Selahattin Ekicioğlu Kırşehir'i Heyecanlandıran Projenin Detaylarını Açıkladı

GÜNDEM 07.07.2022 - 21:31, Güncelleme: 12.01.2024 - 19:56
 

Selahattin Ekicioğlu Kırşehir'i Heyecanlandıran Projenin Detaylarını Açıkladı

Kırşehir’de hafif raylı sistemi hayata geçirmeye hazırlanan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, projenin detaylarını gazetemize aktardı.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Proje Hizmetleri ve ARGE’den sorumlu Metro Genel Müdür Yardımcısı Fatih Gültekin’i ağırlayan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, ‘’Çevre dostu elektrikli vagonlarla hizmet veren Raylı Sistem Tramvay Projesiyle ilgili bilgi alışverişinde bulunduk ve fizibilite çalışması yaptık’’ demişti.Fizibilite çalışmaları tamamlanan hafif raylı sistemin proje çalışmalarına başlandı.Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu da projenin detaylarını gazetemize aktardı.   8 KİLOMETRELİK HAT Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, hafif raylı sistem hattının Terme Caddesinden başlayarak şehir içi minibüs terminali (Pazar yeri) güzergahı üzerinden sırasıyla Bağbaşı TOKİ konutları,  Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi , Karakurt Bulvarı, Sultan Nazarbayev Bulvarı, Kentpark, Askerlik Şubesi önünden Ankara Caddesi boyunca devam edeceğini ve daha sonra tekrar Terme Caddesinde son bulacağını bildirdi.Ekicioğlu söz konusu hattın yaklaşık 8 kilometre olacağını ve tramvayların 10 dakikalık arayla hareket edeceğini belirtti.     ŞEHİR İÇİ ULAŞIMI AKSATMAYACAK AKÜLÜ TRAMVAYLAR GELİYOR Fosil yakıt döneminin sonra erdiğini ve çevre dostu enerji tüketen toplu ulaşım dönemine geçildiğini bildiren Ekicioğlu, ‘’ hat boyunca mevcut yollarımıza raylar döşenecek.Trafikte aksama ve yollarda daralma söz konusu olmayacak.Araçlar büyük otobüs ebatlarında, akülü ve ray üzerinde hareket eden modern araçlar olacak.Ayrıca diğer araçlar da aynı hat üzerinde normal seyirlerine devam edecekler.Tramvaylar trafikteki araçlar gibi trafik kurallarına ve sinyalizasyonlara uyacak şekilde hareket edecekler’’ diye konuştu.     ''KIRŞEHİR YENİ BİR KENT KİMLİĞİNE KAVUŞACAK'' Projenin yaklaşık 150 Milyon TL bedele mal olacağını ve projemim İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlandığını belirten Başkan Ekicioğlu, ‘’ Bugün ülkemizde birçok şehir henüz tramvayla tanışmadı.Kırşehir kent içi ulaşımı rahatlatmak ve üst yapıda gerekli iyileştirmeleri yaparak daha konforlu bir trafik imkanı sunmak adına çalışmalarımız devam ediyor.Yollarımız, caddelerimiz, sokaklarımız üst yapı çalışmalarıyla yeni bir kimliğe kavuşuyor.Hafif Raylı Sistem ile birlikte Kırşehirimiz kent kimliğinde üst düzey bir seviyeye ulaşacak.Çevremizdeki illere de örnek olacağız.Kamunun kaynaklarını en iyi şekilde kamuya hizmet sağlamak için çalışmaya devam ediyoruz’’ dedi.   Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu,hafif raylı sistem üzerinde hareket edecek tramvayların akülü olduğunu ve trafiği aksatmayacak şekilde seyir halinde olacaklarını, yollarda herhangi daralma yaşanmadan diğer araçların da ulaşımda herhangi bir aksama olmayacak şekilde hafif raylı hat üzerinde trafik seyrine devam edeceklerini kaydetti.   Tramvaylar yolcu alıp indirmek için mevcut otobüs duraklarını kullanacak.Tramvay hattını yollar daralmayacak şekilde diğer araçlar da kullanabilecek.
Kırşehir’de hafif raylı sistemi hayata geçirmeye hazırlanan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, projenin detaylarını gazetemize aktardı.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Proje Hizmetleri ve ARGE’den sorumlu Metro Genel Müdür Yardımcısı Fatih Gültekin’i ağırlayan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, ‘’Çevre dostu elektrikli vagonlarla hizmet veren Raylı Sistem Tramvay Projesiyle ilgili bilgi alışverişinde bulunduk ve fizibilite çalışması yaptık’’ demişti.Fizibilite çalışmaları tamamlanan hafif raylı sistemin proje çalışmalarına başlandı.Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu da projenin detaylarını gazetemize aktardı.

 

8 KİLOMETRELİK HAT

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, hafif raylı sistem hattının Terme Caddesinden başlayarak şehir içi minibüs terminali (Pazar yeri) güzergahı üzerinden sırasıyla Bağbaşı TOKİ konutları,  Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi , Karakurt Bulvarı, Sultan Nazarbayev Bulvarı, Kentpark, Askerlik Şubesi önünden Ankara Caddesi boyunca devam edeceğini ve daha sonra tekrar Terme Caddesinde son bulacağını bildirdi.Ekicioğlu söz konusu hattın yaklaşık 8 kilometre olacağını ve tramvayların 10 dakikalık arayla hareket edeceğini belirtti.

 

 

ŞEHİR İÇİ ULAŞIMI AKSATMAYACAK AKÜLÜ TRAMVAYLAR GELİYOR

Fosil yakıt döneminin sonra erdiğini ve çevre dostu enerji tüketen toplu ulaşım dönemine geçildiğini bildiren Ekicioğlu, ‘’ hat boyunca mevcut yollarımıza raylar döşenecek.Trafikte aksama ve yollarda daralma söz konusu olmayacak.Araçlar büyük otobüs ebatlarında, akülü ve ray üzerinde hareket eden modern araçlar olacak.Ayrıca diğer araçlar da aynı hat üzerinde normal seyirlerine devam edecekler.Tramvaylar trafikteki araçlar gibi trafik kurallarına ve sinyalizasyonlara uyacak şekilde hareket edecekler’’ diye konuştu.

 

 

''KIRŞEHİR YENİ BİR KENT KİMLİĞİNE KAVUŞACAK''

Projenin yaklaşık 150 Milyon TL bedele mal olacağını ve projemim İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlandığını belirten Başkan Ekicioğlu, ‘’ Bugün ülkemizde birçok şehir henüz tramvayla tanışmadı.Kırşehir kent içi ulaşımı rahatlatmak ve üst yapıda gerekli iyileştirmeleri yaparak daha konforlu bir trafik imkanı sunmak adına çalışmalarımız devam ediyor.Yollarımız, caddelerimiz, sokaklarımız üst yapı çalışmalarıyla yeni bir kimliğe kavuşuyor.Hafif Raylı Sistem ile birlikte Kırşehirimiz kent kimliğinde üst düzey bir seviyeye ulaşacak.Çevremizdeki illere de örnek olacağız.Kamunun kaynaklarını en iyi şekilde kamuya hizmet sağlamak için çalışmaya devam ediyoruz’’ dedi.

 

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu,hafif raylı sistem üzerinde hareket edecek tramvayların akülü olduğunu ve trafiği aksatmayacak şekilde seyir halinde olacaklarını, yollarda herhangi daralma yaşanmadan diğer araçların da ulaşımda herhangi bir aksama olmayacak şekilde hafif raylı hat üzerinde trafik seyrine devam edeceklerini kaydetti.

 

Tramvaylar yolcu alıp indirmek için mevcut otobüs duraklarını kullanacak.Tramvay hattını yollar daralmayacak şekilde diğer araçlar da kullanabilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.