Sendika Temsilcisinden Liyakat Uyarısı ,''Mülakatlar Kaldırılmalı''

GÜNDEM 01.05.2021 - 12:43, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Sendika Temsilcisinden Liyakat Uyarısı ,''Mülakatlar Kaldırılmalı''

Anadolu Eğitim Sendikası Kırşehir Temsilcisi Ramazan Kırbuğa ehliyetli ve liyakatlı kişilerin göreve getirilmesi için mülakatların kaldırılması gerektiğini açıklad.

Günümüzde sürekli olarak adam kayırma, yanlış ve skandal uygulamarlarla karşılaştığımızı belirten Kırbuğa ,''Şu dönemde yaşadığımız bu sorunların kaynağına baktığımızda ilgili yöneticilerin ehliyet ve liyakatten uzak olduğunu görmekteyiz. Her daim vurguladığımız gibi yöneticiler bu sistemin ilk düğmesidir, ilk düğmenin doğru iliklenmesi için de görevde yükselmelerde Mülakat değil, Ehliyet ve Liyakat esas alınmalıdır.   ''MÜLAKATLAR TAMAMEN KALDIRILMALI''   Ehliyet ve liyakatin olmadığı yerde bir çok sorunla karşılaşmak kaçınılmazdır, nitekim günümüzde bunun faturasını ödüyoruz. Gerek MEB, gerekse YÖK ve üniversiteler bünyesinde ehliyet ve liyakat en temel ilkemiz olmalı, atama ve görevde yükselmelerde mülakat tamamen kaldırılmalıdır.'' ifadelerini kullandı.
Anadolu Eğitim Sendikası Kırşehir Temsilcisi Ramazan Kırbuğa ehliyetli ve liyakatlı kişilerin göreve getirilmesi için mülakatların kaldırılması gerektiğini açıklad.

Günümüzde sürekli olarak adam kayırma, yanlış ve skandal uygulamarlarla karşılaştığımızı belirten Kırbuğa ,''Şu dönemde yaşadığımız bu sorunların kaynağına baktığımızda ilgili yöneticilerin ehliyet ve liyakatten uzak olduğunu görmekteyiz. Her daim vurguladığımız gibi yöneticiler bu sistemin ilk düğmesidir, ilk düğmenin doğru iliklenmesi için de görevde yükselmelerde Mülakat değil, Ehliyet ve Liyakat esas alınmalıdır.

 

''MÜLAKATLAR TAMAMEN KALDIRILMALI''

 

Ehliyet ve liyakatin olmadığı yerde bir çok sorunla karşılaşmak kaçınılmazdır, nitekim günümüzde bunun faturasını ödüyoruz. Gerek MEB, gerekse YÖK ve üniversiteler bünyesinde ehliyet ve liyakat en temel ilkemiz olmalı, atama ve görevde yükselmelerde mülakat tamamen kaldırılmalıdır.'' ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.