Şemsi Yastıman Memleketi Kırşehir'de Defnedildi

GÜNDEM 09.07.2021 - 12:14, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Şemsi Yastıman Memleketi Kırşehir'de Defnedildi

71 yaşında hayata gözlerini yuman ünlü saz ve söz sanatçısı Şemsi Yastıman'ın memleket hasreti sona erdi.

Yazdığı Memleket hasreti şiirinde , ''Ölmez, sağ olursam bu yaz inşallah, Sılayı bir daha görmek istiyom, Kırşehir'e varsam ya ağşam zabah , Topraklara yüzüm sürmek istiyom'' şiiri ve Kırşehir'e özgü helebiş gecelerini icra etmesiyle ünlü saz ve söz sanatçısı Şemsi Yastıman 10 Temmuz 1994 tarihinde 71 yaşında İstanbul'da hayatını kaybetmişti.     Ünlü sanatçının naaşı ise Çanakkale'nin Lapseki İlçesi'nde defnedilmişti.Kırşehir Belediyesi'nin girişimleri neticesinde aile ile görüşüldü ve Yastıman'ın cenazesi Kırşehir İmaret Mezarlığında Şeyh Süleyman Türbesi yanında defnedildi.     Merhum Şemsi Yastıman için 12:30'da İmaret Camii'nde mevlit okutulacak.Saat 19:00'da ise  Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde Şemsi Yastıman için anma töreni düzenlenecek.      
71 yaşında hayata gözlerini yuman ünlü saz ve söz sanatçısı Şemsi Yastıman'ın memleket hasreti sona erdi.

Yazdığı Memleket hasreti şiirinde , ''Ölmez, sağ olursam bu yaz inşallah, Sılayı bir daha görmek istiyom, Kırşehir'e varsam ya ağşam zabah , Topraklara yüzüm sürmek istiyom'' şiiri ve Kırşehir'e özgü helebiş gecelerini icra etmesiyle ünlü saz ve söz sanatçısı Şemsi Yastıman 10 Temmuz 1994 tarihinde 71 yaşında İstanbul'da hayatını kaybetmişti.

 

 

Ünlü sanatçının naaşı ise Çanakkale'nin Lapseki İlçesi'nde defnedilmişti.Kırşehir Belediyesi'nin girişimleri neticesinde aile ile görüşüldü ve Yastıman'ın cenazesi Kırşehir İmaret Mezarlığında Şeyh Süleyman Türbesi yanında defnedildi.

 

 

Merhum Şemsi Yastıman için 12:30'da İmaret Camii'nde mevlit okutulacak.Saat 19:00'da ise  Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde Şemsi Yastıman için anma töreni düzenlenecek.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.