Sırbistan'da Mahsur Kalan Kırşehirli İşçilerden Müjdeli Haber

GÜNDEM 10.12.2021 - 09:49, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Sırbistan'da Mahsur Kalan Kırşehirli İşçilerden Müjdeli Haber

Kırşehir'den Sırbistan'a çalışmak için giden ancak dolandırıldıkları için gittikleri Novi Bazar şehrinde mahsur kalan işçiler sonunda memleketlerine dönüyor.İşçilerin durumunu Kırşehir Milletvekili Metin İlhan mecliste gündeme getirmişti.İşçilerin dönüş yolu ücretini ise Ankara Milletvekili Hacı Turan'ın ödediği ortaya çıktı.

Bir firma tarafından iş bulma vaadiyle Sırbistan'a götürülen Akpınar Aşağı Homurlu Köyü nüfusuna kayıtlı 5 işçi, dolandırılmış ve Novi Bazar isimli şehirde mahsur kalmışlardı.Türk Konsolosluğu'na başvuran işçilere konsolosluktan '' Türkiye'den size para göndersinler, öyle dönüş yapabilirsiniz. Bizim başkaca yapacak bir şeyimiz yok'' cevabı verilince onlar da durumu Kırşehir Milletvekili Metin İlhan'a ilettiler.Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ise işçilerin mağduriyetini TBMM'de dile getirerek , ''Çok mu zor Türkiye Cumhuriyeti'nin 5 vatandaşını memlekete getirmesi? Buradan durumu yazılı olarak da ilettiğim Dışişleri Bakanlığı yetkililerine seslenmek istiyorum: Lütfen, gereksiz bürokratik engelleri bahane etmeyin. Bu vatandaşlarımızı Türkiye'ye getirini'' ifadelerini kullanmıştı .Kırşehir Haber Türk ise konuyu gündeme taşıdı ve işçilerin mağduriyeti de sonunda çözüldü.   DÖNÜŞ YOLU ÜCRETLERİNİ HACI TURAN ÖDEDİ Sırbistan'da mahsur kalan Osman Taşkın, Fettah Taşkın, Yüksel Soylu, Halit Öztürk ve  Ali Öz'ün memleketlerine dönmeleri için ödenmesi gereken ücret Ankara Milletvekili Hacı Turan tarafından ödendi.Uçak ile önce İstanbul'a getirilen işçilerin  Kırşehir'e gelmek üzere oldukları öğrenildi.Metin İlhan ve Hacı Turan'a bol bol dua ettiklerini belirten işçiler, Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli'nin kendilerine yardımcı olmadığını da ilettiler.  
Kırşehir'den Sırbistan'a çalışmak için giden ancak dolandırıldıkları için gittikleri Novi Bazar şehrinde mahsur kalan işçiler sonunda memleketlerine dönüyor.İşçilerin durumunu Kırşehir Milletvekili Metin İlhan mecliste gündeme getirmişti.İşçilerin dönüş yolu ücretini ise Ankara Milletvekili Hacı Turan'ın ödediği ortaya çıktı.

Bir firma tarafından iş bulma vaadiyle Sırbistan'a götürülen Akpınar Aşağı Homurlu Köyü nüfusuna kayıtlı 5 işçi, dolandırılmış ve Novi Bazar isimli şehirde mahsur kalmışlardı.Türk Konsolosluğu'na başvuran işçilere konsolosluktan '' Türkiye'den size para göndersinler, öyle dönüş yapabilirsiniz. Bizim başkaca yapacak bir şeyimiz yok'' cevabı verilince onlar da durumu Kırşehir Milletvekili Metin İlhan'a ilettiler.Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ise işçilerin mağduriyetini TBMM'de dile getirerek , ''Çok mu zor Türkiye Cumhuriyeti'nin 5 vatandaşını memlekete getirmesi? Buradan durumu yazılı olarak da ilettiğim Dışişleri Bakanlığı yetkililerine seslenmek istiyorum: Lütfen, gereksiz bürokratik engelleri bahane etmeyin. Bu vatandaşlarımızı Türkiye'ye getirini'' ifadelerini kullanmıştı .Kırşehir Haber Türk ise konuyu gündeme taşıdı ve işçilerin mağduriyeti de sonunda çözüldü.

 

DÖNÜŞ YOLU ÜCRETLERİNİ HACI TURAN ÖDEDİ

Sırbistan'da mahsur kalan Osman Taşkın, Fettah Taşkın, Yüksel Soylu, Halit Öztürk ve  Ali Öz'ün memleketlerine dönmeleri için ödenmesi gereken ücret Ankara Milletvekili Hacı Turan tarafından ödendi.Uçak ile önce İstanbul'a getirilen işçilerin  Kırşehir'e gelmek üzere oldukları öğrenildi.Metin İlhan ve Hacı Turan'a bol bol dua ettiklerini belirten işçiler, Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli'nin kendilerine yardımcı olmadığını da ilettiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.