençler ise Türkiye'de tatilin keyfini çıkarıyor.Tatil keyfini çıkarırken de etraflarındaki insanları taciz edip sahilleri adeta çöplüğe çeviriyorlar.Yönetmeliğe göre turistlerin, pasaport ve vize ile girebildikleri Türkiye'de , mültecilerin nasıl tatil yapabildikleri de merak konusu... Çünkü Mülteci yönetmeliği ve göç kanununa göre mültecilerin kamplarından ayrılmaması gerekiyor.Dünyanın en iyi mülteci kamplarına sahip olan Türkiye'de , mültecilerin kamplarda değil de sahillerde gezmesi, kanun ve yönetmeliklerin yeterince uygulanmadığını bir kez daha göstermiş oldu. Dünyanın En Güzel Mülteci Kampları Türkiye'de Dünyadaki diğer mülteci kamplarını gezdiğini anlatan ABD'li aktivist  Puls, Türkiye'dekilerin dünyadaki en iyi mülteci kampları olduğunu söyledi. Daniel Puls, "Türkiye'de gördüğüm mülteci kampları dünyadaki en iyi kamplar. Türk hükümeti mülteciler için çok ciddi bir çaba gösterdi" dedi. SURİYELİLER FLORYA SAHİLİNİ İSTİLA ETTİ  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.