Şırnak’ta üs bölgesine saldırı: 2 şehit, 3 yaralı

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.10.2017 - 19:17, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Şırnak’ta üs bölgesine saldırı: 2 şehit, 3 yaralı

Şırnak’ta, bir grup PKK’lı terörist tarafından yapımı devam eden tünelin güvenliğini sağlayan üs bölgesine uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda, 1 yüzbaşı ve 1 korucu şehit oldu, 3 korucu yaralandı. Olay, Şırnak-Cizre karayolu Cudi Dağı bölgesi Kaletepe üs bölgesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, karayolunda yapımı devam eden tünelin güvenliğini sağlayan üs bölgesine, bir grup PKK’lı terörist tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıya, güvenlik güçlerinin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmada, ilk bilgilere göre, 1 yüzbaşı ve 1 korucu şehit oldu, 3 korucu yaralandı. Çatışma, teröristlerin arazi şartlarından faydalanarak kaçmasıyla sona erdi. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesine kaldırılarak, tedavi altına alındı. ÇİÇEKDAĞI JANDARMA KARAKOLU ESKİ BÖLÜK KOMUTANI ŞEHİT OLDU ! Saldırıda şehit olan yüzbaşının Ankara'nın Çubuk ilçesi nüfusuna kayıtlı Cizre İlçe Jandarma Asayiş Komando Bölüğü Komutanı Mustafa Erdal, güvenlik korucusunun ise Cizre ilçesi Yakacık köyü nüfusuna kayıtlı Dündar Page olduğu öğrenildi. Şehit Yüzbaşı Mustafa Erdal Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde 3 yıldır bölük komutanı olarak görev yapmıştı.
Şırnak’ta, bir grup PKK’lı terörist tarafından yapımı devam eden tünelin güvenliğini sağlayan üs bölgesine uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda, 1 yüzbaşı ve 1 korucu şehit oldu, 3 korucu yaralandı.

Olay, Şırnak-Cizre karayolu Cudi Dağı bölgesi Kaletepe üs bölgesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, karayolunda yapımı devam eden tünelin güvenliğini sağlayan üs bölgesine, bir grup PKK’lı terörist tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıya, güvenlik güçlerinin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmada, ilk bilgilere göre, 1 yüzbaşı ve 1 korucu şehit oldu, 3 korucu yaralandı. Çatışma, teröristlerin arazi şartlarından faydalanarak kaçmasıyla sona erdi. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesine kaldırılarak, tedavi altına alındı. ÇİÇEKDAĞI JANDARMA KARAKOLU ESKİ BÖLÜK KOMUTANI ŞEHİT OLDU !

Saldırıda şehit olan yüzbaşının Ankara'nın Çubuk ilçesi nüfusuna kayıtlı Cizre İlçe Jandarma Asayiş Komando Bölüğü Komutanı Mustafa Erdal, güvenlik korucusunun ise Cizre ilçesi Yakacık köyü nüfusuna kayıtlı Dündar Page olduğu öğrenildi. Şehit Yüzbaşı Mustafa Erdal Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde 3 yıldır bölük komutanı olarak görev yapmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.