Seyfe Gölü'nde Son Durum

YAŞAM 07.04.2022 - 09:32, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Seyfe Gölü'nde Son Durum

Türkiye'nin en önemli doğa koruma alanlarından olan Mucur sınırları içerisindeki Seyfe Gölü, son yağışlarla tekrar canlandı.

Gölü besleyen kaynakların, Mucur için içme suyu ve çevredeki arazilerin sulanması amacıyla kullanıldığı için zor günler geçiren Seyfe Gölü son yıllardaki kuraklığın da etkisiyle tamamen kuruma sürecine girmişti.     Ancak kış ve ilkbahar mevsiminde yaşanan yoğun kar yağışı ve biriken karların erimesi ile birlikte Seyfe Gölü tekrar canlandı.Su seviyesinin 26 santimetreye ulaşması ile birlikte flamingo ve turnalar gölde konaklamaya başladı.     Havaların ısınması ile birlikte göldeki su seviyesinin daha da artması bekleniyor ancak göldeki su varlığının daha da artması ve sürekliliğinin sağlanması için göl kaynaklarını besleyen kaynakların göle aktarılması da gerekiyor. Seyfe Gölü, Dünya'nın en önemli koruma alanlarından birisi olarak kabul ediliyor.
Türkiye'nin en önemli doğa koruma alanlarından olan Mucur sınırları içerisindeki Seyfe Gölü, son yağışlarla tekrar canlandı.

Gölü besleyen kaynakların, Mucur için içme suyu ve çevredeki arazilerin sulanması amacıyla kullanıldığı için zor günler geçiren Seyfe Gölü son yıllardaki kuraklığın da etkisiyle tamamen kuruma sürecine girmişti.

 

 

Ancak kış ve ilkbahar mevsiminde yaşanan yoğun kar yağışı ve biriken karların erimesi ile birlikte Seyfe Gölü tekrar canlandı.Su seviyesinin 26 santimetreye ulaşması ile birlikte flamingo ve turnalar gölde konaklamaya başladı.

 

 

Havaların ısınması ile birlikte göldeki su seviyesinin daha da artması bekleniyor ancak göldeki su varlığının daha da artması ve sürekliliğinin sağlanması için göl kaynaklarını besleyen kaynakların göle aktarılması da gerekiyor.

Seyfe Gölü, Dünya'nın en önemli koruma alanlarından birisi olarak kabul ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.