Sesiyle Ankaralıları Mest Eden Kişi Kırşehirli Çıktı

SANAT 14.05.2020 - 11:48, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Sesiyle Ankaralıları Mest Eden Kişi Kırşehirli Çıktı

Sahur Vakti davul eşliğinde söylediği tasavvuf müziği ve ilahilerle Ankaralıları mest eden kişinin Kırşehirli Eren Coşan olduğu ortaya çıktı.

    Mamak'ta yaşayan tasavvuf müziği sanatçısı Eren Coşan, bu yıl ramazan ayı boyunca davul çalmak için Mamak Belediyesi ile anlaşan kardeşi Emir Coşkun ve Ümit Türkan ile bir araya geldi. Sokağa çıkan Coşan kardeşler ve Türkan,  diğer ramazan davulcularından farklı olarak okudukları ilahilerle halkı sahur için uyandırıyor. Her gece ilçenin farklı mahallesine giden Eren Coşan ve ekibi, yoğun ilgiyle karşılaşıyor. Evlerinin balkon ve pençelerine çıkanlar, ilahilere yüksek sesle eşlik ediyor.     Kamanlı olduğunu belirten Eren Coşan, koronavirüs salgını nedeniyle işlerinin iptal olduğunu, Mamak Belediyesi ile anlaşan kardeşi ve arkadaşına yardımcı olmak için ilahi okuduğunu söyledi. Coşan, "İnsanlar balkonlarda bizi beklemeye başladı. Genelde 3'üncü Murat Han'ın yazdığı 'Uyan Ey Gözlerim' ilahisini gecenin atmosferine uygun olduğu için okuyoruz sonra Mehmet Emin Ay hocamızın ilahilerini okuyoruz" dedi.   'İSTEK İLAHİ YAPANLAR OLUYOR'   Eren Coşan, ilahi okurken, halk tarafından kaydedilen görüntülerinin sosyal medyada ilgi çektiğini söyledi. Pek çok kişinin kendi mahallesinde ilahi okuması için mesaj attığını aktaran Coşan, "Eşlik edenler, alkış tutanlar, istek ilahi yapanlar oluyor. 'Uyan Ey Gözlerim' bizle özdeşleşmiş durumda, insanların aklına ramazan atmosferi geliyor. Şu an Türkiye'nin her yerinden talepler geliyor. 'Bonservisinizi gönderelim' diyorlar. Hatta telefonla IBAN isteyip, 'Ne kadarsa gönderelim bize gelin' diyorlar ama biz ramazan sonuna kadar Mamak'tayız. Biz bunu, önümüzdeki dönemde de gönüllü olarak yapmak istiyoruz. Sokak sokak dolaşıp insanlara ilahi okumak istiyoruz. Önümüzdeki projemiz bu doğrultuda" diye konuştu. Bahçeleriçi Mahallesi'nin muhtarı Ayşegül Tektaş da uygulamanın eskiyi hatırlattığını belirterek, "Önceden de geliyordu davulcularımız ama yanık sesiyle mahallemizi inleten solistimize teşekkür ediyorum. Çok güzel oluyor, herkes balkonlara çıkıp isteklerde bulunuyor" dedi.
Sahur Vakti davul eşliğinde söylediği tasavvuf müziği ve ilahilerle Ankaralıları mest eden kişinin Kırşehirli Eren Coşan olduğu ortaya çıktı.

 

 

Mamak'ta yaşayan tasavvuf müziği sanatçısı Eren Coşan, bu yıl ramazan ayı boyunca davul çalmak için Mamak Belediyesi ile anlaşan kardeşi Emir Coşkun ve Ümit Türkan ile bir araya geldi. Sokağa çıkan Coşan kardeşler ve Türkan,  diğer ramazan davulcularından farklı olarak okudukları ilahilerle halkı sahur için uyandırıyor. Her gece ilçenin farklı mahallesine giden Eren Coşan ve ekibi, yoğun ilgiyle karşılaşıyor. Evlerinin balkon ve pençelerine çıkanlar, ilahilere yüksek sesle eşlik ediyor.

 

 

Kamanlı olduğunu belirten Eren Coşan, koronavirüs salgını nedeniyle işlerinin iptal olduğunu, Mamak Belediyesi ile anlaşan kardeşi ve arkadaşına yardımcı olmak için ilahi okuduğunu söyledi. Coşan, "İnsanlar balkonlarda bizi beklemeye başladı. Genelde 3'üncü Murat Han'ın yazdığı 'Uyan Ey Gözlerim' ilahisini gecenin atmosferine uygun olduğu için okuyoruz sonra Mehmet Emin Ay hocamızın ilahilerini okuyoruz" dedi.

 

'İSTEK İLAHİ YAPANLAR OLUYOR'

 

Eren Coşan, ilahi okurken, halk tarafından kaydedilen görüntülerinin sosyal medyada ilgi çektiğini söyledi. Pek çok kişinin kendi mahallesinde ilahi okuması için mesaj attığını aktaran Coşan, "Eşlik edenler, alkış tutanlar, istek ilahi yapanlar oluyor. 'Uyan Ey Gözlerim' bizle özdeşleşmiş durumda, insanların aklına ramazan atmosferi geliyor. Şu an Türkiye'nin her yerinden talepler geliyor. 'Bonservisinizi gönderelim' diyorlar. Hatta telefonla IBAN isteyip, 'Ne kadarsa gönderelim bize gelin' diyorlar ama biz ramazan sonuna kadar Mamak'tayız. Biz bunu, önümüzdeki dönemde de gönüllü olarak yapmak istiyoruz. Sokak sokak dolaşıp insanlara ilahi okumak istiyoruz. Önümüzdeki projemiz bu doğrultuda" diye konuştu. Bahçeleriçi Mahallesi'nin muhtarı Ayşegül Tektaş da uygulamanın eskiyi hatırlattığını belirterek, "Önceden de geliyordu davulcularımız ama yanık sesiyle mahallemizi inleten solistimize teşekkür ediyorum. Çok güzel oluyor, herkes balkonlara çıkıp isteklerde bulunuyor" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.