Suriyeli Çocuklar Dilenci Çetelerinin Pençesinde

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.01.2017 - 14:21, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Suriyeli Çocuklar Dilenci Çetelerinin Pençesinde

Birçok ailenin çocuklarını dilenci çetelerine kiraladığı bilinen bir gerçek, Suriyeli Mültecilerle birlikte bu durum kontrol edilemez bir şekilde artış gösterdi. Selpak satan, su satan çocuklar dilenci olarak sayılmıyor ancak yaptıkları dilencilikten farklı değil.Suriyeli göçmen aileler çocuklarını organize dilenci çetelerine veriyor.Çok sayıda Suriyeli çocuk sokaklarda dilencilik yapıyor.Üstünde doğru düzgün giysisi bile olmayan çocuklar karda ve soğukta para toplarken, babaların bir kısmı evde ya yatıyor ya da kendisi de çalışıyor. Denetim ve detaylı inceleme yapıldığı takdirde, bu çocukların kim tarafından dilendirildiği ortaya çıkarılır.Dilencilik yapan veya yaptıran kişilere Kabahatler Kanunu uyarınca 120 lira ceza kesiliyor ancak selpak satıyor süsü verilen çocuklar bu kategoriye girmiyor.Burada suç olarak değerlendirilen sadece dilencilik iken çocuk çalıştırmanın da suç olduğu unutuluyor.Yetkililerin bu duruma bu şekilde yaklaşması ve duruma müdahale etmesi gerekiyor.   BABAM EVDE BEN EKMEK PARASI KAZANIYORUM
Birçok ailenin çocuklarını dilenci çetelerine kiraladığı bilinen bir gerçek, Suriyeli Mültecilerle birlikte bu durum kontrol edilemez bir şekilde artış gösterdi.

Selpak satan, su satan çocuklar dilenci olarak sayılmıyor ancak yaptıkları dilencilikten farklı değil.Suriyeli göçmen aileler çocuklarını organize dilenci çetelerine veriyor.Çok sayıda Suriyeli çocuk sokaklarda dilencilik yapıyor.Üstünde doğru düzgün giysisi bile olmayan çocuklar karda ve soğukta para toplarken, babaların bir kısmı evde ya yatıyor ya da kendisi de çalışıyor. Denetim ve detaylı inceleme yapıldığı takdirde, bu çocukların kim tarafından dilendirildiği ortaya çıkarılır.Dilencilik yapan veya yaptıran kişilere Kabahatler Kanunu uyarınca 120 lira ceza kesiliyor ancak selpak satıyor süsü verilen çocuklar bu kategoriye girmiyor.Burada suç olarak değerlendirilen sadece dilencilik iken çocuk çalıştırmanın da suç olduğu unutuluyor.Yetkililerin bu duruma bu şekilde yaklaşması ve duruma müdahale etmesi gerekiyor.   BABAM EVDE BEN EKMEK PARASI KAZANIYORUM
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.