Seyfe Gölü 30 Yılda Böyle Kurudu

YAŞAM 19.10.2021 - 22:20, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Seyfe Gölü 30 Yılda Böyle Kurudu

Dünyanın en önemli koruma alanlarından olan Seyfe Gölü'ndeki felaket uydu görüntülerine de yansıdı.

Kırşehir’in Mucur İlçesi'nde bulunan ve göçmen kuşların bir zamanlar uğrak yeri olan Seyfe gölünün kuruyuşu yıllara yansıdı. 1985’de çekilen uydu fotoğrafları ile 2020 yılında çekilen uydu fotoğrafları karşılaştırıldığında gölün ne denli büyük bir çekilme yaşadığı görülebiliyor. Seyfe Gölü, başta Flamingolar olmak üzere birçok göçmen kuş için dinlenilecek bir durak görevini üstleniyordu. Ancak yıllardır gölün çekilen sularıyla birlikte bölgeye gelen göçmen kuşlarda başka yerlere gitmeye başladı. Göl çevresinde bilinçsiz ve kaçak kuyuların açılması, tarımda suyun bilinçsiz kullanılması gibi nedenlerle her yıl biraz daha çekilen Seyfe gölü son iki yıldır yaşanan kuraklık nedeniyle kuruma tehdidi altında. Kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kalan gölün kurtarılması için mecliste bir komisyon dahi kurulmuştu. Ancak tüm çabalar ne yazık ki gölün kurtarılması için halen yeterli değil. Göçmen kuşların büyük kısmının artık gelmediği göl ve çevresi suyun çekilmesiyle bozkır kaldı. Seyfe Gölü'ndeki suyun çekilmesi uydu fotoğraflarından daha net anlaşılabiliyor.Google earth üzerinden geçmiş dönem görüntüleri ile karşılaştırıldığında göl suyunun ne denli çekildiği ve çevresel felaket gözler önüne seriliyor. İŞTE 5 YILLIK PERİYOTLARLA UYDUDAN SEYFE GÖLÜ   Haber : Evran Haber Ajansı / Aykut Baş  
Dünyanın en önemli koruma alanlarından olan Seyfe Gölü'ndeki felaket uydu görüntülerine de yansıdı.

Kırşehir’in Mucur İlçesi'nde bulunan ve göçmen kuşların bir zamanlar uğrak yeri olan Seyfe gölünün kuruyuşu yıllara yansıdı. 1985’de çekilen uydu fotoğrafları ile 2020 yılında çekilen uydu fotoğrafları karşılaştırıldığında gölün ne denli büyük bir çekilme yaşadığı görülebiliyor.

Seyfe Gölü, başta Flamingolar olmak üzere birçok göçmen kuş için dinlenilecek bir durak görevini üstleniyordu. Ancak yıllardır gölün çekilen sularıyla birlikte bölgeye gelen göçmen kuşlarda başka yerlere gitmeye başladı. Göl çevresinde bilinçsiz ve kaçak kuyuların açılması, tarımda suyun bilinçsiz kullanılması gibi nedenlerle her yıl biraz daha çekilen Seyfe gölü son iki yıldır yaşanan kuraklık nedeniyle kuruma tehdidi altında.

Kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kalan gölün kurtarılması için mecliste bir komisyon dahi kurulmuştu. Ancak tüm çabalar ne yazık ki gölün kurtarılması için halen yeterli değil. Göçmen kuşların büyük kısmının artık gelmediği göl ve çevresi suyun çekilmesiyle bozkır kaldı.

Seyfe Gölü'ndeki suyun çekilmesi uydu fotoğraflarından daha net anlaşılabiliyor.Google earth üzerinden geçmiş dönem görüntüleri ile karşılaştırıldığında göl suyunun ne denli çekildiği ve çevresel felaket gözler önüne seriliyor.

İŞTE 5 YILLIK PERİYOTLARLA UYDUDAN SEYFE GÖLÜ

 

Haber : Evran Haber Ajansı / Aykut Baş

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.