Sosyal Medyada En Güvenilir Kent Tartışması

YAŞAM 16.02.2023 - 13:25, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Sosyal Medyada En Güvenilir Kent Tartışması

Kahramanmaraş'ta yaşanan büyük depremin ardından sosyal medyada, ''Hangi İl Daha Güvenli?'' tartışması başladı.İstanbul ve İzmir gibi deprem riski yüksek ve kalabalık şehirlerden taşınmak istediğini belirten kullanıcılar başlattığı tartışmada ismi üzerinde en çok durulan illerden birisi de Kırşehir oldu.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 2 büyük deprem ve binlerce artçı sarsıntı ile birlikte 10 ilde büyük bir yıkım meydana geldi.Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 36 bin 187, yaralı sayısı 108 bin 68, yıkılan bina sayısı 6 bin 444, “yıkıldı” ihbarı gelen bina sayısı ise 11 bin 302 olarak açıklandı.   '' DEPREM RİSKİ EN AZ OLAN İL NERESİ ?'' TARTIŞMASI Yaşanan büyük depremin ardından, '' Türkiye'nin en güvenilir ili'' tartışması başladı.İstanbul ve İzmir gibi deprem riski yüksek olan kalabalık illerde yaşayan kullanıcılar, deprem riski az olan illere göç etmek istediklerini ve neresi olabileceğini sordu ? Birçok kullanıcı, İç Anadolu'nun deprem riski açısından güvenilir olduğunu belirterek Kırşehir'e ayrı yer verenler oldu.Kırşehir'in temiz havası , kültürü ve küçük olması nedeniyle Konya ve Ankara'ya göre daha yaşanabilir olduğunu bildiren kullanıcılar, olası bir yer değiştirme durumunda Kırşehir'i önerdiler.Bir kısım kullancılar ise deprem riski az olan Karadeniz kıyı şeridinin yaşanabilir yerler olduğunu belirtti ancak genişleme alanı dar olduğu öne sürülerek bu görüşe karşı çıkıldı.   ''ORTA ANADOLU'DA YENİ ŞEHİRLER KURUN YA DA MEVCUT ŞEHİRLERİ BÜYÜTÜN'' Öte yandan deprem için ''Türkiye Tek Yürek'' sloganıyla birçok televizyon kanalının ortak yayınıyla yapılan programda 115 Milyar TL bağış toplanırken karşılığı 50 TL olan 9 milyonun üzerinde SMS gönderildi.Toplanan bağışın deprem bölgesinde yapılacak konutlar için harcanacağı belirtiliyor ancak sosyal medya kullanıcılarının bir kısmı da deprem riski az olan ve Kırşehir'in de yer aldığı Orta Anadolu'da yeni şehirlerin kurulmasını ya da bu şehirlerin büyütülmesi gerektiğini belirttiler.Kullanıcılar böylece İstanbul ve İzmir gibi deprem riski yüksek ve kalabalık şehirler için bir alternatif ortaya konulabileceğini öne sürdüler.
Kahramanmaraş'ta yaşanan büyük depremin ardından sosyal medyada, ''Hangi İl Daha Güvenli?'' tartışması başladı.İstanbul ve İzmir gibi deprem riski yüksek ve kalabalık şehirlerden taşınmak istediğini belirten kullanıcılar başlattığı tartışmada ismi üzerinde en çok durulan illerden birisi de Kırşehir oldu.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 2 büyük deprem ve binlerce artçı sarsıntı ile birlikte 10 ilde büyük bir yıkım meydana geldi.Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 36 bin 187, yaralı sayısı 108 bin 68, yıkılan bina sayısı 6 bin 444, “yıkıldı” ihbarı gelen bina sayısı ise 11 bin 302 olarak açıklandı.

 

'' DEPREM RİSKİ EN AZ OLAN İL NERESİ ?'' TARTIŞMASI

Yaşanan büyük depremin ardından, '' Türkiye'nin en güvenilir ili'' tartışması başladı.İstanbul ve İzmir gibi deprem riski yüksek olan kalabalık illerde yaşayan kullanıcılar, deprem riski az olan illere göç etmek istediklerini ve neresi olabileceğini sordu ? Birçok kullanıcı, İç Anadolu'nun deprem riski açısından güvenilir olduğunu belirterek Kırşehir'e ayrı yer verenler oldu.Kırşehir'in temiz havası , kültürü ve küçük olması nedeniyle Konya ve Ankara'ya göre daha yaşanabilir olduğunu bildiren kullanıcılar, olası bir yer değiştirme durumunda Kırşehir'i önerdiler.Bir kısım kullancılar ise deprem riski az olan Karadeniz kıyı şeridinin yaşanabilir yerler olduğunu belirtti ancak genişleme alanı dar olduğu öne sürülerek bu görüşe karşı çıkıldı.

 

''ORTA ANADOLU'DA YENİ ŞEHİRLER KURUN YA DA MEVCUT ŞEHİRLERİ BÜYÜTÜN''

Öte yandan deprem için ''Türkiye Tek Yürek'' sloganıyla birçok televizyon kanalının ortak yayınıyla yapılan programda 115 Milyar TL bağış toplanırken karşılığı 50 TL olan 9 milyonun üzerinde SMS gönderildi.Toplanan bağışın deprem bölgesinde yapılacak konutlar için harcanacağı belirtiliyor ancak sosyal medya kullanıcılarının bir kısmı da deprem riski az olan ve Kırşehir'in de yer aldığı Orta Anadolu'da yeni şehirlerin kurulmasını ya da bu şehirlerin büyütülmesi gerektiğini belirttiler.Kullanıcılar böylece İstanbul ve İzmir gibi deprem riski yüksek ve kalabalık şehirler için bir alternatif ortaya konulabileceğini öne sürdüler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.