Son Yağışlar Ürünlere Yaradı

DİĞER 17.03.2023 - 11:33, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Son Yağışlar Ürünlere Yaradı

Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürü Duran Seçen, yaptıkları incelemede son yağışların tarım ürünlerine çok olumlu yansıdığını kaydetti.

Küresel iklim değişikliği nedeniyle yağışlardaki düzensizlik bazı bölgelerde kuraklığa yol açarken bazı bölgelerde ise büyük sel felaketlerine yol açıyor.Önemli tarım bölgelerinden olan Kırşehir'de son yağışların ürünlere oldukça faydalı olduğu bildirildi.Kırşehir Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen ve İl Müdür Yardımcısı Cengiz Karabulak, son yağışların ardından fonolojik gözlem gerçekleştirdi.Yapılan incelemede son günlerde Kırşehir genelinde gerçekleşen yağışların ürünler için oldukça faydalı olduğu gözlendi.     ''YAĞIŞLAR 5-10 GÜN DAHA GECİKSEYDİ...'' Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Tarım ve Orman İl Müdürü Duran Seçen, '' Tarımsal ürünlerin ekim, çıkış, kardeşlenme, başaklanma ve olum dönemleri vardır.Ekim ve Çıkış dönemlerinde beklediğimiz yağışları aldık.Kardeşlenme dediğimiz ürün verimini arttıran dönemde beklediğimiz yağışları da aldık.Eğer 5-10 gün daha gecikseydi kardeşlenme dönemi olumsuz etkilenecekti.Başaklanma ve olum dönemleri olan nisan ve mayıs ayında da gerekli yağışları aldığımız takdirde verimli bir hasat dönemi geçirmeyi umuyoruz'' diye konuştu.
Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürü Duran Seçen, yaptıkları incelemede son yağışların tarım ürünlerine çok olumlu yansıdığını kaydetti.

Küresel iklim değişikliği nedeniyle yağışlardaki düzensizlik bazı bölgelerde kuraklığa yol açarken bazı bölgelerde ise büyük sel felaketlerine yol açıyor.Önemli tarım bölgelerinden olan Kırşehir'de son yağışların ürünlere oldukça faydalı olduğu bildirildi.Kırşehir Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen ve İl Müdür Yardımcısı Cengiz Karabulak, son yağışların ardından fonolojik gözlem gerçekleştirdi.Yapılan incelemede son günlerde Kırşehir genelinde gerçekleşen yağışların ürünler için oldukça faydalı olduğu gözlendi.

 

 

''YAĞIŞLAR 5-10 GÜN DAHA GECİKSEYDİ...''

Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Tarım ve Orman İl Müdürü Duran Seçen, '' Tarımsal ürünlerin ekim, çıkış, kardeşlenme, başaklanma ve olum dönemleri vardır.Ekim ve Çıkış dönemlerinde beklediğimiz yağışları aldık.Kardeşlenme dediğimiz ürün verimini arttıran dönemde beklediğimiz yağışları da aldık.Eğer 5-10 gün daha gecikseydi kardeşlenme dönemi olumsuz etkilenecekti.Başaklanma ve olum dönemleri olan nisan ve mayıs ayında da gerekli yağışları aldığımız takdirde verimli bir hasat dönemi geçirmeyi umuyoruz'' diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.