''SGK Kırşehir Belediyesi İle Uzlaşmaya Gitmeli''

GÜNDEM 24.04.2020 - 18:13, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

''SGK Kırşehir Belediyesi İle Uzlaşmaya Gitmeli''

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan Sosyal Güvenlik Kurumunun Kırşehir Belediyesi ile uzlaşmaya gitmesi gerekiğini açıkladı.

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İLHAN, Kırşehir Belediyesi'ne bağlı Kamu İktisadi Teşebbüsü olan Kırşehir Gıda Tem. Sos. Tes. Hizm. San. Tic. ve Ltd. Şirketi'nin Kırşehir Sosyal Güvenlik Kurumu'na vadesi geçmiş borcu nedeniyle Kırşehir Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Kırşehir Belediyesi'ne ait gayrimenkullerin tamamına haciz takip işlemi başlatıldığını belirterek Belediye ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında mahsuplaşmaya gidilmesi gerektiği vurgusunu yaparak konuya ilişkin kurumlar arasında atılan adımlar çerçevesinde değerlendirmelerin ne aşamada olduğunu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk’a sordu. KIRŞEHİR BELEDİYESİNE AİT VASIFLI TAŞINMAZ OLAN 26 ADET ARSANIN SGK’YE DEVRİ İÇİN TEKLİFTE BULUNULDU... İlhan, Kırşehir Belediyesi taşınmazlarından bir miktarının Belediye meclisinden yetki alınarak teminat gösterildiğini ve borcun yapılandırılarak diğer taşınmazların tapu kütüğündeki şerhinin kaldırıldığını ifade etti. Diğer taraftan yapılandırma işleminin yıllık 19 gibi çok yüksek bir faiz oranıyla gerçekleştiğini söyleyen İLHAN, gerek Kırşehir Belediyesi’nin gerekse de alacaklı kurum olan SGK'nin malî istikrarının sağlanması amacıyla Kırşehir Belediyesi'ne ait 26 adet arsa vasıflı taşınmazın uzlaşma ve haczin kaldırılması amaçlı SGK'ye devri hususunda Kırşehir Belediyesi'nin teklifi olduğunu dile getirdi. İLHAN: “KAMU ZARARI OLUŞMAMASI ADINA MAHSUPLAŞMAYA GİDİLMELİ!” CHP Kırşehir Milletvekili İLHAN, her iki kurumun da kamuya ait olduğunu, kamu zararı oluşmaması adına bir an önce mahsuplaşmaya gidilmesi gerektiğini sözlerine ekledi ve bu durumun ilgili kamu idarelerinin görevi ve sorumluluğu olduğu vurgusunu yaparak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanına sırasıyla şu soruları yöneltti: “Kırşehir Gıda Tem. Sos. Tes. Hizm. San. Tic. ve Ltd. Şirketi'nin Kırşehir Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan borcuna karşılık Kırşehir Belediyesi'ne ait olan 26 adet taşınmazın ilgili kuruma devri hususu belediye tarafından Bakanlığınıza bağlı Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nın İnşaat ve Emlak Daire Başkanlığı'na iletilen yazıda belirtilmiştir. Söz konusu taşınmazların borç karşılığı devrine ilişkin çalışma ve değerlendirmeler ne aşamadadır?, Kamu kurumları arasındaki alacak sorununun kamu zararı oluşturmayacak şekilde ivedilikle kamu yararına çözülmesi esastır. Bu bağlamda Kırşehir Belediyesi'nin reel ekonomik değeri olan 26 adet taşınmaz ile mahsuplaşılması teklifinin değerlendirilmesinde kurumunuz bünyesinde herhangi bir sorun veya gecikme yaşanmakta mıdır?”
CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan Sosyal Güvenlik Kurumunun Kırşehir Belediyesi ile uzlaşmaya gitmesi gerekiğini açıkladı.

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İLHAN, Kırşehir Belediyesi'ne bağlı Kamu İktisadi Teşebbüsü olan Kırşehir Gıda Tem. Sos. Tes. Hizm. San. Tic. ve Ltd. Şirketi'nin Kırşehir Sosyal Güvenlik Kurumu'na vadesi geçmiş borcu nedeniyle Kırşehir Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Kırşehir Belediyesi'ne ait gayrimenkullerin tamamına haciz takip işlemi başlatıldığını belirterek Belediye ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında mahsuplaşmaya gidilmesi gerektiği vurgusunu yaparak konuya ilişkin kurumlar arasında atılan adımlar çerçevesinde değerlendirmelerin ne aşamada olduğunu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk’a sordu.

KIRŞEHİR BELEDİYESİNE AİT VASIFLI TAŞINMAZ OLAN 26 ADET ARSANIN SGK’YE DEVRİ İÇİN TEKLİFTE BULUNULDU...

İlhan, Kırşehir Belediyesi taşınmazlarından bir miktarının Belediye meclisinden yetki alınarak teminat gösterildiğini ve borcun yapılandırılarak diğer taşınmazların tapu kütüğündeki şerhinin kaldırıldığını ifade etti.

Diğer taraftan yapılandırma işleminin yıllık 19 gibi çok yüksek bir faiz oranıyla gerçekleştiğini söyleyen İLHAN, gerek Kırşehir Belediyesi’nin gerekse de alacaklı kurum olan SGK'nin malî istikrarının sağlanması amacıyla Kırşehir Belediyesi'ne ait 26 adet arsa vasıflı taşınmazın uzlaşma ve haczin kaldırılması amaçlı SGK'ye devri hususunda Kırşehir Belediyesi'nin teklifi olduğunu dile getirdi.

İLHAN: “KAMU ZARARI OLUŞMAMASI ADINA MAHSUPLAŞMAYA GİDİLMELİ!”

CHP Kırşehir Milletvekili İLHAN, her iki kurumun da kamuya ait olduğunu, kamu zararı oluşmaması adına bir an önce mahsuplaşmaya gidilmesi gerektiğini sözlerine ekledi ve bu durumun ilgili kamu idarelerinin görevi ve sorumluluğu olduğu vurgusunu yaparak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanına sırasıyla şu soruları yöneltti: “Kırşehir Gıda Tem. Sos. Tes. Hizm. San. Tic. ve Ltd. Şirketi'nin Kırşehir Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan borcuna karşılık Kırşehir Belediyesi'ne ait olan 26 adet taşınmazın ilgili kuruma devri hususu belediye tarafından Bakanlığınıza bağlı Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nın İnşaat ve Emlak Daire Başkanlığı'na iletilen yazıda belirtilmiştir. Söz konusu taşınmazların borç karşılığı devrine ilişkin çalışma ve değerlendirmeler ne aşamadadır?, Kamu kurumları arasındaki alacak sorununun kamu zararı oluşturmayacak şekilde ivedilikle kamu yararına çözülmesi esastır. Bu bağlamda Kırşehir Belediyesi'nin reel ekonomik değeri olan 26 adet taşınmaz ile mahsuplaşılması teklifinin değerlendirilmesinde kurumunuz bünyesinde herhangi bir sorun veya gecikme yaşanmakta mıdır?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.