Şırnak Şehitlerinin İsimleri ve Memleketleri Belli Oldu

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.04.2017 - 20:12, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Şırnak Şehitlerinin İsimleri ve Memleketleri Belli Oldu

Şırnak’ta PKK terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda Piyade Üsteğmen Muhammet İsmail Kaya ve Piyade Uzman Çavuş Davut Kayalı şehit düştü. Şırnak’ta PKK terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Üsteğmen Muhammet İsmail Kaya’nın Ankara’daki evine ateş düştü. Şırnak’ın Beytüşşebap ile Uludere ilçeleri arasında bulunan Andaç mevkiindeki üs bölgesine sabah saatlerinde PKK’lı teröristlerce saldırı düzenlendi. Saldırıda biri üsteğmen 2 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Saldırıda şehit olan Piyade Üsteğmen Muhammet İsmail Kaya’nın Ankara’nın Etimesgut ilçesindeki evine acı haber ulaştı. Şehadet haberinin ulaşmasının ardından Kaya’nın eşinin yaşadığı eve Türk bayrağı asıldı. Etimesgut Belediyesi tarafından şehidin evinin önüne taziye çadırı kuruldu. Kaya’nın naaşı yarın Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Etimesgut’a defnedilecek. Kaya’nın 2 yıldır Şırnak’ta görev yaptığı, eşi Nuray Göçmen Kaya’nın ise Ankara’da öğretmenlik yaptığı öğrenildi. Kaya’nın 15 aylık Arda Yiğit isminde oğlunun olduğu öğrenildi. ŞEHİT ATEŞİ GAZİANTEP'E DÜŞTÜ Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Davut Kayalı'nın Gaziantep'in İslahiye ilçesine bağlı Şahmeran Mahallesi'nde bulunan babası Şehmuz ve annesi Ayşe Kayalı'ya acı haber verildi. Uzman Çavuş Davut Kayalı'nın şehadet haberi aileye İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, 106 Topcu Alay Komutanı Topçu Albay Metin Aydin, İlçe Müftüsü Ramazan Dolu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Güzel ve askeri yetkililerin yaptığı ziyarette verildi. Kardeşleri büyük şok yaşadı Şehit Uzman Çavuş Davut Kayalı'nın okula giden kardeşleri Elif ve Derya, acı haber üzerine yakınları tarafından okuldan alınarak eve getirildi. Evin önünde Türk bayrağı, askerleri ve kalabalığı görünce şok yaşayan çocuklar feryat ederek eve girdi. Acı haber için eve giden heyette bulunan Sosyal Hizmetler görevlisi ise anne ve baba ile birlikte haberi evde alan şehidin kardeşi Mehmet ile yakından ilgilenerek, teselli etmeye çalıştı. Dedesi Kore Gazisi Yaklaşık 3.5 yıl önce göreve başlayan Uzman Çavuş Kayalı'nın ilk görev yerinin Şırnak olduğu belirtildi. Bekar ve 6 kardeş olduğu kaydedilen Kayalı'nın bir gün önce ile ailesi ile telefonla konuştuğu öğrenildi. Şehidin dedesi Ali Kayalı'nın da Kore Gazisi olduğu ve 2 yıl önce ise vefat ettiği belirtildi.
Şırnak’ta PKK terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda Piyade Üsteğmen Muhammet İsmail Kaya ve Piyade Uzman Çavuş Davut Kayalı şehit düştü.

Şırnak’ta PKK terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Üsteğmen Muhammet İsmail Kaya’nın Ankara’daki evine ateş düştü. Şırnak’ın Beytüşşebap ile Uludere ilçeleri arasında bulunan Andaç mevkiindeki üs bölgesine sabah saatlerinde PKK’lı teröristlerce saldırı düzenlendi. Saldırıda biri üsteğmen 2 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Saldırıda şehit olan Piyade Üsteğmen Muhammet İsmail Kaya’nın Ankara’nın Etimesgut ilçesindeki evine acı haber ulaştı. Şehadet haberinin ulaşmasının ardından Kaya’nın eşinin yaşadığı eve Türk bayrağı asıldı. Etimesgut Belediyesi tarafından şehidin evinin önüne taziye çadırı kuruldu. Kaya’nın naaşı yarın Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Etimesgut’a defnedilecek. Kaya’nın 2 yıldır Şırnak’ta görev yaptığı, eşi Nuray Göçmen Kaya’nın ise Ankara’da öğretmenlik yaptığı öğrenildi. Kaya’nın 15 aylık Arda Yiğit isminde oğlunun olduğu öğrenildi. ŞEHİT ATEŞİ GAZİANTEP'E DÜŞTÜ Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Davut Kayalı'nın Gaziantep'in İslahiye ilçesine bağlı Şahmeran Mahallesi'nde bulunan babası Şehmuz ve annesi Ayşe Kayalı'ya acı haber verildi. Uzman Çavuş Davut Kayalı'nın şehadet haberi aileye İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, 106 Topcu Alay Komutanı Topçu Albay Metin Aydin, İlçe Müftüsü Ramazan Dolu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Güzel ve askeri yetkililerin yaptığı ziyarette verildi. Kardeşleri büyük şok yaşadı Şehit Uzman Çavuş Davut Kayalı'nın okula giden kardeşleri Elif ve Derya, acı haber üzerine yakınları tarafından okuldan alınarak eve getirildi. Evin önünde Türk bayrağı, askerleri ve kalabalığı görünce şok yaşayan çocuklar feryat ederek eve girdi. Acı haber için eve giden heyette bulunan Sosyal Hizmetler görevlisi ise anne ve baba ile birlikte haberi evde alan şehidin kardeşi Mehmet ile yakından ilgilenerek, teselli etmeye çalıştı. Dedesi Kore Gazisi Yaklaşık 3.5 yıl önce göreve başlayan Uzman Çavuş Kayalı'nın ilk görev yerinin Şırnak olduğu belirtildi. Bekar ve 6 kardeş olduğu kaydedilen Kayalı'nın bir gün önce ile ailesi ile telefonla konuştuğu öğrenildi. Şehidin dedesi Ali Kayalı'nın da Kore Gazisi olduğu ve 2 yıl önce ise vefat ettiği belirtildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.