Son Kar Yağışları İle Birlikte Kızılırmak'ta En Yüksek Su Seviyesine Ulaşıldı

YAŞAM 06.04.2022 - 21:54, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Son Kar Yağışları İle Birlikte Kızılırmak'ta En Yüksek Su Seviyesine Ulaşıldı

2021 yılında kuraklık nedeniyle kuruma noktasına gelen Kızılırmak, bu yıl yağan bol kar ve yağan karları erimesi ile adeta coştu.

Sivas'ın İmranlı ilçesi sınırları içerisinde ki Kızıldağ eteklerinden doğarak ve Samsun'un Bafra ilçesinde Karadeniz'e dökülen ve Kırşehir'den de geçen  Türkiye'nin en uzun nehri olan Kızılırmak, son yıllarda etkili olan kuraklıkla geçtiğimiz yıl adeta kuruma noktasına gelmişti. Nehir yatağında adacıklar oluşmuş nehir otlağa dönüşmüştü.     Bu yıl yağan bol kar ve yağan karların erimesi ile Kızılırmak adeta coştu. Nehirdeki su seviyesi son yılların en uç seviyesine ulaştı. Kesitten saate geçen su miktarı 163 metreküp olarak ölçüldü.Coşkun akan ırmak adını aldığı kızıl rengine büründü.     Türkiye sınırları içerisinde doğup kendi sınırları içinde denize dökülen en uzun akarsu olan Kızılırmak, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Çankırı, Çorum, Sinop ve Samsun illerinden geçiyor. 56 bin hektarlık deltasıyla Türkiye'nin önemli sulak alanlarının başında gelen nehir üzerinde 12 baraj ve hidroelektrik santrali bulunuyor.  
2021 yılında kuraklık nedeniyle kuruma noktasına gelen Kızılırmak, bu yıl yağan bol kar ve yağan karları erimesi ile adeta coştu.

Sivas'ın İmranlı ilçesi sınırları içerisinde ki Kızıldağ eteklerinden doğarak ve Samsun'un Bafra ilçesinde Karadeniz'e dökülen ve Kırşehir'den de geçen  Türkiye'nin en uzun nehri olan Kızılırmak, son yıllarda etkili olan kuraklıkla geçtiğimiz yıl adeta kuruma noktasına gelmişti. Nehir yatağında adacıklar oluşmuş nehir otlağa dönüşmüştü.

 

 

Bu yıl yağan bol kar ve yağan karların erimesi ile Kızılırmak adeta coştu. Nehirdeki su seviyesi son yılların en uç seviyesine ulaştı. Kesitten saate geçen su miktarı 163 metreküp olarak ölçüldü.Coşkun akan ırmak adını aldığı kızıl rengine büründü.

 

 

Türkiye sınırları içerisinde doğup kendi sınırları içinde denize dökülen en uzun akarsu olan Kızılırmak, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Çankırı, Çorum, Sinop ve Samsun illerinden geçiyor. 56 bin hektarlık deltasıyla Türkiye'nin önemli sulak alanlarının başında gelen nehir üzerinde 12 baraj ve hidroelektrik santrali bulunuyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.