Sema'nın Katilinin Tutuklanmamasına MHP'den Tepki

GÜNDEM 07.06.2020 - 10:53, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Sema'nın Katilinin Tutuklanmamasına MHP'den Tepki

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, sosyal medya hesabından Kırşehirli Sema Esen'in ölümüne ilişkin dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

İntihar ettiği açıklanan Aleyna Çakır’la ilgili, erkek arkadaşı olduğu söylenen Ümitcan Uygun tarafından paylaşılan video sosyal medyanın gündemine oturdu. Ümitcan Uygun tarafından Aleyna Çakır’ın intihar ettiği öne sürülürken, ortaya çıkan video ölümün intihar değil cinayet olabileceği yönündeki şüpheleri kuvvetlendirdi. Uygun'un paylaştığı videoda, Aleyna Çakır'ın baygın bir şekilde yerde yattığı ve Uygun’un o anları canlı yayında sosyal medya hesabından paylaştığı görüldü.     Söz konusu videoda, arkadan bir sesin, "Onu mu gösteriyorsun bir de" dediği, Ümitcan Uygun’un ise "Evet canlı yayındayız. Öyle yapılmaz, böyle yapılır" diye cevap verdiği duyuldu.Öte yandan, Ümitcan Uygun’un sosyal medya hesaplarından MHP İlçe Başkanlığında çekilmiş fotoğraflarının paylaşıldığı ortaya çıktı.   MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Cemal Enginyurt, Ümitcan Uygun için, "Şizofren" ifadesini kullanırken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e de ağır sözlerle yüklendi. MHP'li vekil, kişisel Twitter hesabından, "Ümitcan Uygun isimli bir şizofren #aleynacakır isimli gencecik bir kıza, şerefsizce zulüm yapıyor ve bunu sosyal medyadan yayınlıyorsa, bu ruh hastası gözaltına dahi alınmıyorsa @suleymansoylu ve @abdulhamitgul ne yapıyor diye sorulur. Şizofren tutuklansın" ifadelerini kullandı. Cemal Enginyurt bir başka paylaşımında ise, "Ümitcan Uygun, intiharın baş sorumlusudur. @abdulhamitgul görev size düşüyor" diye belirtti. Cemal Enginyurt'un paylaşımları şu şekilde:   SAVCILIKTAN AÇIKLAMA Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Sema Esen'in (Aleyna Çakır) ölümüyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Savcılık, Esen’i darp ettiği görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaşan  Ümitcan Uygun hakkında kamu davası açıldığını,  ancak görüntülerin ölümle ilgili olmadığını bildirdi. Açıklamada şu bilgiler verildi. “Sosyal medyada yer alan görüntülerdeki olayın, ölüm vakasından önce 17 Nisan 2020 tarihinde vuku bulduğu ve konu hakkında kolluk tarafından önleyici tedbir kararı alındığı anlaşılmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından da bu eylem hakkında soruşturma yapılmış, şikayetçi S.E.’nin şikayetinden vazgeçmesine rağmen şüpheli hakkında İddianame düzenlenmek suretiyle kamu davası açılmıştır. Müteveffanın ölümü hakkındaki soruşturma ise devam etmektedir. Kadına yönelik şiddet eylemleri Cumhuriyet Başsavcılığımızca özenle soruşturulmakta olup, soruşturmanın gizliliğine de dikkat edilerek toplanan tüm deliller incelenmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”
MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, sosyal medya hesabından Kırşehirli Sema Esen'in ölümüne ilişkin dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

İntihar ettiği açıklanan Aleyna Çakır’la ilgili, erkek arkadaşı olduğu söylenen Ümitcan Uygun tarafından paylaşılan video sosyal medyanın gündemine oturdu.

Ümitcan Uygun tarafından Aleyna Çakır’ın intihar ettiği öne sürülürken, ortaya çıkan video ölümün intihar değil cinayet olabileceği yönündeki şüpheleri kuvvetlendirdi. Uygun'un paylaştığı videoda, Aleyna Çakır'ın baygın bir şekilde yerde yattığı ve Uygun’un o anları canlı yayında sosyal medya hesabından paylaştığı görüldü.

 

 

Söz konusu videoda, arkadan bir sesin, "Onu mu gösteriyorsun bir de" dediği, Ümitcan Uygun’un ise "Evet canlı yayındayız. Öyle yapılmaz, böyle yapılır" diye cevap verdiği duyuldu.Öte yandan, Ümitcan Uygun’un sosyal medya hesaplarından MHP İlçe Başkanlığında çekilmiş fotoğraflarının paylaşıldığı ortaya çıktı.

 

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Cemal Enginyurt, Ümitcan Uygun için, "Şizofren" ifadesini kullanırken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e de ağır sözlerle yüklendi.

MHP'li vekil, kişisel Twitter hesabından, "Ümitcan Uygun isimli bir şizofren #aleynacakır isimli gencecik bir kıza, şerefsizce zulüm yapıyor ve bunu sosyal medyadan yayınlıyorsa, bu ruh hastası gözaltına dahi alınmıyorsa @suleymansoylu ve @abdulhamitgul ne yapıyor diye sorulur. Şizofren tutuklansın" ifadelerini kullandı.

Cemal Enginyurt bir başka paylaşımında ise, "Ümitcan Uygun, intiharın baş sorumlusudur. @abdulhamitgul görev size düşüyor" diye belirtti.

Cemal Enginyurt'un paylaşımları şu şekilde:

 

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Sema Esen'in (Aleyna Çakır) ölümüyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Savcılık, Esen’i darp ettiği görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaşan  Ümitcan Uygun hakkında kamu davası açıldığını,  ancak görüntülerin ölümle ilgili olmadığını bildirdi.

Açıklamada şu bilgiler verildi.

“Sosyal medyada yer alan görüntülerdeki olayın, ölüm vakasından önce 17 Nisan 2020 tarihinde vuku bulduğu ve konu hakkında kolluk tarafından önleyici tedbir kararı alındığı anlaşılmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından da bu eylem hakkında soruşturma yapılmış, şikayetçi S.E.’nin şikayetinden vazgeçmesine rağmen şüpheli hakkında İddianame düzenlenmek suretiyle kamu davası açılmıştır.

Müteveffanın ölümü hakkındaki soruşturma ise devam etmektedir. Kadına yönelik şiddet eylemleri Cumhuriyet Başsavcılığımızca özenle soruşturulmakta olup, soruşturmanın gizliliğine de dikkat edilerek toplanan tüm deliller incelenmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.