Seyfe Gölünü Kurtaracak Çalışmadan Müjdeli Haber

SİYASET 06.12.2020 - 13:23, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Seyfe Gölünü Kurtaracak Çalışmadan Müjdeli Haber

Mucur'a su bulmak için yapılan çalışmalardan müjdeli haber geldi.

Türkiye'nin hatta dünyanın en önemli yaşam alanlarından birisi olan ancak bilinçsiz su kullanımı nedeniyle giderek kurumaya başlayan Seyfe Gölü Kuş Cenneti son dönemde yağışların da azlığı ile birlikte tamamen kurumuştu.Göçmen kuşlar için çok önemli bir konaklama alanı olan Seyfe Gölü Kuş Cenneti'ni besleyen kaynaklardan birisi de Mucur'un temiz su kaynağı olarak kullanılıyordu.Gölü besleyen bu kaynağı tekrar Seyfe Gölü'ne bağlayarak gölün tekrar hayata döndürülmesini sağlamak için yeni bir su kaynağı arayşına girildi.     MÜJDELİ HABER GELDİ Geçtiğimiz aylarda Mucur'a yeni su kaynağı bulmak için yapılan çalışmalardan müjdeli haber geldi.Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda , ''İlçemizde dağı taşı aşarak halkımıza su götürmek için gece gündüz çalıştık çabaladık.Geçtiğimiz aylarda başladığımız sondaj çalışmasının sonunda kuyumuzdan imkansızı başarıp Mucurumuzun 40 yıllık su problemini çözdük.'' açıklamasında bulundu.      
Mucur'a su bulmak için yapılan çalışmalardan müjdeli haber geldi.

Türkiye'nin hatta dünyanın en önemli yaşam alanlarından birisi olan ancak bilinçsiz su kullanımı nedeniyle giderek kurumaya başlayan Seyfe Gölü Kuş Cenneti son dönemde yağışların da azlığı ile birlikte tamamen kurumuştu.Göçmen kuşlar için çok önemli bir konaklama alanı olan Seyfe Gölü Kuş Cenneti'ni besleyen kaynaklardan birisi de Mucur'un temiz su kaynağı olarak kullanılıyordu.Gölü besleyen bu kaynağı tekrar Seyfe Gölü'ne bağlayarak gölün tekrar hayata döndürülmesini sağlamak için yeni bir su kaynağı arayşına girildi.

 

 

MÜJDELİ HABER GELDİ

Geçtiğimiz aylarda Mucur'a yeni su kaynağı bulmak için yapılan çalışmalardan müjdeli haber geldi.Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda , ''İlçemizde dağı taşı aşarak halkımıza su götürmek için gece gündüz çalıştık çabaladık.Geçtiğimiz aylarda başladığımız sondaj çalışmasının sonunda kuyumuzdan imkansızı başarıp Mucurumuzun 40 yıllık su problemini çözdük.'' açıklamasında bulundu.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.