Selahattin Ekicioğlu'dan 12 Madde

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.02.2019 - 19:53, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Selahattin Ekicioğlu'dan 12 Madde

Cumhuriyet Halk Partisi Kırşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Ekicioğlu yerel yönetimlerde temel ilkelerini açıkladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Açıkladığı "Yerel Yönetimlerde Temel İlkeler" doğrultusunda Kırşehir'de de çalışmalarını sürdüren Kırşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Ekicioğlu tüm amaçlarının mutlu ve huzurlu bir Kırşehir olduğunu dile getirerek; mutlu ve huzurlu bir Kırşehir'i de Kırşehir'de yaşayanlarla birlikte kuracaklarının altını çizdi. Ekicioğlu mutlu ve gülümseyen bir Kırşehir için 12 maddelik Yerel Yönetimlerde Temel İlkeleri şu şekilde açıkladı: ''1. Hoşgörülü ve Saygılı Kırşehir: Biz, yurttaşlarımızın yaşam tarzlarına, değerlerine ve kimliklerine saygılı davranan; hiç kimseyi ötekileştirmeyen hoşgörülü bir belediyecilik istiyoruz. 2. Hakça Paylaşan Kırşehir: Biz, kentlerde oluşan zenginliğin bir avuç siyasetçinin ya da yandaşın cebine rant olarak girmesini değil, tüm yurttaşlara hakça dağıtılmasını istiyoruz. 3. Hesap Veren ve Şeffaf Yönetilen Kırşehir: Biz, kent sakinlerine, ödedikleri vergilerin hesabının verildiği ve tüm harcamaların denetlendiği şeffaf bütçeli belediyeler istiyoruz. 4. Yoksulluğu Yenen Kırşehir: Biz, yoksulluğun, açlığın ve işsizliğin olmadığı; hiçbir çocuğun yatağına aç girmediği kentler istiyoruz. 5. Üreten ve İstihdam Yaratan Kırşehir: Biz, tüketen ve israf eden değil, her alanda üreten ve insanlarımıza nitelikli istihdam yaratan belediyeler istiyoruz. 6. Yenilikçi Akıllı Kırşehir: Biz, yenilikleri ve akıllı teknolojileri kentlerin doğasına ve kültürel mirasına ihanet etmeden hayata geçiren belediyeler istiyoruz. 7. Ulaşım ve Altyapı Sorunları Çözülmüş Kırşehir: Biz, kent sakinlerinin trafikte harcadığı süreyi azaltan ve ulaşım maliyetlerini düşüren yenilikçi ve alternatif ulaşım modelleri sunulmasını istiyoruz. 8. Nefes Alan Kırşehir: Biz, yüksek binalardan oluşan
“beton ormanlarında” boğulmak değil, çocuklarımızın parklarda ve yeşil alanlarda oynadığı; planlı, temiz ve nefes alabileceğimiz kentler istiyoruz. 9. Sosyal Adaleti Sağlayan Kırşehir: Biz, yoksul, engelli ve yaşlılar başta olmak üzere tüm dezavantajlı vatandaşlarımıza, insan onuruna yaraşır biçimde sosyal yardım ve pozitif ayrımcılık yapılmasını istiyoruz. 10. Kültür ve Sanatı Geliştiren Kırşehir: Biz, kent sakinlerinin kültür-sanat etkinliklerine ve spor faaliyetlerine kolayca erişebilmesini sağlayan belediyeler istiyoruz: 11. Doğa Dostu Yeşil Kırşehir: Biz, yalnızca insanların değil, kentteki tüm canlıların haklarının gözetilmesini istiyoruz. 12. Mutlu ve Gülümseyen Kırşehir: Biz, emeklisi, işçisi, memuru, esnafı, sanayicisi, çiftçisi, öğrencisi velhasıl tüm yurttaşlarımızın, hep birlikte mutlu ve huzurlu yaşadığı belediyeler istiyoruz.''

Cumhuriyet Halk Partisi Kırşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Ekicioğlu yerel yönetimlerde temel ilkelerini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Açıkladığı "Yerel Yönetimlerde Temel İlkeler" doğrultusunda Kırşehir'de de çalışmalarını sürdüren Kırşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Ekicioğlu tüm amaçlarının mutlu ve huzurlu bir Kırşehir olduğunu dile getirerek; mutlu ve huzurlu bir Kırşehir'i de Kırşehir'de yaşayanlarla birlikte kuracaklarının altını çizdi. Ekicioğlu mutlu ve gülümseyen bir Kırşehir için 12 maddelik Yerel Yönetimlerde Temel İlkeleri şu şekilde açıkladı:

''1. Hoşgörülü ve Saygılı Kırşehir:

Biz, yurttaşlarımızın yaşam tarzlarına, değerlerine ve kimliklerine saygılı davranan; hiç kimseyi ötekileştirmeyen hoşgörülü bir belediyecilik istiyoruz.

2. Hakça Paylaşan Kırşehir:

Biz, kentlerde oluşan zenginliğin bir avuç siyasetçinin ya da yandaşın cebine rant olarak girmesini değil, tüm yurttaşlara hakça dağıtılmasını istiyoruz.

3. Hesap Veren ve Şeffaf Yönetilen Kırşehir:

Biz, kent sakinlerine, ödedikleri vergilerin hesabının verildiği ve tüm harcamaların denetlendiği şeffaf bütçeli belediyeler istiyoruz.

4. Yoksulluğu Yenen Kırşehir:

Biz, yoksulluğun, açlığın ve işsizliğin olmadığı; hiçbir çocuğun yatağına aç girmediği kentler istiyoruz.

5. Üreten ve İstihdam Yaratan Kırşehir:

Biz, tüketen ve israf eden değil, her alanda üreten ve insanlarımıza nitelikli istihdam yaratan belediyeler istiyoruz.

6. Yenilikçi Akıllı Kırşehir:

Biz, yenilikleri ve akıllı teknolojileri kentlerin doğasına ve kültürel mirasına ihanet etmeden hayata geçiren belediyeler istiyoruz.

7. Ulaşım ve Altyapı Sorunları Çözülmüş Kırşehir:

Biz, kent sakinlerinin trafikte harcadığı süreyi azaltan ve ulaşım maliyetlerini düşüren yenilikçi ve alternatif ulaşım modelleri sunulmasını istiyoruz.

8. Nefes Alan Kırşehir:

Biz, yüksek binalardan oluşan
“beton ormanlarında” boğulmak değil, çocuklarımızın parklarda ve yeşil alanlarda oynadığı; planlı, temiz ve nefes alabileceğimiz kentler istiyoruz.

9. Sosyal Adaleti Sağlayan Kırşehir:

Biz, yoksul, engelli ve yaşlılar başta olmak üzere tüm dezavantajlı vatandaşlarımıza, insan onuruna yaraşır biçimde sosyal yardım ve pozitif ayrımcılık yapılmasını istiyoruz.

10. Kültür ve Sanatı Geliştiren Kırşehir:

Biz, kent sakinlerinin kültür-sanat etkinliklerine ve spor faaliyetlerine kolayca erişebilmesini sağlayan belediyeler istiyoruz:

11. Doğa Dostu Yeşil Kırşehir:

Biz, yalnızca insanların değil, kentteki tüm canlıların haklarının gözetilmesini istiyoruz.

12. Mutlu ve Gülümseyen Kırşehir:

Biz, emeklisi, işçisi, memuru, esnafı, sanayicisi, çiftçisi, öğrencisi velhasıl tüm yurttaşlarımızın, hep birlikte mutlu ve huzurlu yaşadığı belediyeler istiyoruz.''

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.