Su İçme Alışkanlığı Neden Önemli

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.09.2019 - 22:26, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Su İçme Alışkanlığı Neden Önemli

Havaların soğumasıyla su tüketimi %50 azaldı.Sıcak içecek (çay, kahve ve bitki çayı) tüketimi arttı. Sağlıklı bir bedenin %70 sudan oluşur, vücut tüm metabolik ve fizyolojik olayları yerine getirmek için suyu kullanır. Enzimlerin çalışması, sindirimin olması, hatta oturup kalkmak, yürüyüş yapmak, eklem sıvılarının  yeterli olması için vücutta belirli bir miktarda su bulunması gerekir. Su tüketimi yaşa, boya, kiloya göre değişmekle birlikte ortalama kişi başı 1,5 litre yani 6 bardak kaliteli içme suyu tüketmelerini istiyoruz. Su tüm vücudu dolaşarak bütün organlara besin ve oksijen taşır ve emilimleri sağlar. İdrar ve ter yoluyla metabolik artıkların atılmasını, kanın temizlenmesini sağlar ve detoks yapar.  Böbrek ve karaciğer sağlığını korur;  kanı temizleyen ve toksinlerin ayrıştırılmasını sağlayan en önemli iki organın işlevlerini kolaylaştırır. Aynı zamanda böbrek taşı oluşumunu engeller. Vücudun sıvı düzeyi; ağır egzersiz, yaş, hastalık vb çeşitli nedenler ile azalabilir, bu eksikliği toparlamaya çalışan vücut kan damarlarını daraltır ve maalesef kan basıncının artmasına yol açar. Kan basıncının artması kalp hastalıklarının riskini arttırır. Suyun kadınlar için önemi ise cilt güzelliği ve esnekliğini sağlamasıdır. Kırışmaları, akne oluşumunu önlemeye yardımcı şahane bir ajandır.  Suyun en güzel yanı ise KALORİSİZ olmasıdır. Gün boyu içilen kremalı, kahveli, şekerli içeceklerin yanı sıra vücutta hafifleme ve rahatlamaya yardımcı olur. Beyinde susama ve acıkma merkezi yan yanadır, acıkma halinde 1 bardak oda sıcaklığında su içmek iştahı baskılar ve kendinizi tok hissetmenize yardımcı olur. Ulaşılabilen en ucuz ve en sağlıklı içecektir. “Nasıl evde sular kesik olduğunda bulaşıklar yıkanmaz, tuvalet kullanılmaz ev kirlenir aynen su içmediğiniz zamanda aynısı olur, organlar kirlenir.” Herkes hemen 1 bardak su içsin. 

Havaların soğumasıyla su tüketimi %50 azaldı.Sıcak içecek (çay, kahve ve bitki çayı) tüketimi arttı.

Sağlıklı bir bedenin %70 sudan oluşur, vücut tüm metabolik ve fizyolojik olayları yerine getirmek için suyu kullanır. Enzimlerin çalışması, sindirimin olması, hatta oturup kalkmak, yürüyüş yapmak, eklem sıvılarının  yeterli olması için vücutta belirli bir miktarda su bulunması gerekir.

Su tüketimi yaşa, boya, kiloya göre değişmekle birlikte ortalama kişi başı 1,5 litre yani 6 bardak kaliteli içme suyu tüketmelerini istiyoruz.

Su tüm vücudu dolaşarak bütün organlara besin ve oksijen taşır ve emilimleri sağlar. İdrar ve ter yoluyla metabolik artıkların atılmasını, kanın temizlenmesini sağlar ve detoks yapar. 

Böbrek ve karaciğer sağlığını korur;  kanı temizleyen ve toksinlerin ayrıştırılmasını sağlayan en önemli iki organın işlevlerini kolaylaştırır. Aynı zamanda böbrek taşı oluşumunu engeller.

Vücudun sıvı düzeyi; ağır egzersiz, yaş, hastalık vb çeşitli nedenler ile azalabilir, bu eksikliği toparlamaya çalışan vücut kan damarlarını daraltır ve maalesef kan basıncının artmasına yol açar. Kan basıncının artması kalp hastalıklarının riskini arttırır.

Suyun kadınlar için önemi ise cilt güzelliği ve esnekliğini sağlamasıdır. Kırışmaları, akne oluşumunu önlemeye yardımcı şahane bir ajandır. 

Suyun en güzel yanı ise KALORİSİZ olmasıdır. Gün boyu içilen kremalı, kahveli, şekerli içeceklerin yanı sıra vücutta hafifleme ve rahatlamaya yardımcı olur.

Beyinde susama ve acıkma merkezi yan yanadır, acıkma halinde 1 bardak oda sıcaklığında su içmek iştahı baskılar ve kendinizi tok hissetmenize yardımcı olur. Ulaşılabilen en ucuz ve en sağlıklı içecektir.

“Nasıl evde sular kesik olduğunda bulaşıklar yıkanmaz, tuvalet kullanılmaz ev kirlenir aynen su içmediğiniz zamanda aynısı olur, organlar kirlenir.”

Herkes hemen 1 bardak su içsin. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.