Seyfe Gölü Bilinçsiz Su Politikaları Yüzünden Tamamen Kurudu

YAŞAM 11.10.2020 - 15:24, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Seyfe Gölü Bilinçsiz Su Politikaları Yüzünden Tamamen Kurudu

Türkiye'nin en önemli doğal koruma alanlarından olan Seyfe Gölü Kuş Cenneti bilinçsiz su kullanımı yüzünden tamamen kurudu.

    Göçmen kuşların geçiş noktası üzerinde bulunan ve Dünyanın en önemli habitat alanlarından birisi olan Mucur'da ki Seyfe Gölü Kuş Cenneti tamamen kurudu.Göç mevsimi yaklaşırken yüz binlerce göçmen kuşa ev sahipliği yapacak göl ne yazık ki devasa bir çölü andırıyor.     BİLİNÇSİZ TARIM VE DRENAJ HATLARI  Seyfe Gölünün kurumasının en büyük nedeni tabi ki bilinçsiz su kullanımı.Bölgedeki tarım arazilerinin sulaması büyük oranda gölden ya da gölü besleyen kaynaklardan sağlanıyor.Malya Ovasını sulamak için birçok drenaj kanalı gölden sürekli olarak su çekerek bu tarım arazilerine taşınıyor.     GÖLÜN SU KAYNAĞI MUCUR'A İÇME SUYU OLARAK TESİS EDİLMİŞ Yine gölü besleyen en büyük kaynaklardan birisi de Mucur'un içme suyu olarak tesis edilmiş durumda.Uzmanlar Mucur'un çevresinde çok sayıda temiz su kaynakları olduğunu ve içme suyunun buralardan temin edilerek Seyfe Gölünü kurtarmak için büyük bir adım atılacağını belirtiyorlar.        
Türkiye'nin en önemli doğal koruma alanlarından olan Seyfe Gölü Kuş Cenneti bilinçsiz su kullanımı yüzünden tamamen kurudu.

 

 

Göçmen kuşların geçiş noktası üzerinde bulunan ve Dünyanın en önemli habitat alanlarından birisi olan Mucur'da ki Seyfe Gölü Kuş Cenneti tamamen kurudu.Göç mevsimi yaklaşırken yüz binlerce göçmen kuşa ev sahipliği yapacak göl ne yazık ki devasa bir çölü andırıyor.

 

 

BİLİNÇSİZ TARIM VE DRENAJ HATLARI 

Seyfe Gölünün kurumasının en büyük nedeni tabi ki bilinçsiz su kullanımı.Bölgedeki tarım arazilerinin sulaması büyük oranda gölden ya da gölü besleyen kaynaklardan sağlanıyor.Malya Ovasını sulamak için birçok drenaj kanalı gölden sürekli olarak su çekerek bu tarım arazilerine taşınıyor.

 

 

GÖLÜN SU KAYNAĞI MUCUR'A İÇME SUYU OLARAK TESİS EDİLMİŞ

Yine gölü besleyen en büyük kaynaklardan birisi de Mucur'un içme suyu olarak tesis edilmiş durumda.Uzmanlar Mucur'un çevresinde çok sayıda temiz su kaynakları olduğunu ve içme suyunun buralardan temin edilerek Seyfe Gölünü kurtarmak için büyük bir adım atılacağını belirtiyorlar.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.