Süla Kabağı Yemeği Kırşehir Adına Tescillendi

KÜLTÜR 27.04.2022 - 13:12, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Süla Kabağı Yemeği Kırşehir Adına Tescillendi

Ticaret ve Sanayi Odası, Kırşehir'e özgü ''Süla Kabağı Yemeği''nin coğrafi işaret tescili aldığını açıkladı.

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz konu hakkında ‘‘Odamızın önem verdiği projelerden biri de, Kırşehir ile özdeşleşmiş ve ün kazanmış gıda ürünlerinin coğrafi işaret ile tescillenmesi. Kentimize özgü ürünlerin katma değerlerini arttırarak bölgesel kalkınmaya katkı sağlamayı sürdürüyoruz ve bölge değerlerinin tanıtımına verdiğimiz önem ile paralel çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bölgemize has ürünlerin yalnızca bu bölge ile sınırlı kalmaması, tescillenerek tüm Türkiye ye açılması yönünde çalışmalarımız her zaman devam edecektir'' dedi. HEDEF 7 YÖRESEL LEZZETİ TESCİL ETTİRMEK 2022 yılı için hedeflerinin 7 yöresel lezzetimizi daha tescil ettirmek olduğunu belirten Yılmaz, '' Coğrafi işaretler; ürünlerin özgünlüğünü tescilleyerek, yerel ürünlere ayırt edici nitelikler kazandırıyor ve ürünlerin katma değerini artırıyor. Böylece, üreticilere rekabet üstünlüğü sağlayarak, yerel ekonomileri kalkındırıyor. Odamız da coğrafi işaretlerin denetimi, tanıtımı ve pazarlanması konusunda etkin çalışma yaparak, ilimizin sahip olduğu zenginlik olan coğrafi işaretleri yaşatıyor'' ifadelerini kullandı.
Ticaret ve Sanayi Odası, Kırşehir'e özgü ''Süla Kabağı Yemeği''nin coğrafi işaret tescili aldığını açıkladı.

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz konu hakkında ‘‘Odamızın önem verdiği projelerden biri de, Kırşehir ile özdeşleşmiş ve ün kazanmış gıda ürünlerinin coğrafi işaret ile tescillenmesi. Kentimize özgü ürünlerin katma değerlerini arttırarak bölgesel kalkınmaya katkı sağlamayı sürdürüyoruz ve bölge değerlerinin tanıtımına verdiğimiz önem ile paralel çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bölgemize has ürünlerin yalnızca bu bölge ile sınırlı kalmaması, tescillenerek tüm Türkiye ye açılması yönünde çalışmalarımız her zaman devam edecektir'' dedi.


HEDEF 7 YÖRESEL LEZZETİ TESCİL ETTİRMEK
2022 yılı için hedeflerinin 7 yöresel lezzetimizi daha tescil ettirmek olduğunu belirten Yılmaz, '' Coğrafi işaretler; ürünlerin özgünlüğünü tescilleyerek, yerel ürünlere ayırt edici nitelikler kazandırıyor ve ürünlerin katma değerini artırıyor. Böylece, üreticilere rekabet üstünlüğü sağlayarak, yerel ekonomileri kalkındırıyor. Odamız da coğrafi işaretlerin denetimi, tanıtımı ve pazarlanması konusunda etkin çalışma yaparak, ilimizin sahip olduğu zenginlik olan coğrafi işaretleri yaşatıyor'' ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.