Şırnak'ta Askerimize Hain Pusu

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.09.2016 - 17:05, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Şırnak'ta Askerimize Hain Pusu

Şırnak’ta bir grup PKK’lı terörist tarafından, güvenlik noktasına roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırı ve ardından yaşanan çatışmada, ilk bilgilere göre, 6 güvenlik görevlisi şehit oldu. Olay, saat 11.00 sıralarında, yeni Şırnak-Van karayolu Şırnak Cezaevi yakınlarında, kentteki sokağa çıkma yasağı nedeniyle kurulan güvenlik noktasında meydana geldi. Edinilen ilk bilgilere göre, bir grup PKK’lı terörist, burada görev yapan asker ve koruculara roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Saldırının ardından çatışma çıktı. Bölgeye çok sayıda ambulans ve güvenlik görevlisi gönderilirken, çatışmanın yaklaşık 6 saattir sürdüğü öğrenildi. Saldırı ve çatışmada, 6 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, bölgede yaralıların olduğu da öğrenildi. MARDİN DERİK'TE ŞEHİT SAYISI 4'E YÜKSELDİ Bugün Mardin Derik'te PKK'lı teröristlerin askeri aracın geçişi sırasında bomba patlatması sonucu 4 asker şehit olmuştu. Saat 17.02 itibarıyla çatışmanın sürdüğü belirtiliyor. Kızıltepe-Derik karayolunun Derik ilçesi yakınlarındaki Tepedağı Köyü mevkiinde, içerisinde görevden dönen ve ilçe jandarma komutanlığına gittikleri belirtilen asker ve geçici köy korucularını taşıyan sivil plakalı bir minibüsün geçişi sırasında, PKK'lılar tarafından daha önce yola döşenen patlayıcı, bugün saat 09.20 sıralarında uzaktan kumanda ile infilak ettirildi.  Saldırıda minibüs yoldan çıkıp şarampole yuvarlanırken, yaralanan 4 korucu ve 6 asker Derik ve Kızıltepe Devlet hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen 3 asker kurtarılamayarak şehit oldu, 4 korucu ve 3 askerin tedavisi ise sürüyor. Olay yerinde patlamanın etkisi ile geniş bir çukur açılırken, Kızıltepe-Derik karayolu uzun süre trafiğe kapatıldı. Patlama bölgesinde sevk edilen çok sayıda asker, bölgede geniş bir güvenlik kordonu oluştururken, olay yerine kimse yaklaştırılmadı. Güvenlik güçleri kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.  
Şırnak’ta bir grup PKK’lı terörist tarafından, güvenlik noktasına roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırı ve ardından yaşanan çatışmada, ilk bilgilere göre, 6 güvenlik görevlisi şehit oldu.

Olay, saat 11.00 sıralarında, yeni Şırnak-Van karayolu Şırnak Cezaevi yakınlarında, kentteki sokağa çıkma yasağı nedeniyle kurulan güvenlik noktasında meydana geldi. Edinilen ilk bilgilere göre, bir grup PKK’lı terörist, burada görev yapan asker ve koruculara roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Saldırının ardından çatışma çıktı. Bölgeye çok sayıda ambulans ve güvenlik görevlisi gönderilirken, çatışmanın yaklaşık 6 saattir sürdüğü öğrenildi. Saldırı ve çatışmada, 6 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, bölgede yaralıların olduğu da öğrenildi. MARDİN DERİK'TE ŞEHİT SAYISI 4'E YÜKSELDİ

Bugün Mardin Derik'te PKK'lı teröristlerin askeri aracın geçişi sırasında bomba patlatması sonucu 4 asker şehit olmuştu. Saat 17.02 itibarıyla çatışmanın sürdüğü belirtiliyor. Kızıltepe-Derik karayolunun Derik ilçesi yakınlarındaki Tepedağı Köyü mevkiinde, içerisinde görevden dönen ve ilçe jandarma komutanlığına gittikleri belirtilen asker ve geçici köy korucularını taşıyan sivil plakalı bir minibüsün geçişi sırasında, PKK'lılar tarafından daha önce yola döşenen patlayıcı, bugün saat 09.20 sıralarında uzaktan kumanda ile infilak ettirildi.  Saldırıda minibüs yoldan çıkıp şarampole yuvarlanırken, yaralanan 4 korucu ve 6 asker Derik ve Kızıltepe Devlet hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen 3 asker kurtarılamayarak şehit oldu, 4 korucu ve 3 askerin tedavisi ise sürüyor. Olay yerinde patlamanın etkisi ile geniş bir çukur açılırken, Kızıltepe-Derik karayolu uzun süre trafiğe kapatıldı. Patlama bölgesinde sevk edilen çok sayıda asker, bölgede geniş bir güvenlik kordonu oluştururken, olay yerine kimse yaklaştırılmadı. Güvenlik güçleri kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.