Selahattin Ekicioğlu , ''Ankara'yı Parsel Parsel Sattılar, Anadolu'yu Sattırmayacağız''

GÜNDEM 04.06.2021 - 03:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Selahattin Ekicioğlu , ''Ankara'yı Parsel Parsel Sattılar, Anadolu'yu Sattırmayacağız''

Hacıbektaş İlçesi Karaburna ve Karaburç Köyleri arasında bulunan ve 1. derece sit bölgesi alanı ilan edilen Hitit Kalesi'nin bulunduğu alanda işletilen bazalt ocağını protesto eden köylülere Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu destek verdi.

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde işletilen bazalt ocağına karşı Karaburç köylülerinin ardından Karaburna köylüleri de dava açtılar. Kayseri Nöbetçi İdare Mahkemesine gönderilen dava dilekçesinde bazalt ocağının doğaya, ekolojik sisteme, kültürel ve tarihsel mirasa, ekonomiye ve canlı yaşamına zarar vereceği dile getirildi. Projenin kağıt üzerinde işletme alanı küçük gösterilerek ÇED sürecinden kaçırıldığına dikkat çekilen dilekçede, faaliyetin 1. derece arkeolojik sit alanını da kapsadığı ve koruma altındaki kültür varlıklarına zarar vereceği ifade edildi.   Tarihi Hitit Kalesinde Çok Sayıda Kitabe Bulunuyor   650 BİN TL'YE MADEN VERECEKSİN ,6 MİLYON TL'YE SU GETİRMEYE ÇALIŞACAKSIN   Köylüler ise bazalt ocağının kapatılması için eylemlerine devam ediyor.Eylem yapan köylülere Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu da destek verdi.Burada konuşma yapan Ekicioğlu , '' Kendileri açıklamıştı,''Ankara'yı parsel parsel sattık'' diye.Şimdi sıra Anadolu'ya geldi.Kusura bakmayın bu bozkırın yiğit evlatları buna müsade etmeyecektir.Bilimadamları , ''Bozkırda , normal yeşil alana nazaran 3 kat daha çeşitli endemik bitki türü var.'' diyor. Şu anda bahar ayındayız.Bu doğayı bozmak için kime danıştınız da böyle bir karar aldınız.Ne ÇED raporu ne de bölge halkının düşüncesi alınmamış.Kimseye danışılmadan tahsis edilmiş ve görüyoruz karşıda ; kepçeler girmiş doğayı tahrip etmeye başlamış.Bu durum sadece burada yaşanmıyor : Karadeniz'de görüyorsunuz, İç Anadolu'da görüyorsunuz, Kaz Dağları'nda görüyorusunuz.Türkiye'nin her bir tarafında halk ayaklanmış topraklarını savunmaya çalışıyor.Çünkü bu bizim yaşam hakkımız ve geleceğimiz.Bu köyün içme  suyu o dağdan , doğal ortamından geliyor.Oraya kepçe vurulunca, o su sapacak ve köylü susuz kalacak. 650 bin TL'ye madeni vereceksin ama bu köye su getirmek için bu kez de 6 milyon TL para haracayacaksın.Kusura bakmayın kimseyi de kandırmayın.Siz yandaşlarınıza peşkeş çekiyorsunuz bu ülkeyi.Kimse benim yaşam hakkımı gasp edemez.Bize  nağmeler okumayın ; döviz gelecek de para gelecek de.Kime geliyor bu dövizler ? Hiçbirinizin cebine bu ihracarattan döviz geldiğini gördünüz mü ? Çetelerin ceplerine, rantçıların ceplerine giden paraları, ülkeye gelir geliyor diye bize yutturacaksınız.Kusura bakmayın.Hep birlikte direneceğiz, hep birlikte kazanacağız.Ankara'yı parsel parsel satanlara Anadolu'yu sattırmayacağız.
Hacıbektaş İlçesi Karaburna ve Karaburç Köyleri arasında bulunan ve 1. derece sit bölgesi alanı ilan edilen Hitit Kalesi'nin bulunduğu alanda işletilen bazalt ocağını protesto eden köylülere Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu destek verdi.

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde işletilen bazalt ocağına karşı Karaburç köylülerinin ardından Karaburna köylüleri de dava açtılar. Kayseri Nöbetçi İdare Mahkemesine gönderilen dava dilekçesinde bazalt ocağının doğaya, ekolojik sisteme, kültürel ve tarihsel mirasa, ekonomiye ve canlı yaşamına zarar vereceği dile getirildi. Projenin kağıt üzerinde işletme alanı küçük gösterilerek ÇED sürecinden kaçırıldığına dikkat çekilen dilekçede, faaliyetin 1. derece arkeolojik sit alanını da kapsadığı ve koruma altındaki kültür varlıklarına zarar vereceği ifade edildi.

 

Tarihi Hitit Kalesinde Çok Sayıda Kitabe Bulunuyor

 

650 BİN TL'YE MADEN VERECEKSİN ,6 MİLYON TL'YE SU GETİRMEYE ÇALIŞACAKSIN

 

Köylüler ise bazalt ocağının kapatılması için eylemlerine devam ediyor.Eylem yapan köylülere Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu da destek verdi.Burada konuşma yapan Ekicioğlu , '' Kendileri açıklamıştı,''Ankara'yı parsel parsel sattık'' diye.Şimdi sıra Anadolu'ya geldi.Kusura bakmayın bu bozkırın yiğit evlatları buna müsade etmeyecektir.Bilimadamları , ''Bozkırda , normal yeşil alana nazaran 3 kat daha çeşitli endemik bitki türü var.'' diyor. Şu anda bahar ayındayız.Bu doğayı bozmak için kime danıştınız da böyle bir karar aldınız.Ne ÇED raporu ne de bölge halkının düşüncesi alınmamış.Kimseye danışılmadan tahsis edilmiş ve görüyoruz karşıda ; kepçeler girmiş doğayı tahrip etmeye başlamış.Bu durum sadece burada yaşanmıyor : Karadeniz'de görüyorsunuz, İç Anadolu'da görüyorsunuz, Kaz Dağları'nda görüyorusunuz.Türkiye'nin her bir tarafında halk ayaklanmış topraklarını savunmaya çalışıyor.Çünkü bu bizim yaşam hakkımız ve geleceğimiz.Bu köyün içme  suyu o dağdan , doğal ortamından geliyor.Oraya kepçe vurulunca, o su sapacak ve köylü susuz kalacak. 650 bin TL'ye madeni vereceksin ama bu köye su getirmek için bu kez de 6 milyon TL para haracayacaksın.Kusura bakmayın kimseyi de kandırmayın.Siz yandaşlarınıza peşkeş çekiyorsunuz bu ülkeyi.Kimse benim yaşam hakkımı gasp edemez.Bize  nağmeler okumayın ; döviz gelecek de para gelecek de.Kime geliyor bu dövizler ? Hiçbirinizin cebine bu ihracarattan döviz geldiğini gördünüz mü ? Çetelerin ceplerine, rantçıların ceplerine giden paraları, ülkeye gelir geliyor diye bize yutturacaksınız.Kusura bakmayın.Hep birlikte direneceğiz, hep birlikte kazanacağız.Ankara'yı parsel parsel satanlara Anadolu'yu sattırmayacağız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.