Şikayet Eden Edene

EKONOMİ 29.10.2020 - 11:53, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Şikayet Eden Edene

Kırşehir'de son dönemde internet ve televizyon üzerinden yapılan alışverişlere olan şikayetler artmaya başladı.

2012 yılında kurulan Kırşehir Ticaret İl Müdürlüğü'ü bünyesinde bulunan Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına 8 yılda 27 bin 72 tüketici şikayeti yapıldı.Son 12 ayda ise 2 bin 178 başvuru yapılırken bu dosyalardan 500 kadarı işlemde iken sonuçlanan dosyalardan ise 899'u tüketici lehine , 799'u ise aleyhine sonuçlandı.   EN ÇOK İNTERNET VE TELEVİZYON ALIŞVERİŞLERİ ŞİKAYET EDİLİYOR   Tüketici hakem heyetlerinin kurulmasıyla birlikte en fazla şikayetler banka masrafları için yapılıyordu ancak son dönemde artan internet ve televizyon alışverişleri nedeniyle şikayetlerin konusu da değişmeye başladı.Konu ile ilgili açıklmada bulunan Kırşehir Ticaret İl Müdürü Mahmut Dalgalı, ''İlk zamanlarımızda bankalardan çekilen kredilerin dosya masraflarıyla ilgili çokça şikayet geliyordu. Yasal düzenleme ile bu sorun giderilince azaldı. Son zamanlarda en fazla şikayete konu olan husus uzaktan alışverişler. Televizyon kanalları ve internet sitelerinin reklamlarından etkilenerek yapılan siparişler var. Tanıtılan ürün beklentilerin çok altında ya da verimsiz olabiliyor. 14 gün içinde cayma hakkı var vatandaşlarımızın uzaktan satışlar ve kapıdan satışlarla ilgili. Ancak, vatandaş ya karşı taraf ile iletişim kuramıyor ya da firma 14 gün içinde ürünü geri alma yükümlülüğünü yerine getirmiyor. Uzaktan alışverişi telefon faturaları ve elektronik eşyalarla ilgili başvurular izliyor."ifadelerini kullandı.   NEREYE BAŞVURACAĞIZ ?   Tüketicilerin 10 bin 400 liranın altındaki şikayetleri Tüketici Hakem Heyeti Başkanlıklarına, bu tutarın üzerindeki başvurular ise ilgili mahkemelere yapılıyor.
Kırşehir'de son dönemde internet ve televizyon üzerinden yapılan alışverişlere olan şikayetler artmaya başladı.

2012 yılında kurulan Kırşehir Ticaret İl Müdürlüğü'ü bünyesinde bulunan Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına 8 yılda 27 bin 72 tüketici şikayeti yapıldı.Son 12 ayda ise 2 bin 178 başvuru yapılırken bu dosyalardan 500 kadarı işlemde iken sonuçlanan dosyalardan ise 899'u tüketici lehine , 799'u ise aleyhine sonuçlandı.

 

EN ÇOK İNTERNET VE TELEVİZYON ALIŞVERİŞLERİ ŞİKAYET EDİLİYOR

 

Tüketici hakem heyetlerinin kurulmasıyla birlikte en fazla şikayetler banka masrafları için yapılıyordu ancak son dönemde artan internet ve televizyon alışverişleri nedeniyle şikayetlerin konusu da değişmeye başladı.Konu ile ilgili açıklmada bulunan Kırşehir Ticaret İl Müdürü Mahmut Dalgalı, ''İlk zamanlarımızda bankalardan çekilen kredilerin dosya masraflarıyla ilgili çokça şikayet geliyordu. Yasal düzenleme ile bu sorun giderilince azaldı. Son zamanlarda en fazla şikayete konu olan husus uzaktan alışverişler. Televizyon kanalları ve internet sitelerinin reklamlarından etkilenerek yapılan siparişler var. Tanıtılan ürün beklentilerin çok altında ya da verimsiz olabiliyor. 14 gün içinde cayma hakkı var vatandaşlarımızın uzaktan satışlar ve kapıdan satışlarla ilgili. Ancak, vatandaş ya karşı taraf ile iletişim kuramıyor ya da firma 14 gün içinde ürünü geri alma yükümlülüğünü yerine getirmiyor. Uzaktan alışverişi telefon faturaları ve elektronik eşyalarla ilgili başvurular izliyor."ifadelerini kullandı.

 

NEREYE BAŞVURACAĞIZ ?

 

Tüketicilerin 10 bin 400 liranın altındaki şikayetleri Tüketici Hakem Heyeti Başkanlıklarına, bu tutarın üzerindeki başvurular ise ilgili mahkemelere yapılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.