Şehit Buket Keleş'in Adı Kırşehir'de Parka Verildi

GÜNDEM 04.12.2020 - 12:25, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Şehit Buket Keleş'in Adı Kırşehir'de Parka Verildi

İzmir'de bir uyuşturucu bağımlısının kullandığı aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Buket Keleş'in adı Kırşehir'deki parkta yaşayacak.

Tam 2 yıl önce İzmir'in Balçova İlçesinde görevli Buket Keleş ek görev için gittiği Gaziemir İlçesindeki  kontrol noktasındaki görevine gitmeden 15 dakika önce uyuşturucu madde etkisi altındaki Sedat Ayverdi'nin (18) kullandığı aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdi.     MAHKEME KARARI ÜZDÜ Mobese kameraları kayıtlarına göre Buket Keleş'e çarpan uyuşturucu bağımlısının kullandığı aracın ön sol farı yanmıyor, üstelik panelvanın sürücüsü Sedat Ayverdi kaza anında yola değil cep telefonuna bakıyordu. 1,5 ay cezaevinde kalan ve avukatının itirazı üzerine tutuksuz yargılanmak üzere salıverilen Sedat Ayverdi, 10 Eylül’de açıklanan karar ile "bilinçli taksirle öldürme" suçundan 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası aldı ve ehliyetine 1.5 yıllığına el konuldu.      SGK'DAN ACILI AİLEYE DARBE Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) gönderilen belge, şehit polis memuru Buket Keleş'in ailesini  yıktı.SGK yazıda, "Buket Keleş’in 19.00 ile 08.00 arası İzmir Gaziemir-Torbalı girişinde bulunan kapama ve uygulama noktasında görevli olduğu, Buket Keleş'in 19 Kasım 2018 tarihinde uygulama noktasında göreve başlamak üzere saat 18.45'te İzmir Menderes yolunda karşıya geçerken bir aracın çarpması sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldığı ve 28 Kasım 2018 tarihinde vefat ettiği" hatırlatılara devlet tarafından sağlanan servis aracıyla işe giderken de gerçekleşmediğini belirten SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu), Buket Keleş hakkında 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 47’nci maddesinin 1'inci fıkrasına göre "vazife malullüğü hükümlerinin uygulanmasının mümkün olmadığını" bildirdi.                              Şehit Bukel Keleş'in Adının Verileceği Bahçelievler Mahallesindeki Park   KIRŞEHİR BELEDİYESİ ADINI PARKA VERDİ   Şehit Buket Keleş'in ailesi acılarını bir nebze dindirmesi için geçtiğimiz ay Kırşehir Belediyesi'ne dilekçe vererek ikamet ettikleri evin yakınındaki parka kızlarının verilmesini talep ettiler.Kırşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında görüşülen talep oy birliği ile kabul edilerek adı yeşilay parkı olan parkın adı, ''Yeşilay - Şehit Buket Keleş Parkı'' olarak değiştirildi.          
İzmir'de bir uyuşturucu bağımlısının kullandığı aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Buket Keleş'in adı Kırşehir'deki parkta yaşayacak.

Tam 2 yıl önce İzmir'in Balçova İlçesinde görevli Buket Keleş ek görev için gittiği Gaziemir İlçesindeki  kontrol noktasındaki görevine gitmeden 15 dakika önce uyuşturucu madde etkisi altındaki Sedat Ayverdi'nin (18) kullandığı aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

 

 

MAHKEME KARARI ÜZDÜ

Mobese kameraları kayıtlarına göre Buket Keleş'e çarpan uyuşturucu bağımlısının kullandığı aracın ön sol farı yanmıyor, üstelik panelvanın sürücüsü Sedat Ayverdi kaza anında yola değil cep telefonuna bakıyordu. 1,5 ay cezaevinde kalan ve avukatının itirazı üzerine tutuksuz yargılanmak üzere salıverilen Sedat Ayverdi, 10 Eylül’de açıklanan karar ile "bilinçli taksirle öldürme" suçundan 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası aldı ve ehliyetine 1.5 yıllığına el konuldu. 

 

 

SGK'DAN ACILI AİLEYE DARBE

Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) gönderilen belge, şehit polis memuru Buket Keleş'in ailesini  yıktı.SGK yazıda, "Buket Keleş’in 19.00 ile 08.00 arası İzmir Gaziemir-Torbalı girişinde bulunan kapama ve uygulama noktasında görevli olduğu, Buket Keleş'in 19 Kasım 2018 tarihinde uygulama noktasında göreve başlamak üzere saat 18.45'te İzmir Menderes yolunda karşıya geçerken bir aracın çarpması sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldığı ve 28 Kasım 2018 tarihinde vefat ettiği" hatırlatılara devlet tarafından sağlanan servis aracıyla işe giderken de gerçekleşmediğini belirten SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu), Buket Keleş hakkında 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 47’nci maddesinin 1'inci fıkrasına göre "vazife malullüğü hükümlerinin uygulanmasının mümkün olmadığını" bildirdi.

 

                           Şehit Bukel Keleş'in Adının Verileceği Bahçelievler Mahallesindeki Park

 

KIRŞEHİR BELEDİYESİ ADINI PARKA VERDİ

 

Şehit Buket Keleş'in ailesi acılarını bir nebze dindirmesi için geçtiğimiz ay Kırşehir Belediyesi'ne dilekçe vererek ikamet ettikleri evin yakınındaki parka kızlarının verilmesini talep ettiler.Kırşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında görüşülen talep oy birliği ile kabul edilerek adı yeşilay parkı olan parkın adı, ''Yeşilay - Şehit Buket Keleş Parkı'' olarak değiştirildi.

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.