Şemsi Yastıman İçin Anma Gecesi Düzenlendi

KÜLTÜR 09.07.2021 - 22:59, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Şemsi Yastıman İçin Anma Gecesi Düzenlendi

27 yıl sonra defnedildiği Lapseki'den alınan naaşı Kırşehir'de defnedilen ünlü ses ve saz sanatçısı Şemsi Yastıman için anma programı düzenlendi.

1994 yılında İstanbul'da hayata gözlerini yuman ve Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde defnedilen ünlü ses ve saz sanatçısı Şemsi Yastıman, memleket hasreti şiiri ve düzenlediği Helebiş Geceleri ile biliniyordu.Sürekli olarak Kırşehir'e olan hasretini dile getiren Şemsi Yastıman'ın naaşının Kırşehir'de defnedilmesi için ailesi ile irtibata geçen Kırşehir Belediyesi'nin girişimleriyle 8 Temmuz tarihinde Lapseki'den naaşı alınan Şemsi Yastıman , 9 Temmuz tarihinde Kırşehir'de bulunan imaret mezarlığında buluna Şeyh Süleyman Türkmani türbesi yanına defnedildi.     71 yaşında vefat eden Şemsi Yastıman için İmaret Camisin'de mevlit okutuldu.Daha sonra Ahilik Haftası kapsamında Şemsi Yastıman'ın kurucusu olduğu Ahilik Vakfı'nın da katılımlarıyla Ahi Evran Külliyesi'nde etkinlik düzenlendi.Düzenlenen etkinlikte Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve Kırşehir Valisi İbrahim Akın'a şed kuşatıldı.     Kırşehirli Ozan Şemsi Yastıman için Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde bulunan Kırşehir Kültür Evi'nde anma programı gerçekleştirildi.Kent Konseyi tarafından hazırlanan belgesel gösterimi , ses sanatçılarının birbirinden güzel türküleri seslendirdiği programda ayrıca Şemsi Yastıman'ın ''Memleket Hasreti'' şiirin adı geçen Kırşehir'e özgü yiyecekler ikram edildi.     Kırşehir Valisi İbrahim Akın ve Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nun katıldığı anma programında Kırşehir Kültürüne ve geçmişine ait hikayelere ve hatıralara da yer verildi.     Program sonunda Şemsi Yastıman'ın oğlu Sinan Yastıman tarafından Vali İbrahim Akın ve Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'na , '' Türk'ü anlamak için Türkü dinlemek gerek'' yazılı hat yazısı hediye edildi.    
27 yıl sonra defnedildiği Lapseki'den alınan naaşı Kırşehir'de defnedilen ünlü ses ve saz sanatçısı Şemsi Yastıman için anma programı düzenlendi.

1994 yılında İstanbul'da hayata gözlerini yuman ve Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde defnedilen ünlü ses ve saz sanatçısı Şemsi Yastıman, memleket hasreti şiiri ve düzenlediği Helebiş Geceleri ile biliniyordu.Sürekli olarak Kırşehir'e olan hasretini dile getiren Şemsi Yastıman'ın naaşının Kırşehir'de defnedilmesi için ailesi ile irtibata geçen Kırşehir Belediyesi'nin girişimleriyle 8 Temmuz tarihinde Lapseki'den naaşı alınan Şemsi Yastıman , 9 Temmuz tarihinde Kırşehir'de bulunan imaret mezarlığında buluna Şeyh Süleyman Türkmani türbesi yanına defnedildi.

 

 

71 yaşında vefat eden Şemsi Yastıman için İmaret Camisin'de mevlit okutuldu.Daha sonra Ahilik Haftası kapsamında Şemsi Yastıman'ın kurucusu olduğu Ahilik Vakfı'nın da katılımlarıyla Ahi Evran Külliyesi'nde etkinlik düzenlendi.Düzenlenen etkinlikte Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve Kırşehir Valisi İbrahim Akın'a şed kuşatıldı.

 

 

Kırşehirli Ozan Şemsi Yastıman için Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde bulunan Kırşehir Kültür Evi'nde anma programı gerçekleştirildi.Kent Konseyi tarafından hazırlanan belgesel gösterimi , ses sanatçılarının birbirinden güzel türküleri seslendirdiği programda ayrıca Şemsi Yastıman'ın ''Memleket Hasreti'' şiirin adı geçen Kırşehir'e özgü yiyecekler ikram edildi.

 

 

Kırşehir Valisi İbrahim Akın ve Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nun katıldığı anma programında Kırşehir Kültürüne ve geçmişine ait hikayelere ve hatıralara da yer verildi.

 

 

Program sonunda Şemsi Yastıman'ın oğlu Sinan Yastıman tarafından Vali İbrahim Akın ve Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'na , '' Türk'ü anlamak için Türkü dinlemek gerek'' yazılı hat yazısı hediye edildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.