Suriyeli Çocuk Sayısı Türkiye'ye Gelenlerin Yarısına Ulaştı

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.01.2020 - 22:34, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Suriyeli Çocuk Sayısı Türkiye'ye Gelenlerin Yarısına Ulaştı

Prof. Dr. Kürşad Zorlu , Suriyelilerin doğum sayılarını vererek bu durumunun ülkelerine dönüşlerinde sorun oluşturacağını dile getirdi. Şuana kadar Türkiye'de doğan Suriyeli Çocuk sayısının 450 bini geçtiğini belirten Zorlu , ''0-4 yaş arası kayıtlı çocuk 587 bin ve 18 yaş altı sayısı da 1 milyon 800 bine dayandı.Böylece kayıtlı gözüken 3 milyon 698 bin Suriyelinin yarısına ulaştı.Bu durum geri dönüş süreçlerini de etkileyecek.'' ifadelerine yer verdi.

Prof. Dr. Kürşad Zorlu , Suriyelilerin doğum sayılarını vererek bu durumunun ülkelerine dönüşlerinde sorun oluşturacağını dile getirdi.

Şuana kadar Türkiye'de doğan Suriyeli Çocuk sayısının 450 bini geçtiğini belirten Zorlu , ''0-4 yaş arası kayıtlı çocuk 587 bin ve 18 yaş altı sayısı da 1 milyon 800 bine dayandı.Böylece kayıtlı gözüken 3 milyon 698 bin Suriyelinin yarısına ulaştı.Bu durum geri dönüş süreçlerini de etkileyecek.'' ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.