Selahattin Ekicioğlu'nun Asgari Ücret Kararı Diğer Belediyelere Örnek Oldu

GÜNDEM 14.12.2020 - 10:17, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Selahattin Ekicioğlu'nun Asgari Ücret Kararı Diğer Belediyelere Örnek Oldu

Türkiye'de ilk kez Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu tarafından başlatılan zam artışı diğer belediyelere de örnek oldu.Birçok belediye asgari ücreti 3 bin TL'nin üzerine çekti.

Kırşehir Belediyesi Aralık Ayı meclis toplantısında işçilere yüzde 40'a varan zam yapılacağı açıklanmıştı.Yapılan zam ile birlikte en düşük işçi maaşı 3 bin TL'nin üzerine çıkarıldı.Görevi devraldıklarında Kırşehir Belediyesi'nin her ay 3 milyon TL açık verdiğini açıklayan Belediye Başkanı Ekicioğlu , önce bütçe denkliği daha sonra ise her ay 2 milyon TL bütçe fazlası vermeyi başardıklarını belirterek , ''Bizim de bu bütçe fazlasını emekçilerimizle paylaşmak boynumuzun borcu.Türkiye'de milli gelirin yüzde 55'ini yüzde 1'lik kesim alıyor.Ortada bir gelir adaletsizliği var.Biz bu adaletsizliği ortadan kaldırmak ve insanca bir düzen kurmak istiyoruz.'' demişti.   ASGARİ ÜCRET KARARINI CHP'DEN ÖNCE AÇIKLADI   Kırşehir Belediyesi'nin özellikle işçi maaşlarında yaptığı yüzde 40 zam ve asgari ücreti 3 bin TL'nin üzerine çeken iyileştirmenin ardından CHP Genel Merkezi de asgari ücret kararını açıklayarak 3 bin 100 TL olarak belirledi.CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye'de 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının asgari ücretin üzerinde 2 bin 517 lira olarak hesaplandığını belirterek, "Asgari ücret 3 bin 100 lira olsun ve vergiden muaf olsun. İşverene de yük olmayalım." dedi.   DİĞER BELEDİYELER DE ASGARİ ÜCRET KARARLARINI AÇIKLAMAYA BAŞLADI   Kırşehir Belediyesi'nin maaşlarda yaptığı düzenleme ve CHP'nin asgari ücret kararının ardından birçok belediye de personel maaşlarına yapılan zamları açıklamaya başladı.Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nun asgari ücreti 3 bin TL'nin üzerine çıkaran kararının ülke gündemine damga vurmasının ardından Belediye Başkanları da tek tek çıkarak çıtayı yükseltmeye başladılar.   KONYA TUZLUKÇU ASGARİ ÜCRETİ 4 BİN 500 YAPTI   Konya'nın Tuzlukçu ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, belediyede asgari ücretle çalışan işçilerin maaşını 4 bin 500 liraya yükselttiklerini açıkladı.   ŞAVŞAT BELEDİYESİ YÜZDE 70 ZAM YAPTI   Artvin'in Şavşat Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasındaki görüşmeler sonrası CHP'li Belediye Başkanı Nihat Acar, işçilere yüzde 70 oranında zam yaptı. 2.600 lira olan maaşlar, ortalama yüzde 70 zamla 4.400 TL’ye yükseldi.    AKHİSAR BELEDİYESİ 3 BİN 100 TL DEDİ   Manisa'nın CHP'li Akhisar Belediyesi, asgari ücretin 3100 liranın altında olmayacağını duyurdu. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlu,  "2021 yılında yüzler gülsün diye belediyemizde çalışan emekçilerimizin asgari ücreti 3.100 TL’den az olmayacak. Darısı tüm Türkiye’deki emekçi kardeşlerimizin başına" dedi.
Türkiye'de ilk kez Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu tarafından başlatılan zam artışı diğer belediyelere de örnek oldu.Birçok belediye asgari ücreti 3 bin TL'nin üzerine çekti.

Kırşehir Belediyesi Aralık Ayı meclis toplantısında işçilere yüzde 40'a varan zam yapılacağı açıklanmıştı.Yapılan zam ile birlikte en düşük işçi maaşı 3 bin TL'nin üzerine çıkarıldı.Görevi devraldıklarında Kırşehir Belediyesi'nin her ay 3 milyon TL açık verdiğini açıklayan Belediye Başkanı Ekicioğlu , önce bütçe denkliği daha sonra ise her ay 2 milyon TL bütçe fazlası vermeyi başardıklarını belirterek , ''Bizim de bu bütçe fazlasını emekçilerimizle paylaşmak boynumuzun borcu.Türkiye'de milli gelirin yüzde 55'ini yüzde 1'lik kesim alıyor.Ortada bir gelir adaletsizliği var.Biz bu adaletsizliği ortadan kaldırmak ve insanca bir düzen kurmak istiyoruz.'' demişti.

 

ASGARİ ÜCRET KARARINI CHP'DEN ÖNCE AÇIKLADI

 

Kırşehir Belediyesi'nin özellikle işçi maaşlarında yaptığı yüzde 40 zam ve asgari ücreti 3 bin TL'nin üzerine çeken iyileştirmenin ardından CHP Genel Merkezi de asgari ücret kararını açıklayarak 3 bin 100 TL olarak belirledi.CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye'de 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının asgari ücretin üzerinde 2 bin 517 lira olarak hesaplandığını belirterek, "Asgari ücret 3 bin 100 lira olsun ve vergiden muaf olsun. İşverene de yük olmayalım." dedi.

 

DİĞER BELEDİYELER DE ASGARİ ÜCRET KARARLARINI AÇIKLAMAYA BAŞLADI

 

Kırşehir Belediyesi'nin maaşlarda yaptığı düzenleme ve CHP'nin asgari ücret kararının ardından birçok belediye de personel maaşlarına yapılan zamları açıklamaya başladı.Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nun asgari ücreti 3 bin TL'nin üzerine çıkaran kararının ülke gündemine damga vurmasının ardından Belediye Başkanları da tek tek çıkarak çıtayı yükseltmeye başladılar.

 

KONYA TUZLUKÇU ASGARİ ÜCRETİ 4 BİN 500 YAPTI

 

Konya'nın Tuzlukçu ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, belediyede asgari ücretle çalışan işçilerin maaşını 4 bin 500 liraya yükselttiklerini açıkladı.

 

ŞAVŞAT BELEDİYESİ YÜZDE 70 ZAM YAPTI

 

Artvin'in Şavşat Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasındaki görüşmeler sonrası CHP'li Belediye Başkanı Nihat Acar, işçilere yüzde 70 oranında zam yaptı. 2.600 lira olan maaşlar, ortalama yüzde 70 zamla 4.400 TL’ye yükseldi. 

 

AKHİSAR BELEDİYESİ 3 BİN 100 TL DEDİ

 

Manisa'nın CHP'li Akhisar Belediyesi, asgari ücretin 3100 liranın altında olmayacağını duyurdu. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlu,  "2021 yılında yüzler gülsün diye belediyemizde çalışan emekçilerimizin asgari ücreti 3.100 TL’den az olmayacak. Darısı tüm Türkiye’deki emekçi kardeşlerimizin başına" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.